Jégkorong: Vay Ádámék „a lelküket is kidolgozzák Besztercebányán”

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.07. 19:24
null
Vay Ádám itthon legutóbb a DVTK-ban szerepelt (Fotó: Tumbász Hédi)
A 26 éves kapus a Besztercebányához a svéd másodosztályú Västerviks IK-tól érkezett, amelynél egy szezont töltött. Mint az M1 aktuális csatornán hétfőn elmondta, térdsérülését követően immár jól van, noha nemrég egy felkészülési találkozón megerőltette kissé, így kedden MRI-vizsgálat vár rá. Ezzel együtt százszázalékos formában lesz a Tipsport Liga rajtjára, amely tudomása szerint október 1-jén lesz.

Kifejtette: első benyomásai pozitívak a klubnál, ahol családias a hangulat.

„A játékosok a lelküket is kidolgozzák, jó egy ilyen csapatban lenni, ahol az edzőnek nem kell kérnie, hogy küzdjenek keményen” – fogalmazott. Hozzáfűzte, idén is trófeát akarnak nyerni, ez meglátszik az edzésmunkán.

A legutóbbi három kiírásban bajnok HC Banská Bystrica jelentős előnnyel állt az élen az elmúlt idényben a középszakasz felsőházában, amikor a koronavírus-járvány miatt véget értek a Tipsport Liga küzdelmei is.

Vay kitért rá, „erős a kapusbrigád” az együttesnél, posztriválisai is „keményen dolgoznak és ügyesek”. Szerinte az elvégzett edzésmunkán túl a mentális dolgokon múlik majd, ki fog védeni. A besztercebányaiak ezen a héten két felkészülési találkozóval hangolnak a bajnoki rajtra.

A szlovák élvonalban ebben az idényben egy magyar csapat szerepel: a DVTK Jegesmedvék.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik