Kerékpár: Valter Attila a Jumbo-Vismához igazolt – hivatalos

Vágólapra másolva!
2022.08.29. 10:16
null
Valter (magyar bajnoki trikóban) jövőre lecseréli a Groupama-FDJ mezét (Fotó: Twitter/GroupamaFDJ)
Hétfőn délelőtt hivatalos honlapján jelentette be a holland Team Jumbo-Visma országúti kerékpároscsapata, hogy a 2025-ös idény végéig szóló szerződést kötött Valter Attilával, aki 2023 elején csatlakozik a gárdához.

A Groupama FDJ profi kerékpáros csapatának tagja, Valter Attila még a múlt héten posztolt hivatalos Facebook-oldalán, amelyben beszámolt az elmúlt hetek versenyeiről, s egyáltalán arról, hogyan telt számára az utóbbi időszak, s írását azzal zárta, hogy augusztus utolsó hetében „izgalmas hírekkel” jön majd.

Ebből egyértelműen arra lehetett következtetni, hogy a jövőjével kapcsolatban oszt majd meg információkat, miután az idény végén lejár a szerződése a francia istállónál.

Hétfőn délelőtt aztán újabb bejegyzés jelent meg a tavalyi Giro d'Italián az összetettet három napig vezető Valter közösségi oldalán, amelyben szenzációs hírt jelentett be: a következő évtől három idényen keresztül a holland Jumbo-Visma csapatánál folytatja pályafutását.

Bő másfél hónappal ezelőtta háromszoros világbajnok Peter Sagan szurkolói honlapja számolt be róla először, hogy Valter esetleg a holland sztárcsapatnál folytathatja pályafutását, s akkor Valter még úgy nyilatkozott, nem zárkózik el attól, hogy a Groupama-FDJ-nél folytassa a versenyzést.Mára kiderült, hogy az év végén elhagyja a francia istállót..

„Ez a környezet a legjobb nekem a további fejlődéshez. A Jumbo-Visma topcsapat, amely meg tudja adni kerékpárosainak azt az iránymutatást, amelynek segítségével magasabb szintre léphetnek. A menedzsmenttel folytatott tárgyalások során is sokat nőtt a magabiztosságom. Remélem, hogy az elkövetkező években ki tudom használni a bennem rejlő lehetőségeket” – idézte a magyar bringást a Jumbo-Visma honlapja.

A csapat oldalán megszólal a gárda sportigazgatója, Merijn Zeeman is, aki elárulta: már évek óta figyelik a magyar bringást.

„A versenyeken és a teszteken egyaránt azt láttuk, hogy igen kiváló képességekkel rendelkezik, úgyhogy már nagyon várjuk, hogy együtt dolgozhassunk és együtt érhessük el a benne rejlő lehetőségeket” – fogalmazott Zeeman a csapat weboldalán.

A magyar kerekes a Cube-Csömör és a Pannon Cycling Team kerékpárosa volt, mielőtt 2019-ben a CCC-hez szerződött, amelynek kontinentális, majd World Tour-csapatát erősítette két éven át. A tavalyi és idei évet a Groupama-FDJ-nél töltötte. Valter első nagyobb sikerét 2019-ben aratta, amikor magyar időfutam-bajnok lett, majd 2020-ban tarolt a Tour de Hongrie-n: megnyerte az összetettet, a hegyi trikót és a legjobb magyarnak járó versenyben is az élen zárt. Eddigi pályafutása legnagyobb sikerét 2021-ben érte el, amikor a Giro d'Italia 4. szakaszán első magyarként viselhetett megkülönböztető trikót: a legjobb fiatalnak járó fehéret viselhette, majd a hatodik szakasz után az összetettben is az élre állt. Valter idén megnyerte az országos bajnokság mezőnyversenyét, a 4. helyen zárt a Strade Bianche egynapos versenyén és az 5. helyen végzett az Alpesi kör összetettjében, miközben az idei Girón közel állt a szakaszgyőzelemhez a 19. etapon negyedikként ért célba.

Valter mellett a Jumbo a rutinos szlovén időfutam-bajnok, Jan Tratnik és a 20 éves brit hegyimenő, Thomas Gloag szerződtetését is bejelentette – előbbivel 2024, utóbbival 2025 végéig érvényes szerződést kötött a csapat.

A Jumbo-Visma napjaink talán legerősebb World Tour-csapata, olyan ászokkal a soraiban, mint az idei Tour de France-on végső győztes dán Jonas Vingegaard, a háromszoros Vuelta-győztes szlovén Primoz Roglic, a háromszoros világbajnoki ezüstérmes (két időfutam, egy mezőnyverseny) belga egynapos menő Wout van Aert, vagy a kétszeres időfutam-világbajnok ausztrál Rohan Dennis.

A holland istálló ezen a néven 2019 óta tagja a mezőnynek, azóta három Vuelta és egy Tour de France győzelmet tudhat magáénak, míg korábban – még Rabobank néven egy Giro d'Italián és egy Vueltán aratott sikert könyvelhetett el.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik