Ezúttal Di Luca szállította a szakaszgyőzelmet az LPR-nek

Vágólapra másolva!
2009.05.12. 18:26
Az olasz Danilo Di Luca nyerte meg a Giro d’Italia negyedik, Padova és San Martino di Castrozza közötti, 165 km-es szakaszát. Az összetettben a svéd Thomas Lövkvist vette át a vezetést, Lance Armstrong külön idővel ért célba, és egy pozíciót rontva a 6. helyen áll.
Di Luca 2007-es önmagát idézte
Fotó: Reuters
Di Luca 2007-es önmagát idézte
Di Luca 2007-es önmagát idézte
Fotó: Reuters
Di Luca 2007-es önmagát idézte

Az első hegyi szakaszra került sor kedden az idei Girón, így a sprinterek – köztük az előző két etapot megnyerő Alessandro Petacchi – ezúttal nem villogtak. Ennek ellenére az LPR Brakes csapata újabb győzelmet könyvelhetett el, mivel a versenyt 2007-ben megnyerő Danilo Di Luca ért át elsőként a célvonalon.

A 162 km-es táv utolsó néhány száz méterén állt az élre Di Luca, megelőzve a második, illetve harmadik helyen beérő honfitársait, Stefano Garzellit és Franco Pellizottit.

Cavendish a többi sprinterrel több perces hátránnyal érkezett meg, ám csapata, az amerikai Columbia így is ünnepelhetett a szakasz végén, ugyanis a svéd Thomas Lövkvist vette át a vezetést összetettben Petacchitól, két másodperccel megelőzve Di Lucát.

Az utolsó métereken az élen haladóktól lemaradó, így külön idővel célba érkező Lance Armstrong egy helyet visszacsúszva a 6. helyen áll összetettben.

Szerdán még nehezebb hegyiszakasz vár a mezőnyre, San Martino di Castrozza és Alpe di Siusi között 125 km-t tekernek majd a kerekesek.

GIRO D’ITALIA 2009

4. SZAKASZ, PADOVA – SAN MARTINO DI CASTROZZA (165 KM)
1. Danilo Di Luca (olasz, L.P.R. Brakes) 4:15:03 ó
2. Stefano Garzelli (olasz, Acqua & Sapone) azonos idővel
3. Franco Pellizotti (olasz, Liquigas) a.i.

AZ ÖSSZETETTBEN (RÓZSASZÍN TRIKÓ)
1. Thomas Lövkvist (svéd, Columbia) 13:05:28 ó
2. Di Luca 2 mp hátrány
3. Michael Rogers (ausztrál, Columbia) 6 mp h.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik