Női hoki-vb: Mondták a lányok, hogy feldobálnak, de azt hittem, viccelnek – Cortina

Vágólapra másolva!
2019.04.14. 10:51
Pat Cortina az első olyan jégkorongedző, aki férfi és női válogatottat is feljutattott az elitligába, ráadásul mindkétszer a magyar csapattal érte el ezt a sikert. A 2008-as „szapporói csodakor” naná, hogy a fiúk megfogták és a levegőbe dobálták. De hogy ezt a lányok is megteszik a budapesti divízió 1/A-világbajnokságon? Nos, ezt a kapitány is viccnek gondolta.    



„Nagyon meglepődtem! Mondták, hogy mit akarnak, de azt hittem viccelnek. Aztán megcsinálták. Jó volt, elég erősnek bizonyultak” árulta el az NSO Tv-nek a férfi után a magyar női jégkorong-válogatotat is az elitbe vezető Pat Cortina, akit bizony elkaptak a lányok és együttes erővel dobálták fel a levegőbe.


„Nagyon meglepődtem! Mondták, hogy mit akarnak, de azt hittem viccelnek. Aztán megcsinálták. Jó volt, elég erősnek bizonyultak” árulta el az NSO Tv-nek a férfi után a magyar női jégkorong-válogatotat is az elitbe vezető Pat Cortina, akit bizony elkaptak a lányok és együttes erővel dobálták fel a levegőbe.



Elmondta – bár ezzel történelmet írt –, nem érzi úgy, hogy jobb edzővé tenné az, hogy férfi és női válogatottal is sikerült az A csoportba jutás.

„Inkább csak szerencsés vagyok, hogy van néhány kiemelkedő játékosom, a megfelelő időben. Ezek a lányok hihetetlenek, és azok a fiúk is hihetetlenek voltak.”

Az ünneplést sem akarta a siker estéjén túlzásba vinni.

„Játszottunk tegnap is, meg ma is, nagyon hosszú volt az éjszaka, ami videózással telt. Ezért csak egy csendes estére vágyom, finom vacsorával, és talán iszom egy-két pohár jó magyar bort. Szóval, pihenek, és örülök a lányoknak.”

Videónkban beszél arról is, ilyen világbajnokságra számított-e, és kitér a kiemelkedő egyéni teljesítményekre is.

JÉGKORONG
NŐI DIVÍZIÓ 1/A-VILÁGBAJNOKSÁG, VASAS JÉGCENTRUM
Magyarország–Ausztria 2–1
(1–1, 0–0, 1–0)
Budapest,
Káposztásmegyer,1944néző.Vezette:Picavet (francia), Cerhitova (szlovák), Strong (amerikai)MAGYARORSZÁG:NÉMETH A.
KREISZ E. (1), KISS-SIMON – NÉMETH B. 1, Mayer – Tóth E., Odnoga L. – Grkovic
Seregély, DABASI, Huszák – Jókai-Szilágyi K., Gowie, Jókai-Szilágyi Zs. – Horváth T., GASPARICS 1 (1), Nooren – Kiss A., PINTÉR L., Pintér H. – Rónai
Szövetségi kapitány:Pat Cortina
AUSZTRIA:EKRT
Matzka, Wittich – Granitz, Fazokas – Kraus, Lopez – Ausperger, Clodi
Schafzahl, Verworner, Altmann – MEIXNER 1, Väärälä, Trummer – Volgerer, Hanser, Grascher – Burghart, Willenshofer, Vlcek
Szövetségi kapitány:Risto Kurkinen
Kiállítások:6, ill. 16 perc
Kapura lövések:33–14

KORÁBBAN
Szlovákia–Olaszország 2–1
(1–0, 1–1, 0–0)
Dánia–Norvégia 4–0(1–0, 1–0, 2–0)

A VÉGEREDMÉNY
MGyHGyHVVLG–KGP
1.Magyarország
5
4

1

20– 613
2.Dánia5
3
2
18–16 9
3.Norvégia5
3
2
12–10 9
4.
Ausztria5
2
1
2
20–13
8
5.Szlovákia5
112 7–12 6
6.Olaszország5
5
3–23 0
Pontegyenlőség eseténaz egymás ellen szerzett pontok, majd a gólkülönbség, az egymás elleni mérkőzéseken szerzett gólok,az összevetésben szereplő csapatokon kívüli legjobb helyezést elérő csapat elleni eredmény,az összevetésben szereplő csapatokon kívüli második legjobb helyezést elérő csapat elleni eredmény, végül a torna előtti kiemelés rangsorol.
Az első két helyezettjövőre az elit-világbajnokság mezőnyében,az utolsó helyezetta divízió 1/B-osztályban szerepel.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik