Tour de France: Van Aert újabb sikere, Yatesnél maradt a sárga trikó

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.04. 18:11
null
Wout van Aert egymás után a második szakaszgyőzelmét aratta (Fotó: AFP)
A belga Wout van Aert idei második etapsikerét ünnepelte a Tour de France országúti kerékpáros-körversenyen pénteken, a hetedik szakasz megnyerésével, amelyen a brit Adam Yates megtartotta a sárga trikót.

 

A Millau és Lavaur közötti 168 kilométeres etapon 32 kilométerrel a cél előtt oldalszél szakította szét a mezőnyt, így több összetett esélyes, köztük az eddig harmadik helyen álló szlovén Tadej Pogacar, valamint a még az összetettért harcolók közül az ausztrál Richie Porte, a holland Bauke Mollema és a spanyol Mikel Landa is lemaradt az élbolytól, és 1:21 perc hátránnyal értek célba.

A rendkívül gyors, 47.5 kilométer/órás átlagsebességű szakasz végén a sikerről sprintbefutó döntött, ebben a szerdai etapon már diadalmaskodó Van Aert győzött a norvég Edvald Boasson Hagen és a francia Bryan Coquard előtt.

Card

Az összetett élén változatlanul Adam Yates áll, a szlovén Primoz Roglic maradt második, a harmadik helyre a francia Guillaume Martin lépett előre.

TOUR DE FRANCE
7. szakasz, Millau–Lavaur, 168 km

1. Wout van Aert (belga, Jumbo-Visma) 3:32:03 óra
2. Edvald Boasson Hagen (norvég, NTT) azonos idővel
3. Bryan Coquard (francia, B&B Hotels – Vital Concept) a. i.

Az összetett élcsoportja
1. Adam Yates (brit, Mitchelton-Scott) 30:36:00 óra
2. Primoz Roglic (szlovén, Jumbo-Visma) 3 másodperc hátrány
3. Guillaume Martin (francia, Cofidis) 9 mp h.

A mezőnyre szombaton a Cazeres-sur-Garonne és Loudenvielle közötti 141 kilométeres etap vár. A résztvevők összesen 3470 kilométert tekernek, amíg szeptember 20-án célba érnek a párizsi Champs-Élysées-n.

A francia körversenyt a koronavírus-járvány miatt rendezik a nyár közepe helyett szokatlan időpontban, de még így is az idei első háromhetes viadal, mivel a szintén halasztott, általában májusi Giro d'Italia csak októberben lesz, és azt követi, részben átfedéssel a Vuelta a Espana.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik