D. S. B.
2022.08.19 21:25 Frissítve: 2022.08.19 21:29

Jégkorong: kikapott a németektől a női válogatott

A világbajnokságra készülő női jégkorong-válogatott újabb egygólos vereséget szenvedett a német csapattól felkészülési mérkőzésen, Füssenben – írja az MTI.

Pat Cortina együttese utolsó felkészülési mérkőzésén egy góllal kikapott a németektől (Fotó: Tumbász Hédi)

 

A két együttes csütörtökön is találkozott, akkor 1–0-s német siker született. A magyar szövetség (MJSZ) tájékoztatása szerint a pénteki meccsen Pat Cortina szövetségi kapitány együttese a kilencedik percben Seregély Mira találatával előnybe került, a vb-rivális németek még az első játékrészben egyenlítettek, a második húsz percben fordítani tudtak, a záró felvonásban pedig nem esett újabb gól, így a hazaiak 2–1-re nyertek.

A találkozó után – akárcsak csütörtökön – a felek a jégen maradtak, és előbb a három a három elleni játékot, majd a büntetőket gyakorolták.

A szakmai stáb hétvégén szűkíti a keretet, a nemzeti csapat hétfőn utazik Dániába, a vb pedig jövő csütörtökön rajtol. A Cortina-csapat Frederikshavnben sorrendben a németekkel, a csehekkel, a dánokkal és a svédekkel találkozik a csoportkörben. Az utolsó helyezett kiesik, a legjobb három pedig a negyeddöntőbe kerül.

FELKÉSZÜLÉSI NŐI JÉGKORONGMÉRKŐZÉS
Németország–Magyarország 2–1 (1–1, 1–0, 0–0)

2022.09.13 12:41:52

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság alapszakaszának menetrendje, eredményei.

2022.09.20 10:38:03

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar női jégkorong-válogatott alapembere szorult helyzetekben lép elő vezéregyéniséggé.

2022.09.16 23:09:07

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Pat Cortina nem merev ember, játékosai számára egyáltalán nem megközelíthetetlen, alázatos, de egészen biztos, hogy tiszteletet parancsol. Ocskay Gábor hangoztatta mindig: szerinte a magyar sportolónak korbácsos edző kell, mert aki puha és bratyizik, azt egy idő után elfogyasztják reggelire az aktuális sztárok.

2022.09.07 23:36:15

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Csíkkarcfalván működő Székelyföldi Jégkorong Akadémia igazgatója, Nagy Attila állt a rendszerváltó csapat élére. Szerdai Facebook-bejegyzésében többek között így írt az RJSZ-ben kialakult helyzetről: „Mostantól tehát azon leszünk, hogy jogi úton szerezzünk érvényt az igazunknak és a sportág érdekének. Nyilvánvalóan figyelünk arra, hogy a szövetségnek valamilyen módon kiszolgáltatott kluboknak, Erste Ligá-s csapatoknak ne ártsunk az eljárás során.”

2022.09.05 23:35:23

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Akik viszont folytatják, azokra legalább egy meghódítandó csúcs még mindenképpen vár: a magyar női jégkorong-válogatott sohasem szerepelt olimpián.