Kajak-kenu: felavatták az Arany Érdemérmesek márványtábláját

PIRCS ANIKÓPIRCS ANIKÓ
Vágólapra másolva!
2020.06.25. 14:51
null
Felavatták az Arany Érdemérmesek márványtábláját (Fotó: Facebook.com/MagyarKajakKenuSzövetség)
Címkék
Példaképpé lett bajnokok, iskolateremtő edzők és a haladást előremozdító vezetők nevét tartalmazza a legrangosabb elismerésnek számító Arany Érdemérmesek márványtáblája, amelyet csütörtökön avattak fel a Magyar Kajak-kenu Szövetség székházában.

A kajak-kenu sport 29 kiemelkedő személyiségének neve ékesíti a sportág Arany Érdemérmeseinek márványtábláját, amelyet csütörtökön avattak fel a Magyar Kajak-kenu Szövetség (MKKSZ) székházában.

A sportág legjelentősebb elismerését 2006 óta azok a sportemberek kapják meg, akik a legtöbbet tették a hazai kajak-kenu fejlődéséért és eredményességéért – tizennyolcan személyesen is ott voltak az ünnepségen.

„A díjazottak között vannak iskolát teremtő edzők, kiemelkedően eredményes versenyzők, akik amellett, egy korszakot határozott meg a teljesítményük, valódi példaképek is, valamint sportvezetők, akik a legtöbbet tették azért, hogy a magyar kajak-kenu mindig előbbre lépjen és mások előtt járjon – mondta az eseményen Schmidt Gábor, a jövőre 80 éves MKKSZ elnöke. – Az Arany Érdemérmesek kiemelkedően járultak hozzá ahhoz az örökséghez, amelynek eredményeként a magyar kajak-kenu viszonyítási pont, önálló brand, márkanév lehetett, nekünk pedig fontos feladatunk és felelősségünk ezt az az örökséget megőrizni.”

A márványtáblát legendás edző és ugyancsak nagy nevű tanítvány, Fábiánné Rozsnyói Katalin mesteredző, olimpiai ezüstérmes versenyző, több olimpiai és világbajnok edzője és a háromszoros olimpiai bajnok, 31-szeres világbajnok Kovács Katalin leplezte le.

„Amikor beléptem a terembe és végignéztem az arcokon, megrohantak az emlékek. Újra az a kislány voltam, aki annak idején lement a vízi telepre, elindult egy úton, amiről akkor még fogalma sem volt, hová vezet. Megható érzés olyan nagyságokkal közös táblán szerepelni, akik egy jó vagy egy kemény szóval segítettek továbblendülni, akiktől rengeteget tanultam, és akik embert faragtak belőlem. Amikor sportoltam, kevésbé tudtam értékelni a kitüntetéseket, megélni a hasonló pillanatokat és felmérni a sportági örökséget, most már annál inkább tudom” – mondta meghatódva a legfiatalabb Arany Érdemérmes, Kovács Katalin.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik