Kerékpár: az olimpiai bajnok Carapaz nevét veszi fel az ecuadori körverseny

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.10.14. 11:05
null
Richard Carapaz nevét veszi fel az ecuadori körverseny (Fotó: AFP)
Richard Carapaz, a tokiói olimpia országúti mezőnyversenyének bajnoka is indul novemberben hazája, Ecuador országúti kerékpáros körversenyén, mely idén ötkarikás diadalának tiszteletére az ő nevét veszi fel.

 

A dél-amerikai ország sportminisztériuma szerdán jelentette be, hogy az Ineos sztárja, Richard Carapaz vállalta a szereplést a nyolcnapos viadalon, melynek költségvetését a tavalyi év duplájára, 500 ezer dollárra emelte a kormány.

„Megtiszteltetés számomra, hogy a verseny az én nevemet veszi fel. Ez az ország legfontosabb sporteseménye” – kommentálta a hírt a 28 éves kerekes, aki tokiói győzelmét megelőzően 2019-ben megnyerte a Giro d'Italiát, a 2020-as Vuelta a Espanán második volt, az idei Tour de France-on pedig az összetett harmadik helyén végzett.

A november 13. és 20. között sorra kerülő viadalon 1197 kilométert teljesít majd a mezőny, melyben a hazaiak mellett bolíviai, kolumbiai, ecuadori, guatemalai, mexikói és perui csapatok tekernek. Carapaz – aki Ecuador történetének második olimpiai bajnoki címét szerezte meg – fiatal versenyzőként rendre részt vett a viadalon, 2013-ban és 2014-ben is a második helyen zárt.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik