Kerékpár: Vas Blanka egy nap a felnőttek között is világbajnok lenne

Vágólapra másolva!
2023.08.13. 20:28
null
Vas Blanka a világbajnoki trikóban (Fotó: Twitter.com/teamsdworx)
Amint arról beszámoltunk, Vas Blanka nagyszerűen hajrázva nyerte meg a Glasgow-ban zajló összkerékpáros-világbajnokság záró napján a női országúti mezőnyverseny keretein belül kiírt U23-as világbajnokságot. Az országúti szakág első magyar világbajnoka a célba érés után csapata, a Team SD Wrox hivatalos Twitter-csatornájának arról beszélt, nem igazán érezte jól magát a versenyen, de egy nap a felnőttek között is vb-aranyat szeretne nyerni.

Két napja a hegyikerékpár versenyen vett részt és szerzett – szinte biztos olimpiai kvótával felérő – ötödik helyet Vas Blanka, aki a országi mezőnyverseny U23-as kategóriájának megnyerése után elsőre ezért még arról beszélt, rosszak voltak a lábai”, ami azért egy frissen megszerzett és felhúzott világbajnoki trikóban kimondva legalábbis furcsának hat. A kis magyar sporttörténelmet író 21 éves Vas azonban gyorsan meg is magyarázta a kijelentését.

„Tegnap nagyon nagyon fáradt voltam, de ma már azért egy fokkal jobban éreztem magam, még ha nem is olyan szuperül. Ennek volt az eredménye, hogy ugyan az elején sikerült megléptem egy szökéssel, de utána visszacsúsztam a főmezőnybe, mire a körpályára értünk. Ott az első néhány körön tényleg nem éreztem jól magam, gondoltam, ez azért is lehetett, mert nehéz volt a pálya és tényleg nem voltak jók a lábaim. Eleinte csak a helyemet próbáltam tartani, aztán már küzdeni is tudtam a pozíciókért és a végén valahogy sikerült a legjobb U23-asként célba érnem” – idézte fel csapata Twitter-csatornáján a versenyt Vas, aki arról is beszélt, mit jelent számára a szivárványos mez.

„Nem is igazán számítottam rá, hogy megnyerhetem az U23-as versenyt az előbbiek miatt, így igazán különleges, hogy felvehetem. Sok motivációt ad nekem a jövőre nézve, ebben már most biztos vagyok, és persze büszke is vagyok rá, hogy viselhetem. Az egész idényemre is nagyon büszke vagyok egyébként, és már most várom a következőt. Bízom benne, hogy apró lépésekben tudok előre lépdelni, mert azt tudom, hogy a kemény munka mindig kifizetődik, és remélem, hogy egy nap a felnőttek között is felhúzhatom a szivárványos mezt, de tudom, hogy addig nagyon sokat kell még dolgoznom. Most viszont legelőször ezt a trikót és győzelmet szeretném kiélvezni” – fogalmazott Vas Blanka.

Bővebben a versenyről itt olvashatnak.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik