Női jégkorong: Magyarország lelépte Norvégiát

P. SZ.P. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.02.09. 21:54
null
Szlovákia után Norvégiát is legyőzte a magyar csapat (Fotó: Dömötör Csaba)
Hozta a kötelezőt a magyar női jégkorong-válogatott a Tüskecsarnokban zajló Öt nemzet tornáján: Szlovákia után a másik Divízió 1/A-csoportos világbajnokságra készülő válogatottat, Norvégiát is legyőzte.

 

A hazaiaknál a keddi mérkőzéshez képest három helyen is változott a keret, mivel Strobl Lara, Huszák Alexandra és Németh Bernadett is kisebb sérülést szedett össze, a helyükre Báhiczki-Tóth Boglárka, Szerényi Nina és Kreisz Emma került be. Az első harminc percben ugyan ígéretes helyzeteket alakított ki Norvégia és Magyarország is, ám úgy festett, a gyilkos ösztön hiányzik a befejezéseknél, így gól nem esett. Végül éppen a tartalékok közül előlépő Kreisz Emma előzte meg védőjét Dabasi Réka jobbról érkező centerezésekor, és tankönyvbe illően piszkált bele a korongba a rövid saroknál, amely így a hosszú felsőben kötött ki. Hozzátesszük, ha kimarad a helyzet, akkor is jó esély nyílt volna a mieink előtt a gólszerzésre, hiszen ekkor késleltetett kiállítás miatt Németh Anikó éppen lekorcsolyázott a jégről, tehát vagy hat az öt ellen folytatódott volna az akció, vagy norvég korongszerzés esetén kisbüntetés és magyar emberelőny jött volna.

Örömteli volt látni, hogy – a női NHL-nek megfelelő Premier Hockey Federationben játszó Dabasi Réka meccs előtti intelmeinek megfelelően – sikerült rendezni a védelem sorait, hiszen a Szlovákia ellen kapott hat gól egy felkészülési tornán még belefér (pláne, ha a csapat közben hetet lő is), de az áprilisi bramptoni elitvébén már nem.

S miközben a hazai kapu jelentős veszélyben nem forgott, Jókai Szilágyi Kinga egy koronglopás után egyedül robogott végig a jégen, s a szlovák után a norvég kaput is emberhátrányban (!) vette be. A végjátékban pedig – bár úgy tűnt, folyamatos briliáns villanásai ellenére nem veszi be Irja Risa ketrecét – Garát-Gasparics Fanni az ekkor már üres kapuba meglőtte a tornán a harmadik gólját is.

A kötelező győzelmeket tehát begyűjtötték a magyar lányok, ugyanakkor a torna mérvadó része még hátravan, ugyanis az elit-világbajnokságon csoportrivális Franciaország és a másik csoportban szereplő Japán vár a mieinkre.

JÉGKORONG
NŐI ÖT NEMZET TORNA
2. FORDULÓ
MAGYARORSZÁG–NORVÉGIA 3–0
(0–0, 1–0, 2–0)
Budapest, Tüskecsarnok, 239néző.Vezette:Tóth Renátó, Árkovics, Cheyroux (francia), Paulheim
MAGYARORSZÁG:NÉMETH ANIKÓ – Knee, Tóth E. / Kiss-Simon, Mayer F. / Báhiczki-Tóth, Faggyas / Gengeliczky, Koncz – DABASI(1),GARÁT-GASPARICS1 (1),Kreisz E.1/ JÓKAI SZILÁGYI1,Pázmándi, H. Williams / Horváth I., Mozolai, Rónai / Gondos, Metzler, Szelényi.Megbízott edző:Delaney Collins
NORVÉGIA:Risa – Morset, Rustbkken / Haug Hansen, Pollestad / Ardal, Tendenes / Daneel – Bodin, Nyberg, L. Pedersen / Brunvold, Didriksen, Gundersen / Furseth, Kaspersen, K. Pedersen / Loschbrandt, H. Olsen.Szövetségi kapitány:Thomas Pettersen
Kapura lövések:33–12.Gól – emberelőnyből:5/0, ill. 2/0

TOVÁBBI EREDMÉNY
Szlovákia–Franciaország 4–3 (0–1, 0–0, 3–2, 0–0, 1–0) – szétlövéssel

AZ ÁLLÁS
1.Magyarország 6 pont (2 mérkőzés),2.Szlovákia 4 (3),3.Franciaország 1 (1),4.Norvégia 1 (2),5.Japán 0 (0)

A MAGYAR VÁLOGATOTT TOVÁBBI PROGRAMJA
Szombat, 16.30: Magyarország–Franciaország
Vasárnap, 14.30: Magyarország–Japán

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik