Kammerer lehet a magyarok egyik sikerembere

Vágólapra másolva!
2010.05.26. 21:39
null
Kammerer Zoltán (balra) 500-on Kucsera Gáborral alkot majd párost a szegedi vk-n<br />(Fotó: Czagány Balázs, NS-archív)
A magyar kajak-kenu legjobbjai tavaly tizenh&aacute;rom arany&eacute;rmet nyertek a hagyom&aacute;nyos szegedi vil&aacute;gkup&aacute;n. Versenyzőink az id&eacute;n is szeretn&eacute;nek nagy sz&aacute;mokban gondolkozni, &eacute;ppen ez&eacute;rt igyekeznek a lehető legjobb szezon eleji form&aacute;jukat hozni a szegedi Maty-&eacute;ren.

A tavalyi kiváló eredmények ellenére a férfi kajakosok mezőnyében erősen meg kell feszülni egy-egy győzelemért, éremért. A hétvége egyik magyar „sikerembere" Kammerer Zoltán lehet, aki Vereckei Ákossal K-2 1000 méteren, míg a hosszabbik távon egyesben rajtoló Kucsera Gáborral 500 méteren áll rajthoz.

SZAVAZÁS

Ki lesz a szegedi kajak-kenu vk legeredményesebb magyar versenyzője?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

„Számomra kísérleti verseny lesz ez a világkupa – mondta Kammerer Zoltán. – Most dől el, hogy érdemes-e Vereckei Ákossal közösen a párossal próbálkoznunk. Egyelőre, az edzések alapján úgy látom, hogy igen, de a döntő választ a vk eredménye adja meg. Bízom benne, hogy ezer és ötszáz méteren is képesek leszünk a legjobb három egység között zárni. Ha nem, akkor érdemesebb más számok felé nyitni a válogatón. Gondolok itt egy új párosra vagy az egyesre, amely a négyes szempontjából fontos lehet, hiszen a szövetségi kapitány egyéni eredmények alapján állítja majd össze a csapathajót az Európa-bajnokságra. Mostanában kissé nosztalgikusan gondolok a négyesre, hiányoznak azok a régi szép idők..."

Hogy fiatal csapathajóink mire mennek majd a világkupán K-4 1000 méteren, az egyelőre nagy kérdés, ám 200 méteren Molnár Péter és Dudás Miklós, vagy párosaink akár meglepetést is okozhatnak. Érdekesség, hogy a 24 esztendős Dombi Rudolf mindhárom távon rajthoz állhat a Maty-éren, hiszen K-4 1000 méteren, K-1 500 méteren és a rutinos Beé Istvánnal K-2 200 méteren is elindul majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik