Vuelta: Dumoulin és a Roglic lesznek a Jumbo kapitányai

MTI/H. D.MTI/H. D.
Vágólapra másolva!
2020.10.09. 16:24
null
Dumoulin és a Roglic lesznek a Jumbo-Visma kapitányai (Fotó: AFP)
Tom Dumoulin és a címvédő Primoz Roglic együtt vezetik a Jumbo-Visma csapatát az október 20-án rajtoló Vuelta a Espana országúti kerékpáros-körversenyen – írja az MTI.

 

„Ha én leszek a jobb, ő fog tekerni értem, ha ismét ő lesz az erősebb, akkor ugyanaz lesz a helyzet, mint a Tour de France-on” – idézte a cyclingnews szakportál a 2017-es Giro d'Italia győztesét, Dumoulint, aki a hivatalos bejelentés előtt erősítette meg: szlovén társával együtt szállnak harcba a piros trikóért. A holland bringás az idény első háromhetes viadalán, a Tour de France-on úgy lett hetedik összetettben, hogy segítőként dolgozott az első helyezést az utolsó előtti szakaszon, az egyenkénti időfutamon elvesztő Roglicért.

„Nem akarok magamért versenyezni és hetedikként zárni, míg ő mondjuk negyedik lesz úgy, hogy nem dolgoztam érte” – szögezte le Dumoulin, aki hozzátette, hétről hétre jobb formába kerül.

Az idén 18 szakaszos Vuelta a Espanát október 20. és november 8. között rendezik, így 1986 után fordul elő újra az, hogy két háromhetes viadal összecsúszik: akkor két napon zajlott párhuzamosan a Giro és a Vuelta, míg idén hat napig fedi egymást a spanyol és az október 25-én záruló olasz körverseny.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik