Kajak-kenu: Kozák Danuta kisbabát vár, de a párizsi olimpián érmet nyerne

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.10.15. 14:32
null
Kozák Danuta Párizsban kilencedik olimpiai érmét már kétszeres anyukaként szerezné meg (Fotó: Nemzeti Sport)
25 év kajakozás után visszatér, és a 2024-es párizsi ötkarikás játékokon szerezné meg kilencedik olimpiai érmét a hatszoros aranyérmes Kozák Danuta, aki közösségi oldalán bejelentette, második gyermekét várja.

„Mi lehetne nagyszerűbb kaland, mint 25 év kajakozás, megannyi siker, sérülés és nehézség után belevágni még egyszer? Mi lehetne felemelőbb érzés, mint rajthoz állni 2024-ben a párizsi olimpián? Mi lehetne nagyobb kihívás, mint ezek után megnyerni a kilencedik olimpiai érmem? Hm... Mondjuk mindezt kétszeres anyukaként tenni?” – jelentette be az örömhírt közösségi oldalán a hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danuta, akinek férjével és edzőjével, Somogyi Bélával közös első gyermeke, Somogyi Zora 2017 júniusában született.

A Pekingben négyesben ezüstérmes, Londonban egyesben és négyesben, Rióban pedig egyesben, párosban és négyesben is olimpiai bajnok a szülési kihagyás után visszatért és Tokióban a négyes tagjaként hatodik ötkarikás aranyérmét is megszerezte, míg párosban harmadik helyen végzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik