MTI
M. B.
2023.06.06 13:24 Frissítve: 2023.06.06 14:06

Tour de France: fontos segítőjét vesztette el a címvédő Vingegaard

Súlyosan megsérült Valter Attila csapattársa, Steven Kruijswijk a Critérium du Dauphiné országúti kerékpáros-körverseny hétfői, második szakaszán.

Steven Kruijswijk kiesése komoly veszteség a Jumbo-Vismának (Fotó: Getty Images)

A holland bringás, aki a 2019-es Tour de France-on harmadik helyen zárt, az esés következtében medence- és kulcscsonttörést szenvedett. A bukásban szintén érintett Romain Combaud (DSM) és Steff Cras sem úszta meg csonttörés nélkül az esetet, így ők is feladták a franciaországi viadalt.
   
Kruijswijk kiesése nagyon érzékeny veszteség a Jumbo-Visma számára, mivel a 35 éves kerekes nemcsak a Dauphinén, hanem a július elsején rajtoló Touron is a címvédő Jonas Vingegaard egyik legfontosabb segítője lett volna. A hiánya akár utat nyithat Valter Attila számára a csapatba kerülésre.
   
Két szakasz után összetettben a szintén a Jumbo-Vismát erősítő francia Christophe Laporte áll az élen, Vingegaard tíz másodperc hátránnyal 14. helyen található, míg magyar csapattársuk 32 másodperc lemaradással az 54. pozícióból kezdte meg a keddi, harmadik etapot.

2023.07.28 17:58:13

Kerékpár nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Hajlamosak vagyunk csak a győztesekre fókuszálni, az ő szemüvegükön keresztül látni a világot, őket idealizáljuk, de el tudjuk hinni, hogy ők mi is lehetnénk? Ugye, hogy nem?! Szükség van a Pinot-kra, akik azért kerékpároznak, mert szeretik.

2023.07.08 23:02:54

Kerékpár nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mert az nincs rendben, hogy tíz indulója van a női országos bajnokságnak, sőt, a férfiaknál is csak 22-en érnek célba.

2023.06.22 17:21:57

Kerékpár nemzetisport.hu

Az elektromos kerékpárok nemcsak kényelmes, praktikus és gyors megoldást jelentenek a városi közlekedésben. (x)

2023.05.09 23:28:44

Kerékpár nemzetisport.hu

ALAPVONAL.A Tour de Hongrie azonban elsősorban az itt élőknek kell hogy fontos esemény legyen. Nemcsak sportszakmailag, kulturálisan is, hiszen különböző földrajzi területeket kapcsol össze, ezáltal közösséget alkot, rangot és önbecsülést adó eseményként ünneppé formálja a hétköznapokat, és a televíziós közvetítések elterjedésének köszönhetően már vizuálisan is be- és megmutat, ismeretet terjeszt és dokumentál – tájakat, városokat, embereket. Bennünket.