Megint csoda a jégen: Magyarország feljutott a hokielitbe!

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.04.25. 19:52
null
Magyar szurkolók ezrei örülhettek Krakkóban a feljutásnak (Fotó: MJSZ/Mudra László)
Irány Moszkva és Szentpétervár! A magyar jégkorong-válogatott 2016-ban ismét az A-csoportos világbajnokságon szerepelhet majd annak köszönhetően, hogy a krakkói divízió 1/A vb utolsó mérkőzésén 2–1-re legyőzte a házigazda lengyel válogatottat, és a második helyen zárt. A mieink legutóbb 2009-ben, Svájcban találkoztak a sportági elittel, de akkor mind a hat mérkőzésüket elveszítették, így csupán átszállójegyet váltottak.

1. harmad

Óriási iramban estek egymásnak a felek, de ezt vártuk. A kilencezer lengyel és a reméltnél több, mintegy négyezer magyar szurkoló elképesztő, a tétnek megfelelő atmoszférát teremtett. A magyar válogatott ezúttal is a letámadásos taktikájára szavazott, viszont óvatosabban vezette fel, nem volt meg benne a maximális agresszivitás. Amire viszont csupán perceket kellett várni. Felgyorsultunk üzemi hőmérsékletre, nem engedtük levegőhöz jutni a lengyeleket. Adtuk az ütközéseket, igaz, közben kaptuk is. Miként a szurka-piszkákat is osztották egymásnak a jégen lévők, de a bírók érezhetően engedték a kemény játékot. Nem akartak döntő tényezővé válni, főként nem az első játékrészben.

SZAVAZÁS

Hokisaink 2009-ben átszállójegyet váltottak az A-csoportos elitbe. Mi lesz velük 2016-ban, ismét a legjobbak között?

KÖSZÖNJÜK, HOGY SZAVAZOTT!

A lengyelek kapusa, Przemyslaw Odrobny az első harmad közepére már hatszor védett, amikor Rajna Miklós második hárítására kifejelt egy életerős lengyel löketet. A harmad döntően a mi támadójátékunkról szólt. Megvoltak a helyzetek, a lövések, de gólt nem sikerült szereznünk. A házigazdák ritkán vezettek olyan akciót, amellyel bejöttek be a harmadunkba. Amikor meg veszélyesen közelítettek, kettő az egyes támadásuknál, akkor a korongot vezető nagy igyekezetében elhagyta a pakkot… A hajrában azért kellett izgulnunk, hogy a bárd nélkül maradó Rajnának ne kelljen csak kézzel védenie – kellett –, végül aztán egy védőtárs segített neki, és szedte ki a kapu hálójába gabalyodó kapusbotot. Nyomásunk szemernyit sem csökkent, de csak Kóger Dániel került be a lengyel kapuba egy hazai védő közreműködésével, a korong nem. Nekünk 14, ellenfelünknek nyolc lövést írtak be a statisztikai lapra, és mivel a kapusoknak pont ennyi védést, húsz perc után maradt az iksz (0–0).

2. harmad

Nekünk jöttek a lengyelek a pihenő után, beszorultunk a térfelünkre. Nem jutottunk koronghoz, úgy meg nehéz támadni, akciót vezetni. Sebők Balázsnak volt egy ígéretes lövése, azt viszont védte a továbbra is magabiztos Odrobny. A védekezésünk változatlanul rendben volt, Rajnának nem kellett játékba avatkoznia. A miénk lett a mérkőzés első fórja, aminek elején hibáztunk, de a kettő az egyes lengyel kontra nem hozott gólt. Miként emberelőnyünk többi része sem, pedig nagy nyomás alá helyeztük a házigazdát.

SARAUER A TORNA CSAPATÁBAN
A Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) hivatalos honlapján közzétette a vb All-Star-csapatát, amelynek tagja Andrew Sarauer, a magyar válogatott honosított támadója is.
KÜLÖNDÍJASOK
A legjobb kapus: Przemyslaw Odrobny (lengyel)
A legjobb hátvéd: Kevin Dallman (kazah)
A legjobb csatár, egyben MVP: Roman Sztarcsenko (kazah)
A TORNA ALL-STAR-CSAPATA: Poluektov (kazah) – Dallman (kazah), Romkowski (lengyel) – Sztarcsenko (kazah), Sarauer (magyar), Kolusz (lengyel)

A lengyelek egy fokkal erőszakosabbá váltak, kapujuk előtt akkor is takarítottak, amikor semmi piszkos dolog nem történt ott, majd Sofron István lökték fejjel bele a palánkba. Mindezt büntetlenül. A sokadikra aztán megvolt az újabb lengyel kiállítás, bár ehhez az kellett, hogy Erdély Csanád négykézláb vonszolja le magát egy ütközés után a kispadra, és Rajna is kihordjon lábon egy fejre mért sunyi alkarost. Veszélyeztettünk, de fóros játékunkban továbbra is ott volt a rizikó, hogy a kék vonalon nem védők, hanem két csatár várta a kapáslövéseket. Sofronnak igencsak iparkodnia kellett, hogy megállítsa a szinte ziccerben kilépő lengyel támadót.

Még mindig mi voltunk mezőnyfölényben, amikor Kiss Dánielt kiállították visszahúzásért, először kerültünk emberhátrányba, amit sikerült kivédekeznünk. Az első harmadhoz képest a másodiknak a lövések száma csökkent ugyan, miként a dominanciánk is. Viszont a jó iram, a színvonalas küzdelem, valamint a gól nélkül is élvezetes játék maradt. Így nem bántuk, hogy nem változott az eredmény (0–0).

3. harmad

EZÚTTAL CSAK HÉT ÉVET KELLETT VÁRNI

Magyarországon már 19 szabvány méretű pálya üzemel, Szapporó előtt ez a szám nem érte el a tízet. Jelenleg közel 4400 igazolt hokis van Magyarországon, hét éve ennek közel a harmada volt csak.
Összehasonlításképpen: Kanadában 722 ezer hokis játszhat 2631 fedett pályán, Svédországban 57 ezer 355-ön, Csehországban 110 ezer 158-on, Finnországban 74 ezer 260-on, az Egyesült Államokban 519 ezer 1898-on, a jövő évi vb-házigazda Oroszországban pedig 84 ezer 419-en. Ezen országok egy-egy sztárja, mint például a kanadai Sidney Crosby, a svéd Henrik Lundqvist, a cseh Jaromir Jágr, a finn Pekka Rinne, az amerikai Patrick Kane vagy az orosz Jevgenyij Malkin meg még egy orosz, Alekszandr Ovecskin idényenként egyedül annyi pénzt keres, mint a magyar szövetség négy-öt éves költségvetése TAO-s pénzzel együtt. (MTI)

További érdekességeket itt olvashat a magyar hoki közelmúltjáról és jelenéről!

A harmadik periódus elején Hári János révén megszereztük a vezetést. Ehhez kellett Banham is, akinek bombája még lejött Odrobnyról. Szerencsére középre, Hári pedig senkitől sem zavartatva lőtte ki a kapu jobb oldalát. Fél percen belül fórhoz jutottunk. A magyar harmadban Erdélyt lökték fejjel neki a palánknak, a lengyelek kezdték elveszíti a kontrollt. A két perc alatt csak Odrobnynak köszönhetően maradtak életben a lengyel remények. Számunkra ennél is biztatóbb volt, hogy ehhez már öt az öt ellen is a kapusukra volt szükségük a házigazdáknak.

Az utolsó tíz percre a lengyelek mindent egy lapra téve rohamoztak. Az idő őket sürgette, két gólt kellett volna szerezniük, és nagyon nem úgy nézett ki, hogy fáradnánk vagy nem bírnánk elviselni a nyomást. Mert nyomás az volt rajtunk, főként a lengyelek miatt. Viszont a kinyíló házigazdák ellen maradt erőnk a kontrákra is. Kár, hogy a befejezésekre már nem: Sofron, majd Andrew Sarauer is ziccert hibázott. A lengyelek kockáztattak: egy időkérés után 4:15 perccel a vége előtt levitték a kapusukat, bő egy perccel később pedig egyenlítettek. Ez még izgalmasabbá tette a végjátékot, amelyben hat másodperccel a vége előtt Szirányi Bence üres kapus gólja (a saját harmadból suhintotta be a korongot az üresen árválkodó lengyel kapuba) eldöntött mindent (2–1).

MAGYARORSZÁG–LENGYELORSZÁG 2–1

A magyar csapat vasárnap 17 órától a Városliget Műjégpályán ünnepel majd.

Magyar fogadkozás – egy újabb nagy diadal előtt (Fotó: MJSZ/Mudra László)
Magyar fogadkozás – egy újabb nagy diadal előtt (Fotó: MJSZ/Mudra László)
RICH CHERNOMAZ: A CSAPAT NAGYSZERŰEN ÁLLT A MUNKÁHOZ

„Mindenek előtt köszönettel tartozunk a fantasztikus szurkolótáborunknak, amely egész héten nagyszerűen biztatott és segített minket – nyilatkozta RichChernomaz a mérkőzést közvetítő Sport Tv-nek. – A vb-n mérkőzésről mérkőzésre léptünk előre, mindig alkalmazkodva az éppen aktuális ellenfélhez. A játékosok betartották az előre megbeszélteket, ami eredménnyel párosult. A csapat nagyszerűen állt a munkához, a játékosok munkamorálját csak dicsérni lehet. A fiatalok pedig bizonyították, hogy most már végleg be tudtak épülni ebbe a válogatottba. Függetlenül a játékosok életkorától, mindenkinek fejlődnie kell, hogy jövőre versenyképesek legyünk az A-csoportban. Úgy egyénileg, mint csapatként előre kell lépnünk a rendelkezésünkre álló egy évben.

Ez a fejlődés egy folyamat, nem egyik napról a másikra érezteti a hatását. Ennek érdekében a játékosokkal folyamatosan dolgozunk majd. Magyarország sokáig az egyetlen olyan ország volt ezen a szinten, amelynek nem volt honosított kanadai játékosa. Most voltak – Sarauer, Banham, Metcalfe –, meg is hozták a sikert. Ugyanakkor a magyar fiatalok is nagyon fontos szerepet játszottak ebben a sikerben, az ő további fejlődésükre is lehet számítani."

DIVÍZIÓ 1/A VILÁGBAJNOKSÁG (KRAKKÓ – LENGYELORSZÁG)
5. FORDULÓ

MAGYARORSZÁG–LENGYELORSZÁG 2–1 (0–0, 0–0, 2–1)
Krakkó
MAGYARORSZÁG:
Rajna – Szirányi B., Metcalfe, Sofron, Sarauer, Kóger – Vas M., Kiss D., Banham, Sebők, Hári J. – Pozsgai, Orbán, Erdély, Vas J., Kovács Cs. – Gőz, Magosi B., Nagy K., Benk, Vincze. Szövetségi kapitány: Rich Chernomaz
LENGYELORSZÁG: Odrobny – Bryk, Rompkowski, Zapala, Malasinski, Kolusz – Pociecha, Dutka, Chmielewski, Kowalowka, Pasiut – Wajda, Kotlorz, Laszkiewicz, Dziubinski, Galant – Kruczek, Wanacki, Baginski, Urbanowicz, Kalinowski. Szövetségi kapitány: Jacek Plachta
Gólok: 41:30 Hári
(Banham, Sebők – 1–0), 56:52 Bryk (Pasiut, Rompkowski – 1–1), 59:54 Szirányi (üres kapu, 2–1)
Kiállítások:
4, ill. 6 perc
KORÁBBAN
Japán–Ukrajna 3–1
(0–0, 3–1, 0–0)
Olaszország–Kazahsztán 0–3 (0–1, 0–0, 0–2)

A VÉGEREDMÉNY
1. Kazahsztán 5 5 0 0 0 23–6 +17 15
2. Magyarország5 4 0 0 1 14–11 +312
3. Lengyelország 5 2 0 0 3 9–9 06
4. Japán 5
20 0 3 10–16 −6 6
5. Olaszország 5 1 1 0 3 7–12−5 5
6. Ukrajna 5
0 0 1 48–17 −9 1
Pontazonosság esetén az egymás elleni eredmény rangsorolt.
Kazahsztán és Magyarország feljutott, Ukrajna kiesett.

PERCRŐL PERCRE

3. HARMAD

60. perc: VÉGE! FELJUTOTTUNK! 2–1 IDE! Szenzációs, káprázatos, nincsenek jelzők, fantasztikus siker!
60. perc: GÓL! MEGVAN A FELJUTÁS! 2–1, SZIRÁNYI! Odrobny lemegy a buli után, a lengyeleknél a korong, de egy tömörülés után a bal oldalon hozzánk kerül a pakk, Szirányi pedig a saját harmadunkból üt az üres kapuba, a lassan vánszorgó korongot nem éri utol egyik lengyel védő sem.
60. perc: Nagy a verekedés a korongért, majd tilos felszabadítás a mieinktől, 26 másodperc van még hátra. Nem indul el az óra a buli után, tanácskoznak a bírók most, videózás. 17 másodperc van mégiscsak hátra és buli a lengyel kapunál.
59. perc: Odrobny most marad a lengyel kapuban, majd lemegy, megszerezzük a pakkot, de Banham mellé lő a jobb oldalról. Elképesztő izgalmak.
58. perc: Tartjuk most taktikusan a korongot, Sarauer nagyon jól csinálja ezt, az idő nekünk dolgozik.

57. perc: EGYENLÍT LENGYELORSZÁG! BRYK, 1–1! Óriási gólt lő a lengyel játékos a bal oldalról, majdnem a kék vonalról lövi ki a bal felsőt, Rajna takarásban, semmit sem láthat a lövésből.
57. perc: NAGY VÉDÉS! Rompkowski küldi kapura a korongot a buli után, de Rajna véd, Kolusz már menne a kipattanóra, de hiába.
56. perc: Odrobny a padon, a lengyelek vészkapussal próbálnak egyenlíteni. Tilos felszabadítások egymás után, beszorulunk most.
55. perc: Szirányi lövi középre a korongot a jobb oldalról, Odrobnyról lepattan, de Vas János nem tudja kapura terelni a kipattanót.
54. perc: Nagy tülekedés most a kapunknál, Pozsgait lökik rá Rajnára, Kowalowka durvasága büntetlenül marad.
54. perc: MAGYAR HELYZET! Korongot szerez Sofron a jobb oldalon, majd a túloldalon felzárkózó Sarauerhez passzol, aki óriási ziccerben mellé lő.
53. perc: Kihúzzuk az emberhátrányt, nagyon nyomnak a lengyelek, de Rajna eszén nem tudnak túljárni.
52. perc: Szépen végigadogatják a lengyelek az emberfórt, de Dutka lövését védi Rajna, majd a kipattanót is fogja a magyar kapus, nehéz pillanatok most a mieink számára.
51. perc: ZICCER! Magyar kontra emberhátrányban, Sofron iramodik meg a bal oldalon, de fölé lő. A túloldalon Kolusz ugrik ki ziccerben de Rajna óriásit véd.
51. perc: Chmielewskit tartja fel Sebők, kiállítás, emberelőnyben a lengyelek.
49. perc: Eladjuk a korongot saját harmadunkban, Kolusz csap le rá, de nem tud lőni.
48. perc: Chmielewski kőkemény lövését fogja Rajna, majd tömörülés a kapunk előtt, Pasiut próbálja meg begyötörni az egyenlítő gólt, de Rajna ráfekszik a korongra.
47. perc: Sarauer tartja a korongot a lengyel harmadban, majd elveszíti, de jól védekezünk, nem tudnak letámadni a lengyelek.
46. perc: Zapala lövi középre a korongot, de Rajna ráfekszik. Tömörülés és buli a kapunknál, de felszabadítunk. A túloldalon Kovács lövését fogja Odrobny.
45. perc: Kiegészülnek a lengyelek. Támadnak a házigazdák, Chmielewski lövését fogja Rajna, majd Kalinowski kapuvasat lő.
44. perc: Remek passz Háritól Vas Jánosnak, de nem tudja kapura húzni a pakkot, Odrobny pedig már verve fekszik a jégen.
43. perc: Végigjáratjuk a korongot a lengyel harmadban, de Banham középről megeresztett lövését blokkolják a lengyelek, majd Banham elcsúszik.
43. perc: KIÁLLÍTÁS! A lengyelek kezdik elveszíteni a fejüket, Baginski borzalmasan ütközi le Erdély Csanádot, két perc a büntetése.
42. perc: VEZETÜNK! HÁRI JÁNOS, 1–0! Sebők lekészítése után Banham a jobb oldalról bombáz elemi erővel a kapura, Odrobny azonban nagyot véd, a kipattanó Hári elé pattan, aki néhány lépésről a felső sarokba húzza a korongot, a kapuvas alá.
42. perc: Hári tartja meg jól a korongot a lengyel kapu mögött, de Sebőköt blokkolják.
41. perc: Megszerezzük a korongot a kezdésnél, majd két tilos felszabadítás a mieinktől a játékrész első percében.
41. perc: KEZDŐDIK A ZÁRÓ HARMAD!

2. HARMAD

40. perc: VÉGE A MÁSODIK JÁTÉKRÉSZNEK! TOVÁBBRA IS 0–0 AZ ÁLLÁS!
40. perc: Elveszítjük a korongot, megiramodnak a lengyelek kettő az egyben, de Malasinski jobb oldali kísérlete elakad Szirányiban. Jó védekezés. Vas János lövése elzúg a kapuvas mellett.
39. perc: Vas Márton szerez korongot, majd Banhamhez továbbít, akit szerelnek a lengyelek, Wajda ér vissza.
38. perc: Beszorítanak minket a lengyelek, de nem nagyon jutnak lövésig.
37. perc: Benk és Magosi is korongot szerez, utóbbi még kapura is lő, de Odrobny könnyedén véd. Sarauer szerez korongot, majd Sofron lövése a blokkban hal el.KIEGÉSZÜLÜNK.
36. perc: Bryk lövése megy mellé, egyelőre jól védekezünk emberhátrányban is, Vas János szabadít fel.

35. perc: MAGYAR KIÁLLÍTÁS! Kiss Dániel buktat a földön fekve, bottal, két perc.
35. perc: Sofron szerez korongot, de Kisshez nem jut el Sarauer átadása.
34. perc: Előbb Kovács lövése vágódik le a blokkról, majd Erdély próbálja a hálóba kotorni a kipattanót, de Odrobny ráfekszik a korongra. Nem akar összejönni a gól...
33. perc: ODROBNY! Sofron, majd Sarauer is teszteli a lengyel kapust, de mindkét lapos kísérletet védi. Hári is megpróbálja bevenni a lengyel kaput, de Odrobny ennek is útját állja.
31. perc: Nem sikerül gólra váltani az emberelőnyt, Odrobny jól véd egyelőre és a lengyelek szervezetten védekeznek.
30. perc: Feláll emberelőnyben a magyar válogatott, Banham lövése levágódik a blokkról, majd Sarauer duplázást Odrobny védi. A levágódó koronggal megindulnak a hazaiak, de Sofron visszaér és szerel.
29. perc: ÚJABB LENGYEL KIÁLLÍTÁS! Kalinowski támadja Rajnát, nekiütközik csúnyán a korong távollétében, ez két perc. Erdély Csanád közben megsérül a túloldalon.
29. perc: Vas János tör be több lengyel között, de a lövése elsuhan keresztbe a kapu előtt.
28. perc: Chmielewski lövését védi Rajna, majd Pasiut sem tud túljárni a magyar kapus eszén. Most nyomnak a lengyelek, de álljuk a rohamokat.
27. perc: Sofron fájlalja az állát, Zapalával ütközik hatalmasat, lenn marad a jégen.
26. perc: Erdély és Nagy Krisztián nem értik meg egymást, elveszítjük a korongot, de Erdély visszaszerzi.
26. perc: Hári indul meg a jobb oldalon, de Odrobny védi a lövését, kiegészül Lengyelország.
25. perc: Banham lő messziről, középről, de Odrobny nagy bravúrral hárít. A lengyel szurkolókfüttyszóval próbálják nehezíteni a mieink dolgát.

24. perc: Eladjuk a korongot, kontráznak a lengyelek villámgyorsan, de Baginski a jobb oldalról fölé bombáz. Ezt megússzuk.

24. perc: KIÁLLÍTÁS! Zapala mehet le két percre, amiért testre üt. Emberelőnyben vagyunk.
23. perc: Kontráznak a lengyelek, de Kalinowski jobb oldali kísérletét Rajna védi.

22. perc: Esnek-kelnek a játékosok, Kalinowski, majd Sebők is vízszintesben a jégen.
21. perc: Sarauer hagyja ott Sebőknek a korongot a bal oldalon, aki a hosszú felsőt veszi célba, de Odrobny lepkés kesztyűjével hárít.

21. perc: FOLYTATÁS!

Frank Banham veszélyeztet (Fotó: MJSZ/Mudra László)
Frank Banham veszélyeztet (Fotó: MJSZ/Mudra László)

1. HARMAD

20. perc: VÉGET ÉRT AZ ELSŐ HARMAD! 0–0
20. perc: Nincs támadás az utolsó percben, így gól sem az első harmadban.
19. perc: Szirányi bombázza kapura a korongot középről, de Odrobny véd, Kóger megy a kipattanóért, de nem tudja begyűjteni.
18. perc: Banham fordul kapura egy korongszerzés után, Sofrontól kapja a pakkot, de Odrobny magabiztosan fogja a gyenge emelést.
17. perc: Sofron kísérlete akad el a blokkban, de marad a lengyel harmadban a korong. Sarauer juttatja el Kógerhoz a pakkot, aki a bal oldalról a rövid felsőt veszi célba, de Odrobny véd.
15. perc: Rajna botja beszorul a hálóba, nem tudja kiszedni, de nincs játékmegszakítás egyelőre. Chmielewski lövését lábbal védi a magyar kapus és végül kibogozza az ütőt.
14. perc: Lemaradunk védekezésben, kettő az egyben fordulhatnak a lengyelek, de Dziubunski elhagyja a pakkot... Ezt megússzuk.
13. perc: Beszorulnak a lengyelek saját harmadukba, de Sarauer lövése levágódik Odrobnyról, jöhet a csere.
12. perc: A mi kapunk előtt a buli, de Vas Márton visszaszerzi a korongot. A túloldalon Sofron és Sarauer sem tudja kapuba kotorni a korongot közvetlen közelről, utóbbi a kapu mögül próbálja visszahúzni a korongot, de Odrobny résen van. Zapala próbálkozik egy távoli lövéssel a túloldalon, de Metcalfe blokkol remekül.
11. perc: A lengyel kapu előtt a buli, de Orbán próbálkozását védi Odrobny. A túloldalon kontrázik a lengyel csapat, de Rajna hárítja Galant lövését, majd Kalinowski kísérlete is a magyar kapusban hal el.
10. perc: A bírók egyelőre engedik a kemény játékot, ami mindkét csapat stílusának fekszik.
9. perc: SZÉP TÁMADÁS! Sebők vezeti keresztbe a korongot a bal oldalról, majd otthagyja Hárinak, aki mellé lő néhány méterről.
8. perc: Magosi szerez korongot, bátran ütközik a magyar csapat és jól védekezik, a lengyelek alig-alig jutnak lövéshez. Most Kalinowski éppen kapura bombáz a jobb oldalról, de Rajna véd.
7. perc: Keményen és szervezetten védekezik a lengyel válogatott is, de egyelőre mi uraljuk a mérkőzést, ami a lövések számában is megmutatkozik (4–1 eddig). Vas Márton lövi a kapu elé a korongot, de Vas János nem tudja bekotorni, Odrobny hárít ismét.
5. perc: Kőkemény összecsapás a semleges harmadban a korongért, mi hozzuk el, de Obrodny védi Sofron lövését.
4. perc: Banham reklamál kiállítást, miután az egyik lengyel játékos magasra emeli a botját, de nincs két perc, a buli viszont a lengyel kapu előtt jön.
3. perc: A túloldalon Urbanowicz lő kapura, de Rajna hárít. Kemény ütközések mindkét oldalon, Urbanowicz kap nagyot, majd Vas. Jó iramban kezdődik a találkozó, a nézőtéren pedig a zúg a „Hajrá, Magyarok”.
2. perc: Újabb magyar lövések, de Kóger sem talál kaput, Sofron viszont igen, de most Obrodny véd.
1. perc: Magyar lövéssel indul a találkozó, Sarauer lő a kapu mellé a jobb oldalról.

1. perc: ELKEZDŐDÖTT A TALÁLKOZÓ!

A magyar válogatott fehérben lép jégre a sorsdöntő találkozón, a házigazda lengyelek pedig pirosban.

Élő felvezetésünkből mindenről értesülhettek a válogatottért szorítók, így jöjjön, aminek jönnie kell: a mérkőzés! A krakkói jégcsarnokban körülbelül négyezer magyar szurkoló van a tízezer hazai drukkerrel szemben.

Üdvözöljük kedves olvasóinkat! Hamarosan kezdődik a Magyarország–Lengyelország mérkőzés, a divízió 1/A vb záró meccse. Tartsanak velünk!

EZ VOLT A MÉRKŐZÉS ELŐTT: A MAGYAR–LENGYEL TALÁLKOZÓ FELVEZETÉSE!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik