Kerékpár: Nem zárkózom el az FDJ-s folytatástól, de… – Valter

K. G.K. G.
Vágólapra másolva!
2022.07.14. 16:14
null
Valter várja a várja a szerződéshosszabbítási ajánlatot az FDJ-től (Fotó: Szabó Miklós)
A friss magyar bajnok Giro-hős a pletykákra reagálva elmondta, nem kell mindent elhinni: lapunknak megerősítette, várja a szerződéshosszabbítási ajánlatot jelenlegi együttesétől, de akkor sem marad elitcsapat nélkül, ha esetleg nem sikerül megegyezniük. A Vueltán szívesen elindulna, de tudja, úgy a fair, ha minden csapattársa megkapja a lehetőséget.

 

Egy külföldi rajongói oldalon röppent fel szerda délután a hangzatos pletyka, melynek lényege belsős infókra hivatkozva az volt, hogy Valter Attila nem hosszabbítja meg év végén lejáró szerződését a Groupama-FDJ csapatával, helyette az elitmezőny két sztárcsapata, az Emirates és a Jumbo közül köthet ki valamelyikben.

A kissé szenzációhajhásznak tűnő hír nyomán bátorkodtunk megkérdezni a lehető legbelsőbb informátort, mit lehet tudni a jövőjéről, hiszen Giro-hősünk kétéves szerződése év végén valóban lejár az FDJ-vel, ám Valter Attila megerősítette, ő nyitott a folytatásra a francia élcsapattal.

„Még semmi sem fix, egyelőre várom az FDJ szerződéshosszabbítási ajánlatát. Nincs ok aggodalomra, hosszú még a szezon, de én alapvetően szeretek itt lenni, jól érzem magam a csapatnál, nem zárkózom el a folytatástól” – mondta Valter Attila, hozzátéve, az efféle megalapozatlan pletykákba nem szabad túl sok mindent belelátni.

A múlt hónapban még mindig csak 24. életévét betöltő magyar országúti klasszis annyit ugyanakkor elárult, valóban vannak megkeresései más nagy csapatoktól is, tehát kvázi megnyugtatott mindenkit, akkor sem marad jövőre world tour istálló nélkül, ha az FDJ-vel valamiért mégsem jönne össze a folytatás – most azonban egyértelműen jelenlegi csapata élvez prioritást.

A tavalyi Giro d'Italián három napon át rózsaszín trikós Valter idén a Strade Bianchéről hozott egy fantasztikus negyedik helyet, az alpesi körön ötödikként végzett, a Magyarországról rajtoló Girón pedig az FDJ tulajdonképpeni egyedüli hegyi menőjeként az összetett 35., a fiatalok versenyének 9. helyén zárt nagyszerű szakasz-4. hellyel megspékelve. Azóta a Mont Ventoux egynaposán újabb top tízes hellyel (10.) jelentkezett, illetve egy éven át magyar bajnoki trikóban tekerhet majd a június végi ob mezőnyversenyén aratott győzelme jutalmaként.

Ilyen eredmények után egyértelműen lehetne keresnivalója az év utolsó nagy háromhetesén, az augusztus 19-én rajtoló Vuelta a Espanán, és ezt ő is így gondolja, csakhogy...

„Mindenkinek meg kell adni a lehetőséget, és a csapatban vannak legalább hét-nyolcan, akik idén még nem mentek Grand Tourt – közülük ráadásul többen hollandok, márpedig a Vuelta idén Utrechtből startol három hollandiai szakasszal. Noha úgy érzem, a formám és teljesítményem alapján beférnék, úgy az igazságos, ha mindenki megkapja az esélyt. Még semmi sem biztos, sok függ attól is, a társaim hogyan szerepelnek a most zajló Tour de France-on, de az biztos, hogy én idén már részt vehettem egy fantasztikus, hazai indítású Girón, szóval akkor sem törik össze a világ, ha nem leszek ott a Vueltán.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik