SZ. ZS., N-P. T., D. SZ. 2021.09.30 10:16 Frissítve: 2021.09.30 10:39

Kajak-kenu: Tótka Sándor a szerkesztőségünkben kapta meg Usain Bolt aláírását

A Nemzeti Sport szerkesztőségében járt a világ leggyorsabb kajakosa: Tótka Sándor a tokiói olimpián 200 egyesben szerzett aranyérmet. Látogatása alkalmával meg is ajándékoztuk a győzelméről szóló NS-címlappal, de más meglepetés is várta: kapott egy képet, melyet egyik példaképe, Usain Bolt szignózott. Nézze meg videónkat az olimpiai bajnok szerkesztőségi látogatásáról!

 

Tótka Sándor szerkesztőségünkben olimpiai aranyérmével (Fotók: Török Attila)

A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK!


Egymás után érték a meglepetések Tótka Sándort a Nemzeti Sport szerkesztőségében. Kajakos olimpiai bajnokunk először azon csodálkozott el, mekkora az irodánk, és milyen sok ember dolgozik itt. És ez csak a kezdet volt…

A 27 éves kiválóság nyilván rengeteg felkérést kap az utóbbi időben, elég nagy a médiafelhajtás körülötte, mégis örömmel jött, hiszen mindig is érdekelte, mi zajlik a kulisszák mögött. A kérdésre, hogy kipróbálná-e magát újságíróként, az őt elkísérő Kárai Péter, a Magyar Kajak-kenu Szövetség alelnöke felelt viccesen, hogy legfeljebb akkor, ha 35 másodperc alatt elkészül egy cikk…

A rövid köszöntő után Ballai Attila sportfőigazgató, Szöllősi György főszerkesztő és Deák Zsigmond főszerkesztő-helyettes meglepte Tótkát a bajnoki címéről beszámoló címlap bekeretezett példányával. Kárai Péter is készült egy – félig-meddig – meglepetéssel, ugyanis a 2016-os riói olimpia előtt odaígérte Tótkának példaképe, Usain Bolt dedikált célfotóját éremért cserébe. Akkor ez nem jött össze, de mivel Tokióban meglett a Tótka-arany, a szövetség alelnöke teljesítette ígéretét, sőt, azon dolgozik, hogy egy személyes találkozót is összehozzon a két sportoló között.

A nyitány után jó hangulatú kötetlen beszélgetéssel, közös képek készítésével folytatódott a látogatás, amelyen lehetőségünk volt személyesen is megcsodálni és kézbe venni az olimpiai aranyérmet.
A sportoló elárulta, jelenleg nagyon élvezi a szabadságot, örül, hogy végre azt eszik, amit akar, s olykor egy-egy fröccs is belefér. „Azért nem arról van szó, hogy hétfőtől vasárnapig »csalónapom« lenne!” – tette hozzá, majd megevett egy franciakrémest.

Novemberben áll újra edzésbe, addig azonban még tervei közt szerepel egy dél-európai kitesurftúra édesapjával, valamint feleségével egy egyhetes kikapcsolódás, amire közös életük során eddig nem volt lehetőségük.

2022.07.10 09:53:07

Kajak-kenu POZSONYI SZILÁRD

A sportágnak köszönheti a szerelmét is: férje a kétszeres olimpiai bajnok német Tom Liebscher.

2021.10.02 21:01:28

Kajak-kenu MTI/ CS. B.

Az ifjúságiaknál Sellyei Csanád győzött, míg az ezüstérmet Kolozsvári Brúnó szerezte meg.

2021.09.19 08:24:44

Kajak-kenu V. Á.

Csipes mellett a Hajdu, Fekete páros, a női kenu négyes, valamint a női kajak négyes is ezüstérmes lett • Aranyérmes a kajak kettes vegyes páros.

2021.09.06 23:05:42

Kajak-kenu CSINTA SAMU

ALAPVONAL. Ez a vérre menő rivalizálás a legnagyobb román-magyar sportbarátságot szülte. A legendás Wichmann Tamás, Ivan Patzaichin duettet, olyan kapcsolatot, amelynek hőfoka az aktív pályafutás befejezése után sem csökkent.

2021.08.27 19:56:55

Kajak-kenu CS. B.

Bodonyi Dóra kihagyja a versenyt, s a kvartettben Gazsó Alida Dóra fogja helyettesíteni.