MTI 2019.06.26 14:51 Frissítve: 2019.06.26 15:40

Junior torna-vb: a jövő olimpiai bajnokai versenyeznek Győrben

Győr sporttörténelmi esemény házigazdája a csütörtökön kezdődő junior torna-világbajnokság megrendezésével, hiszen ennek a korosztálynak korábban nem volt világbajnoksága – mondta a város polgármestere a vb nyitó sajtótájékoztatóján szerdán Győrben.

 

Megtartották a vb nyitó sajtótájékoztatóját (Forrás: Magyar Torna Szövetség)

Borkai Zsolt hozzátette, a vasárnapig tartó versenyre 62 nemzet legjobbjai érkeztek a Rába-parti városba. A rendezvénynek az Audi Aréna ad otthont.

Steve Butcher, a nemzetközi szövetség sportigazgatója kiemelte, hogy a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) tökéletesen elvégezte a felkészülés munkáját. Úgy fogalmazott, örömmel vesznek részt olyan rendezvényen, ahol nem a problémákkal kell foglalkozniuk.

Altorjai Sándor, a MATSZ főtitkára felidézte, hogy a junior világbajnokság megrendezésének ötlete a magyar szövetségtől származik. Két évig tartó munka után a nemzetközi szövetség elfogadta a világbajnokság lebonyolításának menetét.

A magyar színeket a fiúknál Balázs Krisztián, Dobrovitz Ádám és Bátori Szabolcs képviseli, a tartalék Kovács Márton lesz. A lányoknál Makovits Mirtill, Szujó Hanna és Szilágyi Nikolett indul, míg tartalékként Szmirnov Anna tagja a keretnek. A sajtótájékoztatón valamennyi sportoló részt vett.

Puskás Jenő, a fiú csapat szakmai igazgatója szerint a vb nagy hiányt pótol, mivel eddig nem volt arra lehetőség, hogy a junior korosztály megméresse magát. Úgy vélte, a jövő olimpiai bajnokait láthatjuk majd Győrben.

Török Dániel, a női csapat vezetője kijelentette, nagyon jó hangulatú versenyre számít és a fiatal sportolók számára ajándék a hazai közönség előtti szereplés.

Csütörtökön a férfi selejtezőre, az egyéni összetett döntőre és a csapatfináléra kerül sor, pénteken ugyanez lesz a sorrend a lányoknál. A vb utolsó két napján a szerenkénti döntőket rendezik meg.

A hazai nézők csütörtökön és pénteken élő streamközvetítést láthatnak a junior világbajnokság teljes versenynapjáról a hivatalos honlapon. Szombaton és vasárnap az M4 Sport ad élő streamközvetítést a finálékról, televíziós közvetítést pedig felvételről láthatnak az érdeklődők.

A világbajnokság programja
Csütörtök: férfi egyéni selejtező, egyéni összetett döntő, férfi csapatverseny döntő
Péntek: női egyéni selejtező, egyéni összetett döntő, női csapatverseny döntő
Szombat: szerenkénti döntők: férfi talaj, lólengés, gyűrű, illetve női ugrás, felemáskorlát
Vasárnap: szerenkénti döntők: férfi ugrás, korlát, nyújtó, illetve női gerenda, talaj

2019.06.21 10:58:50

Junior torna-vb nemzetisport.hu

Óriási mezőny gyűlt össze a magyar kezdeményezésre kiírt világbajnokságra.

2019.06.21 12:35:18

Junior torna-vb nemzetisport.hu

Itt találja a junior-világbajnokság programját, nevezési listáját. És jegyet is vásárolhat.

2019.06.20 13:17:32

Junior torna-vb nemzetisport.hu

A győri világbajnokság sporttörténelminek számít, hiszen junioroknak még nem rendeztek vb-t a sportágban.

2019.06.20 12:55:42

Junior torna-vb nemzetisport.hu

A junior torna-világbajnokságot Győrben rendezik meg, a versenyt gyakorlónap előzi meg.

2019.06.20 13:35:04

Junior torna-vb nemzetisport.hu

Puskás Jenő szakmai igazgató szerint az eredmény nem annyira fontos, a felkészülés számít igazán.