H. Á.
2023.05.28 18:33 Frissítve: 2023.05.28 19:42

Kerékpár: Valter a 9., belga siker a második etapon Norvégiában

Az országúti kerékpárosok Norvég Körének Valle és Stavanger közötti 166 kilométer hosszú, második szakaszának végén a belga Thibau Nys győzött, az összetettben vezető Ben Tullett a jóváírásnak köszönhetően növelte előnyét. Valter Attila hivatalos eredményére egy ideig várni kellett, mert kisebb bukása miatt kerékpárát cserélt, s azon nem volt nyomkövető, ám végül kiderült: a kilencedik helyen ért be, s az összetettben Nys megelőzte, így a negyedik.

 

Valter Attila (magyar bajnoki trikóban) célba ért, de még nincs eredménye, mert le kellett cserélnie a kerékpárját (Fotó: twitter.com/TeamDSM)

Viszonylag kevés síkot tartalmazott a Norvég Kör második szakasza, amelyen a nap szökése 20 kilométer után alakult ki, s végül egy nyolc fős boly lépett meg. Legnagyobb előnye a szokénycsoportnak három percnél valami több egy alkalommal sem volt, s a nap második hegyi hajráját követően, 30 kilométerrel a cél előtt már csak ketten maradtak, Dries De Bondt és Zeb Kyffin.

Ekkor a főmezőnyben egy kisebb bukás zavarta meg a kedélyeket, amelybe Valter Attila is belekerült, többen, köztük a magyar bajnoki trikót viselő jumbós is az útmenti árokba borult, ám gond nélkül folytatni tudta a tekerést mindenki – így Valter is.

A szökevényeknél aztán három kilométerrel a cél előtt Kyffin leszakadt a belgáról, akit végül néhány száz méteren belül be is fogott a mezőny. Az utolsó néhány kilométer váltakozóan 1-2 és 5-6 százalékos meredekséggel emelkedett, s ekkor már az összetettben harmadik helyen álló Valter Attila is fel-fel bukkant a mezőny elején.

Az utolsó 200 méter egészen meredek, 15 százalékos volt, ezt pedig Valter az első tízben kezdte, ám végül a belga Thibau Nys hajrázott a legjobban, s megnyerte az etapot, egy másodperccel megelőzve a belga Edward Planckaertet és az összetettben vezető Ben Tulletett, aki azonban a harmadik helyért járó időjóváírásnak köszönhetően négy másodperccel növelte előnyét a második Magnus Sheffield előtt.

Valter Attila az első tíz között érkezett meg, első blikkre a nyolcadik helyen láttuk átszelni a célvonalat, ám a hivatalos eredményére egyelőre várni kell, mert a bukás miatt kerékpárt kellett cserélnie, így a bringájában nem volt megfelelő nyomkövető...

FRISSÍTÉS 18.50: 

Kiderült, szemünk csalt, a verseny hivatalos honlapja szerint Valter Attila a kilencedikként szelte át a célvonalat, s végül nem kapott plusz időhátrányt, csupán egy másodpercet, mint a többiek előtte. Ez viszont azt eredményezte, hogy a szakaszt megnyerő Nys a sikerért kapott 10 másodperc időjóváírásnak köszönhetően megelőzte Valtert az összetettbe, aki így a negyedik helyen áll 24 másodperc hátránnyal.

DINA ÖSSZETETTBEN KILENCEDIK FRANCIAORSZÁGBAN

A Tour de la Mirabelle versenyen szerepelt Dina Márton a kilencedik helyen zárta a háromnapos franciaországi országúti viadalt.

Az ATT Investments 27 éves magyar bringása – aki szombaton negyedikként ért célba – vasárnap a Tomblaine és Damelevieres közötti 178.3 kilométeres zárószakaszon az elsővel azonos idővel a 13. helyen tekert be, a procyclingstats szakportál adatai alapján ezzel kilencedik helyen fejezte be a versenyt.

A mezőny másik magyarja, Kusztor Péter (Novo Nordisk) a zárószakaszt az 50., az összetettet a 67. pozícióban fejezte be.

 

2023.07.28 17:58:13

Kerékpár nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Hajlamosak vagyunk csak a győztesekre fókuszálni, az ő szemüvegükön keresztül látni a világot, őket idealizáljuk, de el tudjuk hinni, hogy ők mi is lehetnénk? Ugye, hogy nem?! Szükség van a Pinot-kra, akik azért kerékpároznak, mert szeretik.

2023.07.08 23:02:54

Kerékpár nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Mert az nincs rendben, hogy tíz indulója van a női országos bajnokságnak, sőt, a férfiaknál is csak 22-en érnek célba.

2023.06.22 17:21:57

Kerékpár nemzetisport.hu

Az elektromos kerékpárok nemcsak kényelmes, praktikus és gyors megoldást jelentenek a városi közlekedésben. (x)

2023.05.09 23:28:44

Kerékpár nemzetisport.hu

ALAPVONAL.A Tour de Hongrie azonban elsősorban az itt élőknek kell hogy fontos esemény legyen. Nemcsak sportszakmailag, kulturálisan is, hiszen különböző földrajzi területeket kapcsol össze, ezáltal közösséget alkot, rangot és önbecsülést adó eseményként ünneppé formálja a hétköznapokat, és a televíziós közvetítések elterjedésének köszönhetően már vizuálisan is be- és megmutat, ismeretet terjeszt és dokumentál – tájakat, városokat, embereket. Bennünket.