Jégkorong: kikapott a németektől a női válogatott

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.08.19. 21:25
null
Pat Cortina együttese utolsó felkészülési mérkőzésén egy góllal kikapott a németektől (Fotó: Tumbász Hédi)
A világbajnokságra készülő női jégkorong-válogatott újabb egygólos vereséget szenvedett a német csapattól felkészülési mérkőzésen, Füssenben – írja az MTI.

 

A két együttes csütörtökön is találkozott, akkor 1–0-s német siker született. A magyar szövetség (MJSZ) tájékoztatása szerint a pénteki meccsen Pat Cortina szövetségi kapitány együttese a kilencedik percben Seregély Mira találatával előnybe került, a vb-rivális németek még az első játékrészben egyenlítettek, a második húsz percben fordítani tudtak, a záró felvonásban pedig nem esett újabb gól, így a hazaiak 2–1-re nyertek.

A találkozó után – akárcsak csütörtökön – a felek a jégen maradtak, és előbb a három a három elleni játékot, majd a büntetőket gyakorolták.

A szakmai stáb hétvégén szűkíti a keretet, a nemzeti csapat hétfőn utazik Dániába, a vb pedig jövő csütörtökön rajtol. A Cortina-csapat Frederikshavnben sorrendben a németekkel, a csehekkel, a dánokkal és a svédekkel találkozik a csoportkörben. Az utolsó helyezett kiesik, a legjobb három pedig a negyeddöntőbe kerül.

FELKÉSZÜLÉSI NŐI JÉGKORONGMÉRKŐZÉS
Németország–Magyarország 2–1 (1–1, 1–0, 0–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik