Kajak-kenu: Csay, Kiss T. és Noé M. utazhat a világjátékokra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.30. 12:04
A hétvégi gyorsasági Európa- és világbajnoki válogatóverseny után ezúttal hosszú távon, 11.9 kilométeren mérkőztek meg a kajak-kenusok egy világverseny, konkrétan a július végi-augusztus eleji világjátékokon való részvételért. A három szakágban Csay Renáta, Kiss Tamás és Noé Milán képviselheti a magyar színeket Caliban.

Csay Renáta a nőknél egyedüliként szállt vízre az indulási jogért zajló válogatóversenyen. A győriek maratoni világbajnoka nem alibizett a rá szabott 11.9 kilométeren, kőkeményen odatette magát a „szólóversenyben” is, és jobb időt lapátolt, mint a férfi kenusok az ő döntőjük során.

Utóbbiban már volt küzdelem, nem is akármilyen: a többesélyes csatából a csepeliek olimpiai bronzérmese, Kiss Tamás jött ki győztesen, aki a hajrában lépett el a győriek tehetségétől, Varga Dávidtól.

A férfi kajakosoknál Noé Milán hétvégi 5000 méteres győzelme után ismét a legjobb tudott lenni. A Váci Hajó versenyzője Petrovics Mátéval és testvérével, Noé Bálinttal az utolsó futószakaszig együtt volt, ám Milán akkor előnyre tett szert, és bár a szegedi Petrovics még fel tudott kapaszkodni, a finisben – ahogyan vasárnap is – verhetetlennek bizonyult.

 

Csütörtökön a párosok válogatóversenyét rendezik meg Szegeden.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik