NHL: eldőlt, megvédte bajnoki címét a Pittsburgh Penguins!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.06.12. 06:40
null
A Pittsburgh Penguins ötödször hódította el a Stanley-kupát (Fotó: nhl.com)
Megvédte bajnoki címét a Pittsburgh Penguins az észak-amerikai profi jégkorongbajnokságban (NHL), miután a döntő hatodik, hétfőre virradóra megrendezett mérkőzésén, a hajrában ütött gólokkal 2–0-ra győzött a Nashville Predators otthonában.

A Pittsburgh Penguins ötödik alkalommal hódította el a Stanley-kupát (1991, 1992, 2009, 2016, 2017), először védte meg címét – és a Detroit Red Wings majdnem húsz évvel ezelőtti bravúrja (1997, 1998) óta az első NHL-csapat, amelyik egymást követő években a liga legjobbja lett.

A rájátszás legértékesebb játékosának (MVP) járó Conn Smythe-trófeát – akárcsak tavaly – Sidney Crosby kapta meg. A Penguins centere 27 pontot szerzett idei 24 playoffmérkőzése során (nyolc gól, 19 assziszt – ebből 1, 6 a döntőben).

A hétfő hajnali mérkőzésen Patric Hornqvist 1:35 perccel a vége előtt ütötte a vezető gólt – a kapu mögötti palánkról visszapattanó korongot szinte az alapvonalról, Pekka Rinne kapus vállát is „igénybe véve” kotorta be –, majd Carl Hagelin üres kapus találattal tette biztossá a bajnoki címet érő győzelmet 13.6 másodperccel a végső dudaszó előtt.

A második harmad elején a nashville-i Colton Sissons ütött egy gólt, de a játékvezető nem adta meg, ezt leszámítva a vendégek kapuját őrző Matt Murray egyszer sem adta meg magát (27 védés). A harmadik periódusban volt egy jó félperces időszak, amikor a Predators kettős emberelőnyben támadhatott – mindhiába.

NHL, RÁJÁTSZÁS
DÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS
Nashville Predators–Pittsburgh Penguins 0–2
(0–0, 0–0, 0–2)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–2 a Pittsburgh javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik