Jégkorong: felépült a csarnok Ajkán, fel is avatták

SZ. A.SZ. A.
Vágólapra másolva!
2021.09.10. 22:06
Címkék
Az Újpesti Torna Egylet szinkronkorcsolya és jégtánc-, valamint a Sebestyén Korcsolya Sport Egyesület műkorcsolyázóinak bemutatójával kezdődött a jégcsarnok átadó ünnepsége.

 

Schwartz Béla, Ajka város polgármestere köszöntőjét azzal kezdte, hogy 2015-ben alakult meg az Ajkai Óriások Jégkorong SE, amely első meccsét Zalaegerszegen játszotta, ahol 43–0-ra kikapott.

A jégcsarnok építéséről szólva elmondta, hogy felvették a kapcsolatot a Magyar Jégkorong-szövetséggel, sok segítséget kaptak, majd elkezdődtek a munkálatok, az alapkövét 2017-ben tették le. A Bányász-sporttelepen álló létesítmény 1.9 milliárd forintból készült el egyedi tervek alapján: az összegből 1 milliárd 197 millió forint a vállalatok által felajánlott taotámogatás, a többit önerőből teremtették elő.

Kovács Zoltán, a Magyar Jégkorong-szövetség szakmai alelnöke kijelentette, hogy az ország 25 jégcsarnoka között Ajkáé a legszebbek között van.

 

A létesítmény hiánypótló, mert a térségben nincs hasonló, és a helyi csapat tagjain kívül más városok sportolói is használhatják.

A csarnok alapterülete 3878 négyzetméter, a jég felülete 1600 négyzetméter, és mindenféle bajnokság, verseny megrendezésére alkalmas, mivel a lelátó befogadóképessége 1200 fő, az öltözők száma 9.

A mostani az első idény, amikor az Ajkai Óriások tagjai a saját jégcsarnokukban kezdhették meg a felkészülést, méghozzá U10-től U16-ig öt korcsoportban.

A nyitó nap része volt az Ajkai Óriások és az Egerszegi Titánok U16-os meccse, amely szünetében az Ajkai Óriások U8-as és U10-es csapatának tagjai léptek jégre. Fő műsorszámként pedig az Erste Liga két klubja, a Fehérvári Titánok és az UNI Győr ETO játszott.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik