CS. M.
P. SZ.
2023.02.28 21:40 Frissítve: 2023.03.01 08:17

Osztrák hokiliga: a Fehérvár biztos győzelemmel rajtolt a playoffért zajló csatában

A Hydro Fehérvár AV19 4–0-ra legyőzte az olasz Asiagót az osztrák jégkorongliga (ICEHL) rájátszásáért folyó kvalifikáció első mérkőzésén. 

Magabiztos sikerrel indított a Volán
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotók: Koncz Márton)Nem lehetett kérdés, melyik együttes nyeri az ICEHL rájátszáskvalifikációjának első összecsapását, a Hydro Fehérvár AV19 vagy az Asiago Hockey.

Az már nagyobb izgalmat okozott, hogy csupán 59 másodperc után egy vendégjátékos teljes lendülettel érkezve véletlenül kirúgta a hátrafelé korcsolyázó vezetőbíró, Patrick Fichtner lábát, aki lent is maradt a jégen. Ekkor – pontosabban nyolc perc közjáték után – új magyar résztvevő jutott szerephez, a tartalékjátékvezető Németh Attila ugrott be.  

Az első gól a Fehérvár emberelőnye alatt esett – ez azért okozott meglepetést, mert a hazaiak az alapszakaszban a harmadik legrosszabb mutatóval (13.6%) váltották találatra a fórjait, míg a Kontinentális kupa négyes döntőjébe jutó olaszok az egész mezőny legjobbjai voltak emberhátrányos védekezésben (85.37%). Gleason Fournier saját kapujától az ellenfélé mögé vezette a korongot, majd mesterien tálalta a második hullámban érkező Brett Findlay-nek, aki előnyhöz juttatta a Volánt. 

A második harmadban a szerencse is a Volán mellé pártolt, Hári János a kék vonalról rettenetesen „eltörte” a korongot (a gólpasszt adó Stipsicz Bence is csak röhögött az ünnepléskor), de így lett jó, egy védőn megpattant, Erdély pedig – a videóbíró által is megerősítve – tökéletesen takart a lövés eredeti irányába elmozduló Justin Fazio előtt, amely így becsorgott a gólvonalon túlra.

Még ugyanebben a játékrészben egy gyors kontrából – pedig ez alapvetően az Asiago védjegyévé vált az idény során – háromgólosra duzzadt a hazai előny. Ennél jobb óment nem is kívánhatott volna magának Kevin Constantine együttese, az évad alatt eddig egyetlen egyszer állt fel ekkora hátrányból az Asiago – ezúttal a felzárkózást sem kezdte meg, sőt, még egy üreskapus gólt is kapott a végjátékban.

HYDRO FEHÉRVÁR AV19–ASIAGO HOCKEY (olasz) 4–0 (1–0, 2–0, 1–0)
Székesfehérvár, 2057 néző. V: Fichtner (osztrák), Smetana (cseh), Durmis (szlovák), Riecken (osztrák); Nagy A.
FEHÉRVÁR: O. ROY (2) – FOURNIER (1), T. Campbell (1) / Stipsicz (1), H. Nilsson / Vokla, Donaghey / Csollák, Rétfalvi – Erdély Cs. (1), Hári J. 1, Kuralt / Leclerc (1), Bartalis I. 1, Petan / Sarauer, FINDLAY 1, Terbócs / Magosi B., Németh K., Mihály Ákos 1. Edző: Kevin Constantine
ASIAGO: Fazio – Gazzola, Rutkowski / Casetti, S. Marchetti / Vallati, Gios / Filippo Rigoni I. – Misley, McShane, Finoro / Salinitri, Moncada, Mahbod / M. Marchetti, Simpson, Sastlunger / Zampieri, Stevan, Magnabosco. Edző: Tom Barrasso
Kapura lövések: 32–19. Gól – emberelőnyből: 3/1, ill. –
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–0 a Fehérvár javára

További eredmény: Black Wings Linz–Graz 99ers 2–4 (1–0 a Graz javára)

2023.03.19 21:47:24

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Minimum négy, maximum hét alkalommal ádáz ellenfelek lesznek, hogy aztán májusban vállt vállnak vetve, Kevin Constantine szövetségi kapitány szakmai segítőiként már mindketten azért dolgozzanak, hogy az idény megkoronázásaként (hab a tortán 2.0…) a magyar válogatott megkapaszkodjon a világbajnoki elitben.

2023.03.14 10:19:29

Jégkorong nemzetisport.hu

Gottlibet Zóra álma, hogy egyszer a téli olimpián fújhassa a sípot.

2023.02.26 19:39:40

Jégkorong nemzetisport.hu

A Sportklub a 2016–17-es idény után marad le ismét a bajnoki elődöntőről.

2023.01.30 20:04:24

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A Fehérvár tovább rombolta saját nimbuszát.

2023.01.18 13:39:03

Jégkorong nemzetisport.hu

Edzője szerint a magyar jégkorongozó megnyerte magának a társait, és biztos gólnak látszó lövéseket is kivédi.