Vuelta: Pedersen harmadszor ünnepelhetett

Vágólapra másolva!
2022.09.09. 18:23
null
Evenepoel közel a végső sikerhez (Fotó: AFP)
A zöld trikós Mads Pedersen harmadik szakaszsikerét aratta a Vuelta a Espana országúti kerékpáros-körversenyen, míg az összetett élcsoportja nem változott. a 19. szakaszt követően.

 

Az etap előtt a brit versenyzők felsorakoztak és egy fekete szalagos brit zászlóval emlékeztek meg a csütörtökön elhunyt II. Erzsébet brit királynőről – a sportágat érintő hír, hogy az életének 97., uralkodásának 71. esztendejében elhunyt uralkodó halála miatt a nyolcszakaszos Tour of Britain utolsó három szakaszát nem rendezik meg.

A Talavera de la Reina környéki 138.3 kilométeres etapon 2278 méter szintemelkedés és a második kategóriás Puerto del Piélago kétszeri megmászása várt a mezőnyre. Az első kör végére befogták a szökéssel próbálkozókat, a 9.3 kilométer hosszú, 5.6 százalékos átlagmeredekségű emelkedő második megmászása pedig több sprintert kirostált. A nagycsoportos mezőnyhajrában a megmaradt gyors lábú versenyzők közül a már két etapsikerénél járó, 2019-es világbajnok dán Pedersen és a brit Fred Wright volt esélyes a győzelemre. Noha volt egy hosszú hajrás kísérlet, valóban ők ketten csatáztak az elsőségért, és csapata, a Trek-Segafredo egész napos kiváló munkáját pedig megkoronázta Pedersen.

Így azután, hogy három második helyezést gyűjtött be az első héten, most már szakaszdiadalból is háromnál tart. A pontversenyben immár biztos az elsősége, amennyiben vasárnap célba ér Madridban.Másodikként Wright, harmadikként a belga Gianni Vermeersch ért be.

Az összetett esélyesei mind a mezőnnyel gurultak be, így a belga Remco Evenepoel változatlan előnnyel őrzi első helyét két szakasszal a 77. Vuelta a Espana vége előtt.

Az összetett végeredménye várhatóan szombaton, a hegyi befutóval záruló, Moralzarzal és Puerto de Navacerrada közötti, 181 kilométeres etapon alakul ki, miután a vasárnapi utolsó szakasz hagyományosan az ünneplésről, pezsgőzésről és a madridi mezőnyhajrás sprintbefutóról szól.

VUELTA A ESPANA
19. szakasz, Talavera de la Reina és környéke, 138.3 km
1. Mads Pedersen (dán, Trek-Segafredo) 3:19:11 óra
2. Fred Wright (brit, Bahrain Victorius) azonos idővel
3. Gianni Vermeersch (belga, Alpecin-Deceuninck) a. i.
Az összetett élcsoportja
1. Remco Evenepoel (belga, Quick-Step Alpha Vinyl) 73:18:23 óra
2. Enric Mas (spanyol, Movistar) 2:07 perc hátrány
3. Juan Ayuso (spanyol, UAE) 5:14 p h.
4. Miguel Ángel López (kolumbiai, Astana Qazaqstan) 5:56 p h.
5. Carlos Rodríguez (spanyol, Ineos Grenadiers) 6:49 p h.
6. Joao Almeida (portugál, UAE) 7:14 p h.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik