Kajak-kenu: Tótka Sándor a szerkesztőségünkben kapta meg Usain Bolt aláírását

SZ. ZS., N-P. T., D. SZ.SZ. ZS., N-P. T., D. SZ.
Vágólapra másolva!
2021.09.30. 10:16
A Nemzeti Sport szerkesztőségében járt a világ leggyorsabb kajakosa: Tótka Sándor a tokiói olimpián 200 egyesben szerzett aranyérmet. Látogatása alkalmával meg is ajándékoztuk a győzelméről szóló NS-címlappal, de más meglepetés is várta: kapott egy képet, melyet egyik példaképe, Usain Bolt szignózott. Nézze meg videónkat az olimpiai bajnok szerkesztőségi látogatásáról!
Tótka Sándor szerkesztőségünkben olimpiai aranyérmével (Fotók: Török Attila)

A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!
Tótka Sándor szerkesztőségünkben olimpiai aranyérmével (Fotók: Török Attila) A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!

Egymás után érték a meglepetések Tótka Sándort a Nemzeti Sport szerkesztőségében. Kajakos olimpiai bajnokunk először azon csodálkozott el, mekkora az irodánk, és milyen sok ember dolgozik itt. És ez csak a kezdet volt…

A 27 éves kiválóság nyilván rengeteg felkérést kap az utóbbi időben, elég nagy a médiafelhajtás körülötte, mégis örömmel jött, hiszen mindig is érdekelte, mi zajlik a kulisszák mögött. A kérdésre, hogy kipróbálná-e magát újságíróként, az őt elkísérő Kárai Péter, a Magyar Kajak-kenu Szövetség alelnöke felelt viccesen, hogy legfeljebb akkor, ha 35 másodperc alatt elkészül egy cikk…

A rövid köszöntő után Ballai Attila sportfőigazgató, Szöllősi György főszerkesztő és Deák Zsigmond főszerkesztő-helyettes meglepte Tótkát a bajnoki címéről beszámoló címlap bekeretezett példányával. Kárai Péter is készült egy – félig-meddig – meglepetéssel, ugyanis a 2016-os riói olimpia előtt odaígérte Tótkának példaképe, Usain Bolt dedikált célfotóját éremért cserébe. Akkor ez nem jött össze, de mivel Tokióban meglett a Tótka-arany, a szövetség alelnöke teljesítette ígéretét, sőt, azon dolgozik, hogy egy személyes találkozót is összehozzon a két sportoló között.

A nyitány után jó hangulatú kötetlen beszélgetéssel, közös képek készítésével folytatódott a látogatás, amelyen lehetőségünk volt személyesen is megcsodálni és kézbe venni az olimpiai aranyérmet.
A sportoló elárulta, jelenleg nagyon élvezi a szabadságot, örül, hogy végre azt eszik, amit akar, s olykor egy-egy fröccs is belefér. „Azért nem arról van szó, hogy hétfőtől vasárnapig »csalónapom« lenne!” – tette hozzá, majd megevett egy franciakrémest.

Novemberben áll újra edzésbe, addig azonban még tervei közt szerepel egy dél-európai kitesurftúra édesapjával, valamint feleségével egy egyhetes kikapcsolódás, amire közös életük során eddig nem volt lehetőségük.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik