Rózsaszín köd – Somlóvári Dávid jegyzete

SOMLÓVÁRI DÁVIDSOMLÓVÁRI DÁVID
Vágólapra másolva!
2022.08.29. 23:34
Amikor a Tour de France 11. szakaszán Primoz Roglic és Jonas Vingegaard folyamatosan támadta az összetett éllovas, kétszeres címvédő Tadej Pogacart, akkor vált igazán szembetűnővé, amit az országúti kerékpár szerelmesei természetesen már az előzetes csapat-összeállításból tudtak, vagyis hogy milyen brutálisan erős alakulat, napjaink talán legjobbja a Jumbo-Visma.


Ez a csapat gondolta most úgy, hogy Valter Attilával még jobb lesz.

Nyilván nem az augusztusi hollandiai visszafogott kánikulában csaptak a jumbósok a homlokukra, hogy kell nekik a magyar bringás, hanem már jó ideje figyelték, látták, hogyan teljesít – nem véletlenül szerették volna megszerezni. Egy hatásvadász focis hasonlattal élve az igazolás olyan, mintha a Real Madrid (illetve ide mindenki behelyettesíthet egy jelenlegi, a Spursnél azért erősebb csapatot) szerződtetett volna egy magyar futballistát.

Még mindig bizsergető érzés, amikor meglátjuk Valtert a rózsaszín trikóban, amelyet az összetett vezetőjeként, első magyarként viselhetett a tavalyi Girón három szakaszon át. Hétfő reggel 10 órakor pedig a friss Tour-győztes honlapján virított a mosolygós Valter a csapat új igazolásaként – természetesen rózsaszín mezes képpel illusztrálva. Mi mással.

Újabb lépcsőfok ez Valter pályafutásában, a jövőt azonban nem ismerjük, többféle végkifejlete lehet a váltásnak. Ahogy a Jumbo sportigazgatója mondta, nagyon várja, hogy együtt dolgozhasson Valterrel, és együtt aknázzák ki a benne rejlő lehetőségeket. De melyek is ezek a lehetőségek?

Azt senki se várja, hogy mostantól Valter sorozatban nyeri meg a nagy háromhetes körversenyeket. Szinte biztos, hogy első idényében az összetett menők segítése lesz a feladata, ami talán sok wannabe meteorológusból egy hét alatt kerékpárszakértőnek átvedlő megmondóembernek nem fog tetszeni. De aki a hirtelen nagyotmondás helyett egy pillanatra inkább gondolkodik, óriási pers­pektívát láthat ebben a váltásban.

Ami biztos: Valter mostantól mindennap a legjobb versenyzőkkel készülhet, a legújabb fejlesztéseket használhatja, ráadásul olyan csapatnál, amelynek a „DNS-ébe” van kódolva a győzelem.
A fejlődési lehetőség garantálható, és az ikonikus Giro-trikóhoz hasonló rózsaszín ködben is csak annyit szeretnénk szerényen megjegyezni, hogy több nagy bajnok is vízhordóként kezdett egy csapatnál.

A Nemzeti Sport munkatársainak további véleménycikkeit itt olvashatja!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik