Jégkorong: fölényes győzelemmel zárta a Kontinentális Kupát az FTC

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2022.10.16. 20:31
null
Low (9) már az első percben betalált (Fotó: Facebook.com/fradihoki)
Az FTC-Telekom 10–2-re legyőzte a horvát KHL Sisak csapatát a jégkorong Kontinentális Kupa második körében, így a harmadik helyen zárta az angers-i tornát.

Mindkét csapat két vereséggel fordult rá a zárónapra, továbbjutási esély híján már csak a kvartett harmadik helye volt a tét. Az első harmadban még együtt haladt a két gárda – bár a magyar bajnok a 3. percben már 2–0-ra vezetett –, viszont a második és harmadik felvonásban megszórta ellenfelét az esélyesebb FTC.

KONTINENTÁLIS KUPA
2. FORDULÓ (A 8 KÖZÉ JUTÁSÉRT)
C-CSOPORT (Angers), 3. FORDULÓ
FTC-TELEKOM–KHL SISAK (horvát) 10–2 (2–2, 5–0, 3–0)
Angers, 267 néző. V: Lazzeri (olasz), Zak (szlovák), Debuche, Thorrignac (franciák).
FTC: Nagy K. – Nilsson (1), Boros / SZOROKIN 2 (1), Kucsma / Kärmeniemi (2), Sarcia (1) / Bán (2) – Kulmala (2), Low 1 (2), NAGY G. 2 (1) / Kaijser (1), Kestilä1, Betteridge 1 (1) / Kozma D., Kreisz B., Tóth Adrián / Galántai, FARKAS L. 2 (1), Tóth Gergő 1 (1). Edző: Fodor Szabolcs.
SISAK: Anderson – Smolec, Puzic / Wilk, Bezuk / Komljenovic, Slovinac / Kralj, Bazdar – Platuzic (1), SCHOVANEK 1 (1), Ramsay 1 / Dobric, Ikanovic Silhan, Canic (1) / Vragolovic, Kriksic, Licina / Lulic, Bujger. Edző: Dejan Dejanovic.
Kapura lövések: 72–19.
Gól – emberelőnyből: 6/1, ill. 4/1
MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs: – Papíron erősebb a mi csapatunk, mint a horvátoké, így nekünk csak a győzelem volt elfogadható. Bár a torna nem úgy sikerült, ahogyan szerettük volna, fontos volt, hogy megnyerjük a Sisak elleni mérkőzést, és jó érzésekkel búcsúzzunk a Kontinentális Kupától. Kötelező győzelem volt, és örülünk, hogy magabiztosan sikerült érvényesítenünk a papírformát.

A csoport másik mai mérkőzésen, egyben a csoport utolsó találkozóján a házigazda Angers 4–1-re győzött az Erste Liga bajnoka, az SC Csíkszereda ellen, s ezzel megnyerte a csoportot, amivel kivívta a jogot, hogy a november 18–20. közötti következő csoportkör küzdelmeiben megméresse magát a házigazda brit Cardiff Devils, a kazah Szarjarka Karaganda és a lett Zemgale Jelgava ellenfeleként. Ebből a kvartettből az első kettő jut majd a négyes döntőbe, amelyet január 13–15. között tartanak.

Angers Ducs (francia)–SC Csíkszereda (romániai) 4–1 (1–0, 2–1, 1–0)

PÉNTEKEN JÁTSZOTTÁK

Angers Ducs–FTC-Telekom 8–5
SC Csíkszereda–KHL Sisak 5–0
SZOMBATON JÁTSZOTTÁK
SC Csíkszereda –FTC-Telekom 5–2
Angers Ducs–KHL Sisak 12–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik