Osztrák hokiliga: kemény ellenfél lesz a Capitals a fehérvári edző szerint

Vágólapra másolva!
2021.03.08. 14:32
null
Harmadszor játszik a rájátszásban a Vienna Capitals ellen a Fehérvár (Fotó: Dömötör Csaba)
Antti Karhula, a Hydro Fehérvár AV19 vezetőedzője szerint ellenfelük, a Vienna Capitals a negyeddöntő esélyese az osztrák jégkorongligában – közölte az MTI.

Az vasárnap este derült ki, hogy a bécsiek lesznek a középszakaszban ötödik magyar csapat ellenfelei. A szezon eddigi részében hatszor találkozott a két együttes, az első és hatodik meccset a Fehérvár nyerte, a közbensőket pedig a Vienna. Február 19-én például 11–3-ra diadalmaskodott a Capitals az ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnokban, és ez fájó pont Karhulának.

„Hat mérkőzést játszottunk a Bécs ellen az idei szezonban, ez alapján feléjük billen a mérleg nyelve. Egy alkalommal nem voltam elégedett a játékunkkal ellenük, a többi találkozón felvettük a kesztyűt. A Bécs kemény ellenfél, rengeteg playoff-tapasztalattal, így pontosan tudja, hogyan kell ezeken a mérkőzéseken jégre lépni. Nekünk ezt még tapasztalnunk kell” – mondta a finn edző a Volán honlapján. Hozzátette: „Ezek alapján azt mondhatjuk, hogy ők az esélyesebbek, nekünk pedig jó kihívás lesz jégre lépni ellenük. Számunkra talán a Bécs volt a legjobb opció abból a szempontból, hogy az egész szezonban rengeteget utaztunk, a legközelebbi ellenfél elleni rájátszás-mérkőzéseken pedig nem vár ránk többórás buszút.”

Erdély Csanád, a fehérváriak csatára az M4Sport Sporthíradóban hétfőn hangsúlyozta: bízik benne, hogy továbbjuthatnak.

„Nem hiszem, hogy bravúr lenne, ha sikerülne, de hiszek benne, hogy járunk majd ott, ahol eddig még nem” – mondta Erdély. Hozzátette: saját játékrendszerükkel kell foglalkozniuk, de több olyan mérkőzésük is volt Bécsben, amikor nyertek vagy közel álltak hozzá.

„Ebből a szempontból szerencse, hogy idegenben kezdünk” – vélte a válogatott csatár.

Az örökmérleg szerint 79 alkalommal csapott össze a két együttes a 2007–08-as szezon óta, rendes játékidőben 45 mérkőzést a bécsiek, 17-et a Hydro Fehérvár AV19 nyert, míg a hosszabbításban, vagy büntetőkkel eldőlt találkozók szempontjából 12 alkalommal az osztrákok, ötször a Fejér megyeiek örülhettek.

A Fehérvár tizennégy éves osztrák bajnoki szereplése során hatodik alkalommal szerepelhet a rájátszásban, de még egyszer sem jutott túl a negyeddöntőn.

A bécsiekkel kétszer futott össze a playoffban: a 2009–10-es évadban 4–1-gyel, a 2014–15-ösben pedig 4–2-es összesítéssel ment tovább a Capitals.

A negyeddöntőben még Bolzano–Bratislava Capitals, Klagenfurt–Villach és Salzburg–Dornbirn párharcokat rendeznek.

A playoff pénteken kezdődik – a Hydro Fehérvár AV19 számára idegenben –, a negyeddöntő esetleges utolsó, hetedik mérkőzésére március 26-án kerül sor. Az elődöntőt március 28. és április 9. között rendezik, míg a döntő április 11-től április 25-ig tart majd. Minden körben négy győzelem szükséges a továbbjutáshoz, a találkozókat váltott helyszíneken rendezik.

A rájátszásban, ha az állás a rendes játékidő után döntetlen, további húszperces harmadok következnek, amíg az egyik csapat gólt nem szerez. Fontos információ, hogy a negyedik játékrészben öt az öt ellen, míg az ötödiktől három a három ellen játszanak a felek, kivéve abban az esetben, ha a kiesésről döntő találkozóról van szó, ekkor a további harmadokban is öt az öt ellen folytatódik a játék.

(MTI)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik