CS. B., MTI 2022.07.28 22:36

Maratoni kajak-kenu Eb: öt magyar érem, közte két arany az első napon

Öt éremmel, közte két arannyal zárta a magyar csapat a Silkeborgban zajló maratoni kajak-kenu Európa-bajnokság első napját.

 

Női kajak egyesben Kiszli Vanda magabiztosan nyerte a rövid körös versenyt (Fotó: Muzslay Péter/Somogyi Hírlap)

A magyar szövetség honlapjának tájékoztatása alapján női kajak egyesben Kiszli Vanda magabiztosan nyerte a rövid körös versenyt, míg az ifjúsági korosztályban Szerafin Zsófia állhatott fel a dobogó legfelső fokára.

A kaposvári Szerafin rögtön a nap első számában volt érdekelt, és az öt körből álló, négy futószakasszal tarkított versenyt 1:36:17.47 órás idővel zárta, kilenc másodperccel megelőzve ezüstérmes dán riválisát. A szám másik magyar indulója, a szekszárdi Vígh Vivien az ötödik helyen végzett.

A felnőtteknél csütörtökön az egyesek rövid körös, azaz 3,4 kilométeres versenyeit rendezték, és Kiszli a Világjátékok után az Eb-n sem talált legyőzőre ebben a számban. A sportág örökös bajnoka 15 másodperccel előzte meg az ezüstérmes spanyol Eva Barriost, míg a verseny másik magyar indulója, a kétszeres világbajnok Czéllai-Vörös Zsófia mindössze két másodperccel maradt le a dobogóról, így lett negyedik.

Férfi kajakban délelőtt két előfutamot is rendeztek, amelyet Boros Adrián és Máthé Krisztián is sikerrel vett. A délutáni döntőben aztán Boros a 10., Máthé pedig a 18. helyen zárt. A számot a dán Mads Pedersen nyerte. Kenuban a hölgyeknél Kulcsár Dorina nyolcadik, Bonyai Regina pedig kilencedik lett csakúgy, mint a férfiaknál Zsidai Máté.

A további három érmet a juniorok szállították: női C–1-ben Batka Imola (Szolnoki Sportcentrum) a második helyen végzett, a fiú kenusoknál a győztes lengyel Eryk Wilga mögött a tokaji Soltész Péter lett a második, az újpesti Szöllősi Tamás pedig a harmadik.

(MTI)

2022.07.10 09:53:07

Kajak-kenu POZSONYI SZILÁRD

A sportágnak köszönheti a szerelmét is: férje a kétszeres olimpiai bajnok német Tom Liebscher.

2021.10.02 21:01:28

Kajak-kenu MTI/ CS. B.

Az ifjúságiaknál Sellyei Csanád győzött, míg az ezüstérmet Kolozsvári Brúnó szerezte meg.

2021.09.19 08:24:44

Kajak-kenu V. Á.

Csipes mellett a Hajdu, Fekete páros, a női kenu négyes, valamint a női kajak négyes is ezüstérmes lett • Aranyérmes a kajak kettes vegyes páros.

2021.09.06 23:05:42

Kajak-kenu CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Ez a vérre menő rivalizálás a legnagyobb román-magyar sportbarátságot szülte. A legendás Wichmann Tamás, Ivan Patzaichin duettet, olyan kapcsolatot, amelynek hőfoka az aktív pályafutás befejezése után sem csökkent.

2021.08.27 19:56:55

Kajak-kenu CS. B.

Bodonyi Dóra kihagyja a versenyt, s a kvartettben Gazsó Alida Dóra fogja helyettesíteni.