CS. M./ MTI 2022.06.02 19:47 Frissítve: 2022.06.02 19:55

Osztrák jégkorongliga: újabb csatlakozókról döntöttek

A cseh Znojmo és az osztrák Dornbirn Bulldogs visszalépése után a feldkirchi Pioneers Vorarlberg, valamint nagy eséllyel az olasz Asiago szerepelhet az osztrák jégkorongliga (ICEHL) következő idényében.

A Dornbirn Bulldogs is visszalépett (Fotó: AFP, archív)

 

A liga magyar indulójának, az előző idényben eddigi legnagyobb sikereként döntős Hydro Fehérvár AV19 honlapjának csütörtöki tájékoztatása szerint a szlovák Bratislava Capitals – amely bajnokság közben tragikus események miatt döntött a visszalépésről – visszatér. A Znojmo és a Dornbirn anyagi okok miatt nem vállalta a folytatást.

Az Alpesi Liga aranyérmese, az olasz bajnok Asiago akkor lesz hivatalosan tagja a mezőnynek, amennyiben minden szükséges feltételt teljesít. A liga magyar indulójának, az előző idényben eddigi legnagyobb sikereként döntős Hydro Fehérvár AV19 honlapjának csütörtöki tájékoztatása szerint a szlovák Bratislava Capitals – amely bajnokság közben tragikus események miatt döntött a visszalépésről – visszatér. A Znojmo és a Dornbirn anyagi okok miatt nem vállalta a folytatást.

Az Alpesi Liga aranyérmese, az olasz bajnok Asiago akkor lesz hivatalosan tagja a mezőnynek, amennyiben minden szükséges feltételt teljesít.

2022.09.13 12:41:52

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság alapszakaszának menetrendje, eredményei.

2022.09.20 10:38:03

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar női jégkorong-válogatott alapembere szorult helyzetekben lép elő vezéregyéniséggé.

2022.09.16 23:09:07

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Pat Cortina nem merev ember, játékosai számára egyáltalán nem megközelíthetetlen, alázatos, de egészen biztos, hogy tiszteletet parancsol. Ocskay Gábor hangoztatta mindig: szerinte a magyar sportolónak korbácsos edző kell, mert aki puha és bratyizik, azt egy idő után elfogyasztják reggelire az aktuális sztárok.

2022.09.07 23:36:15

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Csíkkarcfalván működő Székelyföldi Jégkorong Akadémia igazgatója, Nagy Attila állt a rendszerváltó csapat élére. Szerdai Facebook-bejegyzésében többek között így írt az RJSZ-ben kialakult helyzetről: „Mostantól tehát azon leszünk, hogy jogi úton szerezzünk érvényt az igazunknak és a sportág érdekének. Nyilvánvalóan figyelünk arra, hogy a szövetségnek valamilyen módon kiszolgáltatott kluboknak, Erste Ligá-s csapatoknak ne ártsunk az eljárás során.”

2022.09.05 23:35:23

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Akik viszont folytatják, azokra legalább egy meghódítandó csúcs még mindenképpen vár: a magyar női jégkorong-válogatott sohasem szerepelt olimpián.