Osztrák hokiliga: a Fehérvár biztos győzelemmel rajtolt a playoffért zajló csatában

Vágólapra másolva!
2023.02.28. 21:40
A Hydro Fehérvár AV19 4–0-ra legyőzte az olasz Asiagót az osztrák jégkorongliga (ICEHL) rájátszásáért folyó kvalifikáció első mérkőzésén. 
Magabiztos sikerrel indított a Volán 
A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotók: Koncz Márton)
Magabiztos sikerrel indított a Volán A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK (Fotók: Koncz Márton)



Nem lehetett kérdés, melyik együttes nyeri az ICEHL rájátszáskvalifikációjának első összecsapását, a Hydro Fehérvár AV19 vagy az Asiago Hockey.

Az már nagyobb izgalmat okozott, hogy csupán 59 másodperc után egy vendégjátékos teljes lendülettel érkezve véletlenül kirúgta a hátrafelé korcsolyázó vezetőbíró, Patrick Fichtner lábát, aki lent is maradt a jégen. Ekkor – pontosabban nyolc perc közjáték után – új magyar résztvevő jutott szerephez, a tartalékjátékvezető Németh Attila ugrott be.

Az első gól a Fehérvár emberelőnye alatt esett – ez azért okozott meglepetést, mert a hazaiak az alapszakaszban a harmadik legrosszabb mutatóval (13.6%) váltották találatra a fórjait, míg a Kontinentális kupa négyes döntőjébe jutó olaszok az egész mezőny legjobbjai voltak emberhátrányos védekezésben (85.37%). Gleason Fournier saját kapujától az ellenfélé mögé vezette a korongot, majd mesterien tálalta a második hullámban érkező Brett Findlay-nek, aki előnyhöz juttatta a Volánt.

A második harmadban a szerencse is a Volán mellé pártolt, Hári János a kék vonalról rettenetesen „eltörte” a korongot (a gólpasszt adó Stipsicz Bence is csak röhögött az ünnepléskor), de így lett jó, egy védőn megpattant, Erdély pedig – a videóbíró által is megerősítve – tökéletesen takart a lövés eredeti irányába elmozduló Justin Fazio előtt, amely így becsorgott a gólvonalon túlra.

Még ugyanebben a játékrészben egy gyors kontrából – pedig ez alapvetően az Asiago védjegyévé vált az idény során – háromgólosra duzzadt a hazai előny. Ennél jobb óment nem is kívánhatott volna magának Kevin Constantine együttese, az évad alatt eddig egyetlen egyszer állt fel ekkora hátrányból az Asiago – ezúttal a felzárkózást sem kezdte meg, sőt, még egy üreskapus gólt is kapott a végjátékban.

HYDRO FEHÉRVÁR AV19–ASIAGO HOCKEY (olasz) 4–0 (1–0, 2–0, 1–0)
Székesfehérvár, 2057néző.V:Fichtner (osztrák), Smetana (cseh), Durmis (szlovák), Riecken (osztrák); Nagy A.
FEHÉRVÁR:O. ROY(2)– FOURNIER(1),T. Campbell(1)/ Stipsicz(1),H. Nilsson / Vokla, Donaghey / Csollák, Rétfalvi – Erdély Cs.(1),Hári J.1,Kuralt / Leclerc(1),Bartalis I.1,Petan / Sarauer, FINDLAY1,Terbócs / Magosi B., Németh K., Mihály Ákos1. Edző:Kevin Constantine
ASIAGO:Fazio – Gazzola, Rutkowski / Casetti, S. Marchetti / Vallati, Gios / Filippo Rigoni I. – Misley, McShane, Finoro / Salinitri, Moncada, Mahbod / M. Marchetti, Simpson, Sastlunger / Zampieri, Stevan, Magnabosco.Edző:Tom Barrasso
Kapura lövések:32–19.Gól – emberelőnyből:3/1, ill. –
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása:1–0 a Fehérvár javára

További eredmény:Black Wings Linz–Graz 99ers 2–4 (1–0 a Graz javára)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik