H. Á. 2021.04.19 18:45

Jégkorong: csütörtökön utazik a vb-re a női válogatott

A kanadai női jégkorong-világbajnokságra készülő magyar válogatott szakmai stábja elégedett a budapesti edzőtábor első hetével – számolt be róla az MTI.

 

A magyar szövetség hétfői tájékoztatása szerint csütörtökön, szombaton és vasárnap tartott meccsszimulációt a csapat.

„A tervek szerint haladunk. Átismételtük azokat a támadó- és védekezőjátékokat, amiket idény közben vettünk. Aszerint építettük fel a tábort, ahogy majd a Kanadába érkezés utáni karantén leteltével is alakul a programunk. Az első három nap edzésekkel telt, utána pedig elindult a mérkőzések modellezése, a gyakorlás egyik felében a támadásokra, a másikban a védekezésre fókuszálva, az emberelőnyös helyzeteket is átvéve” – mondta Kis András, a válogatott másodedzője. „Jól haladunk, koncentráltak a lányok, mindenki próbálja elsajátítani és minél jobban alkalmazni a taktikai elemeket. Most nagyobb terhelést kapnak, ezért érezhető a fáradtság, de jól dolgoznak.”

A tréner elárulta azt is, hogy a sorok nagyjából összeálltak, de még minimális változtatások lehetnek.

„Kezdenek kialakulni az öt az ötös és az emberelőnyös sorok is, de még vannak egymás közötti meccseink, ahol tovább lehet próbálgatni ezeket. A cél, hogy a vb-re a legtökéletesebb sorok álljanak össze” – tette hozzá.

A múlt hét második felében megérkezett Svédországból Jókai-Szilágyi Zsófia is, és a vésztartalékok közül vasárnap a kerethez csatlakozott Pázmándi Zsófia is, egyelőre elővigyázatossági okokból. A felkészülés itthoni része szerdáig tart, majd a keret csütörtökön utazik München érintésével Kanadába.

A program (Truro, Kanada, magyar idő szerint):
Május 4., kedd
20.00:
Magyarország–Japán felkészülési mérkőzés
A magyar válogatott világbajnoki menetrendje:
május 7., péntek
0.00:
Magyarország–Csehország
május 8., szombat
0.00:
Magyarország–Dánia
május 10. hétfő
0.00:
Magyarország–Japán
május 11. kedd
0.00:
Magyarország–Németország

A MAGYAR NŐI JÉGKORONG-VÁLOGATOTT KERETE A VILÁGBAJNOKSÁGRA
Kapusok: Németh Anikó (MAC Budapest), Szabó Fruzsina (MAC Budapest), Tóth Zsófia (KMH Budapest)
Hátvédek: Grkovic Jelena (KMH Budapest), Kiss-Simon Franciska (KMH Budapest), Knee Sarah (KMH Budapest), Mayer Fruzsina (HTI Stars, kanadai), Németh Bernadett (MAC Budapest), Odnoga Lotti (Dartmouth College, amerikai), Pártos Réka (MAC Budapest), Tóth Enikő (KMH Budapest)
Csatárok: Dabasi Réka (KMH Budapest), Gasparics Fanni (MAC Budapest), Gowie Alexandra (MAC Budapest), Horváth Imola (MAC Budapest), Huszák Alexandra (KMH Budapest), Jókai-Szilágyi Zsófia (Lulea HF, svéd), Jókai-Szilágyi Kinga (Vienna Sabres, osztrák), Kiss Andrea (MAC Budapest), Kreisz Emma (Stanstead College, kanadai), Pázmándi Zsófia (MAC Budapest), Pintér Hanna (SDE Stockholm, svéd), Pintér Lili (SDE Stockholm, svéd), Rónai Alexandra (MAC Budapest), Seregély Míra (OHA, kanadai), Szamosfalvi Petra (KMH Budapest)

(MTI)

2021.05.10 22:38:48

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. Ezért is kellene megbecsülni például egy MK-hétvégét.

2021.05.02 23:46:41

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A Visegrádi négyek kooperációjában is egyre erősödik a Kassa–Miskolc hokitengely jelentősége.

2021.04.25 11:26:22

Jégkorong SZŰCS ANDRÁS

Gordie Howe 41 éves rekordját megdöntve lett a liga legtöbb alapszakaszmeccsét játszó hokisa.

2021.03.30 23:50:04

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Nyílt titok, a sportágon belül a többség nem tippelt nagy jövőt a kísérletnek, jó előre a pofozógép szerepét vészjósolták a Vasas jégkorongcsapatának.

2021.03.07 22:24:21

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Pásztor Györgyöt bátran nevezhetném Mr. Jégkorongnak is, mert ő az az ember, akit – s nincs ebben barokkos túlzás – az egész világon imádott sportágával azonosítanak.