Giro: Nehéz lesz, de reális cél lehet a szakaszgyőzelem – Valter Attila

KOHÁN GERGELY, PUSZTAI VIOLAKOHÁN GERGELY, PUSZTAI VIOLA
Vágólapra másolva!
2022.04.27. 11:38
Bár jövő héten Budapestről elrajtol a Giro d'Italia mezőnye, Valter Attila még nem érzi azt, hogy ez a valóság és tényleg itthonról indul a verseny. A magyarországi szakaszokkal kapcsolatban az NSO Tv-nek elmondta, hegyimenőként nem neki találták ki, de összességében bizakodva várja a 2022-es viadalt. 

„Azt üzenem mindenkinek, hogy élvezze ezt a Girót, szurkolóként ne görcsösen álljon hozzá. Az már önmagában óriási dolog, hogy Magyarországra érkezik ez a verseny, amely huszonegy napig tart, nem ér itt véget. Olaszországban elérni egy sikert ugyanakkora sportteljesítmény, sőt, szerintem egy nagy hegyi, alpesi szakaszon talán még nagyobb is, mint az itthoni szakaszokon”– mondta Valter Attila az NSO Tv-nek, hozzátéve, a magyar szakaszok gyönyörűek,„nagyon jól ki lettek találva”, de hegyimenőként nem neki találták ki.

Videónkban többek között arról is beszélt, hogy bár jövő héten rajtól a Giro d'Italia Budapestről, még nem érzi, hogy ez tényleg megtörténik, hogy ez a valóság. A versenyt optimistán várja, és úgy véli, bár nehéz lesz, de reális célként kitűzheti maga elé a szakaszgyőzelmet. Emellett a szakaszok is szóba kerülnek, hogyan építi fel a versenyt, s mennyire érzi nyomásnak, hogy rá irányul a figyelem. S hogy elérhető-e szerinte is a Top 10? Arra is válaszolt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik