nemzetisport.hu 2019.03.01 20:46 Frissítve: 2019.03.01 22:00

Tipsport Liga: a MAC idegenben győzte le a DVTK-t

A MAC Újbuda jégkorongcsapata idegenben 3–1-re megnyerte a DVTK Jegesmedvék elleni kvalifikációs kör első mérkőzését a Tipsport Ligában.

A MAC legyőzte a DVTK-t (Fotó: dvtk.eu)

 

A Tipsport Liga versenykiírása szerint az alapszakaszt 7–10. helyen záró csapatok kvalifikációs körben döntik el a fennmaradó két playoffhely sorsát. A párharcok az egyik fél harmadik győzelméig tartanak. A szlovák bajnokság két magyar résztvevője, a DVTK Jegesmedvék és a MAC Újbuda így került össze a rájátszásban, és mivel a miskolciak végeztek előrébb a tabellán, így ők kezdhették hazai környezetben a párharcot.

A MAC Újbuda azonban nem illetődött meg, és már az első harmadban megszerezte a vezetést Chris Langkow emberhátrányos góljával. A második harmadból alig több mint egy perc telt el, amikor a fővárosiak kanadai csatára ismét betalált. Még a szünet előtt szépített a DVTK Galanisz Nikandrosz révén. 

A mérkőzés negyedik, a MAC harmadik gólját Majoross Barnabás jegyezte, aki beállította a 3–1-es végeredményt a záró játékrész derekán. A MAC így elvette a DVTK pályaelőnyét, a két csapat szombaton ismét összecsap Miskolcon.

TIPSPORT LIGA
KVALIFIKÁCIÓS KÖR, 1. MÉRKŐZÉS
DVTK JEGESMEDVÉK–MAC ÚJBUDA 1–3 (0–1, 1–1, 0–1)
Miskolc, 1085 néző. Vezette: Snásel, Orolin, Bogdan, Jobbágy (szlovákok)
DVTK: Vay
Crawford, Kiss D. – Szirányi B., Vojtkó – Láda B., Milam
Kulmala, VAS J., Z. Pance – Magosi B., Loiseau, Harrison – SOMOGYI (1), GALANISZ 1, Miskolczi (1) – Ritó, Hajós, Albert
Edző: Glen Hanlon
MAC: BÁLIZS
Pozsgai, Macaulay – Negrin, J. DUDÁS (1) – Burt (1), Garát – Bugár, Vokla
Bodó (1), LANGKOW 2, B. Orban (1) – Dansereau, BROWN, Klempa – Terbócs, Majoross B. 1, Pápa – Szigeti Á., Kreisz, Odnoga
Edző: Majoross Gergely
Kiállítások: 18 perc + 10 perc fegyelmi (Harrison) + végleges fegyelmi (Harrison, Somogyi), ill. 24 perc + 10 perc fegyelmi (Terbócs) + végleges fegyelmi (Burt)
Kapura lövések: 38–32
MESTERMÉRLEG
Glen Hanlon: –
Jól kezdtünk, a meccs első néhány helyzete a miénk volt, és az első előnyünkben is jól felálltunk – aztán viszont jött a hátrányos gól, ami alapjaiban változtatta meg a mérkőzést. A harmadik találatnál pedig nem is értettem, mi történik a jégen, ki védekezik, ki támad, óriási összevisszaság volt nálunk…
Majoross Gergely: – Ideges meccs volt, a tét nagysága miatt felfokozott idegállapotban voltak a játékosok. Ezekből a szituációkból mi jöttünk ki jobban, mert mi voltunk a fegyelmezettebbek – a botunkkal viszont sokszor mi voltunk a fegyelmezetlenebbek. Szerencsére az emberhátrányos és az -előnyös játékunk is jobban működött, mint a miskolciaké, ennek köszönhetjük a győzelmet, és ez a lényeg.
Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a MAC javára

2021.05.21 23:50:14

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A szálak itt egymásba fonódnak: ami jó a régióban élőknek, hasznára van a helyi jégkorongsportnak is.

2021.05.10 22:38:48

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Ezért is kellene megbecsülni például egy MK-hétvégét.

2021.05.02 23:46:41

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A Visegrádi négyek kooperációjában is egyre erősödik a Kassa–Miskolc hokitengely jelentősége.

2021.04.25 11:26:22

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

Gordie Howe 41 éves rekordját megdöntve lett a liga legtöbb alapszakaszmeccsét játszó hokisa.

2021.03.30 23:50:04

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Nyílt titok, a sportágon belül a többség nem tippelt nagy jövőt a kísérletnek, jó előre a pofozógép szerepét vészjósolták a Vasas jégkorongcsapatának.