H. Á.
2022.08.09 18:30 Frissítve: 2022.08.09 18:41

Sportrádió: Hüttner Csaba mindkét négyest átalakítja

Hüttner Csaba a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya volt ma a Sportrádió Hazafutás című műsorában Virányi Zsolt vendége. A vasárnap zárult világbajnokságot követően a kapitány gyakorlatilag a reptérről érkezett a stúdióba, hogy értékelje a mieink világbajnoki szereplését, s beszámolt az augusztus 18–21. közötti Európa-bajnokságon részt vevő magyar csapatot érintő várható változásokról is.

Hüttner Csaba kísérletezni fog az Eb-n (Fotó: Tumbász Hédi)

 

„Nem mondom, hogy nincs bennem hiányérzet. Több olimpiai számban azt hittem, hogy jobban fogunk teljesíteni. Ugyanakkor viszont tíz számból szereztünk három aranyérmet, úgy, hogy hat olimpiai bajnokunkból öt nem volt ott a világbajnokságon. Azt gondolom, ezt előre aláírtuk volna. Ugyanakkor maximalistának kell lennem, ezért nehezen viselem, amikor úgy kapunk ki, hogy láthatóan jobb eredményt érhettünk volna el, ha mondjuk mások a szélviszonyok” – fogalmazott Hüttner, aki beszélt az augusztus 18-án kezdődő müncheni Európa-bajnokságra várható változásokról is.

„Úgy indultunk neki az évnek, hogy próbálkozunk, hiszen, hol máshol lehetne felmérni a mezőnyt, s hogy hol tartunk, mint a nemzetközi versenyeken. Nagyon kevés az idő, de a férfi négyesben lesz valamilyen helycsere, vérfrissítés. A lányoknál már az elején szerettem volna a fiatalokból egy másik variációt kipróbálni. A beülők végleges sorrendjét csak szerdán fogom eldönteni. Szeretném kipróbálni a négyesben a 200-on világbajnok párost, Kiss Blankát és Lutz Annát. Eddig mindig a táv elején voltunk »versenyképtelenek« a többiekkel szemben. Kissék nagyon gyorsak, ezt bizonyították a 200 megnyerésével, és mögéjük szeretnék két olyan versenyzőt, aki »eltolja őket« a célig. Az egyikük biztosan Csikós Zsóka lesz, aki a világjátékokon szerepelt, ezért nem volt ott a világbajnokságon. Mögéjük kell találni még egy tolóembert, s aztán lesz majd egy U23-as világbajnokságunk Szegeden, ahol pedig majd egy harmadik összeállítású négyest is ki fogunk próbálni” – közölte Hüttner, aki a férfi négyesről is ejtett néhány szót.

„A négyesben várjuk vissza olimpiai bajnokunkat, Tótka Sándort, nagy szükség lesz a tudására, tapasztalatára. Az 500-as válogatón kiderült, hogy Kurucz Leventére és Balogh Gergelyre számíthatunk, hiszen a friss világbajnok Kopasz Bálint és Nádas Bence mögött másodikok tudtak lenni.”


 

2022.07.10 09:53:07

Kajak-kenu POZSONYI SZILÁRD

A sportágnak köszönheti a szerelmét is: férje a kétszeres olimpiai bajnok német Tom Liebscher.

2021.10.02 21:01:28

Kajak-kenu MTI/ CS. B.

Az ifjúságiaknál Sellyei Csanád győzött, míg az ezüstérmet Kolozsvári Brúnó szerezte meg.

2021.09.19 08:24:44

Kajak-kenu V. Á.

Csipes mellett a Hajdu, Fekete páros, a női kenu négyes, valamint a női kajak négyes is ezüstérmes lett • Aranyérmes a kajak kettes vegyes páros.

2021.09.06 23:05:42

Kajak-kenu CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Ez a vérre menő rivalizálás a legnagyobb román-magyar sportbarátságot szülte. A legendás Wichmann Tamás, Ivan Patzaichin duettet, olyan kapcsolatot, amelynek hőfoka az aktív pályafutás befejezése után sem csökkent.

2021.08.27 19:56:55

Kajak-kenu CS. B.

Bodonyi Dóra kihagyja a versenyt, s a kvartettben Gazsó Alida Dóra fogja helyettesíteni.