Kerékpár: Lovassy lehet a hétvégi pálya ob egyik favoritja

Vasvári FerencVasvári Ferenc
Vágólapra másolva!
2007.08.30. 12:59
Hétvégén újra benépesül a Millenáris velodrom, augusztus 31. és szeptember 2. között rendezi a Magyar Kerékpáros Szakági Szövetség a BVSC-vel karöltve a 111. felnőtt férfi, 28. női és utánpótlás kerékpáros pálya magyar bajnokságot.

A szervezők öt korcsoport, összesen több mint harminc versenyszámában avatnak bajnokot. Az ob egyik favoritja a Svájcból hazautazó, tavalyi junior vb-ötödik – közel ötven, ebből kétszeres felnőtt bajnoki címénél járó – Lovassy Krisztián lehet.

„Három hetet töltöttünk el Franciaországban, ami nagyon kemény versenyekből és edzésekből állt. Egy hetet készültem a pálya ob-re Svájcban, most itthon folytatom a felkészülést. Lesz időm a hét elején picit vissza szokni a Millire, mert egy bukkanó nélküli fapályán, ahol nem fúj be a szél, picit más edzeni. Leginkább a 4000 méterre koncentrálok, ahol szeretnék jó időt menni, esetleg egy új pályacsúcsot felállítani, ami nem lesz egyszerű, mert nem véletlen, hogy 21 éve senki nem döntötte meg Somogyi Miklós rekordját. Ponton az indulásom még nem biztos, mert egyedül mindenki ellen – nem lenne jó vége. Sprintet és a keirint remélem, ugyancsak én nyerem és így sikerül megvédenem a címeimet. Bízom benne, hogy a csapatszámokban is az első helyért harcolunk majd a BVSC-vel. A formámat egyébként szeptember végére időzítjük, az időfutam vb-re.” – nyilatkozta Lovassy.

A bajnoki érmeket a szervezők a legjobb felnőtt (elit) férfiak és nők, az U19-es férfiak és nők valamint az U17-es férfi pályaversenyzők között fogják kiosztani.

Az ob-n biztosnak tűnik, hogy nem áll rajthoz korábbi olimpiai ötödik helyezettünk, Szabolcsi Szilvia, illetve a napokban megszűnt Team Cornix gárdája.

A program minden nap délelőtt tíz órakor kezdődik, az ob pénteken a sprint számokkal debütál.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik