Jégkorong BL: egygólós vereséget szenvedett a Hydro Fehérvár

POZSONYI SZILÁRDPOZSONYI SZILÁRD
Vágólapra másolva!
2022.09.03. 20:45
A második harmadban a vezetést is megszerezte, azonban vereséget szenvedett a Hydro Fehérvár AV19 a címvédő Rögle ellen a Bajnokok Ligájában
Második vereségét szenvedte el a Fehérvár (Fotó: Dömötör Csaba )
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Második vereségét szenvedte el a Fehérvár (Fotó: Dömötör Csaba ) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

Harciasan ment fel a jégre a Hydro Fehérvár AV19 második BL-meccsén. A Rögle BK elleni találkozót az elejétől kezdve sokkal keményebb ütközések jellemezték, mint a csütörtöki, Zürich ellenit, a játékvezetői felfogás pedig engedte odáig fajulni a dolgokat, hogy az egyébként gól nélküli harmad végén párhuzamosan folyt két bunyó az Ifj. Ocskay Gábor Jégcsarnok pályáján – a játékvezetők kettős kiállítással próbálták megfogni a meccset, mielőtt túlságosan elszabadulnak az indulatok.

Patrick Newell, a Fehérvár gólszerzője
Mielőtt aláírtam a Volánhoz, hallottam, hogy elképesztő, amit a szurkolók művelnek a lelátón, de nem hittem volna, hogy ennyire… Kirázott a hideg, amikor hallgattam őket. Sajnálom, hogy az eredmény nem alakult kedvezőbben, de jól játszottunk. Sok apróságon javítottunk csütörtök óta, de sajnos ezúttal nem nekünk kedvezett a szerencse. Jövő héten újra próbálkozunk!

A második harmadban egyre jobban nyomott a Rögle, de egy önfeláldozó blokk, egy felszabadítás vagy egy szép védés mindig megmentette a Volánt. Itt emelnénk ki, hogy a fehérvári ketrecet a mindössze 21 éves Horváth Dominik őrizte, akinek láthatóan szeme sem rebbent attól, hogy éppen a BL címvédőjével állt szemben – ki is érdemelte, hogy a meccs alatt és után is skandálják a nézők: „Dominik! Dominik!”

A középső játékrész derekán aztán más miatt robbant fel a csarnok: Patrick Newell egy kipattanót kotort be, megszerezve első Volán-gólját.

Az utolsó harmad elején a „zebrák” Magosi Bálintot végleges kiállítással sújtották – a másik oldalról egyidejűleg Samuel Jonsson hagyta el a jeget, csak ő azért, mert az ütközés következtében felszakadt az arca.

Embert próbáló öt perc várt a Volánra, de ami a jégen hiányzott, azt pótolták a lelátóról, a szurkolók az addig sem alacsony decibelszámot tovább növelték, s minden sikeres védekezést úgy ünnepeltek meg, mintha nyert volna a Fehérvár.

Erről azonban szó sem volt, egy rosszul időzített csere után jött a hideg zuhany: Michael Kapla teljesen egyedül maradt, és nem hibázott, majd a végjátékban Marco Kasper is beköszönt, így a Fehérvár második mérkőzésén is vereséget szenvedett a BL-ben.

 

JÉGKORONG
BL, D-CSOPORT, 2. FORDULÓ

HYDRO FEHÉRVÁR AV19–RÖGLE BK (svéd) 1–2 (0–0, 1–0, 0–2)
Székesfehérvár, 2728 néző. Vezette: Smetana (osztrák), Hronsky, Konc, Durmis (mind szlovákok)
FEHÉRVÁR: HORVÁTH D. – FOURNIER, O'Brien / Stipsitz, H. Nilsson / Betker, SZABÓ D. / Horváth M., Dobmayer – NEWELL 1, Hári J. (1), Kuralt (1) / Erdély Cs., Findlay, Petan / Vértes, Bartalis I., Terbócs / Magosi B., Sarauer, Ambrus Cs. Edző: Kevin Constantine
RÖGLE: RIFALK – Mozík, Wallinder / JONSSON, Sund / Lesund, KAPLA 1 / Engström, Sjödin – Everbeg, Tambellini, Zaar / Larsson, KASPER 1, Stal Lyrenäs / Sheen, Bengtsson, Rosdahl / Ljungman, Ferguson, Edström. Edző: Cam Abbott
Kapura lövések: 13–34. Gól – emberelőnyből: 1/0, ill. 6/0. Fegyelmi büntetés: Magosi Bálint (végleges kiállítás)
MESTERMÉRLEG
Kevin Constantine: – A Rögle kiváló csapat, ami azért előnyös nekünk, mert így emelhetjük új szintre a játékunkat. Harmincnyolc éve edzősködöm, tudom, hogy a nyitó meccsek mindig furcsák, a Zürich elleni is az volt, ezért nem foglalkoznék túl sokat vele. Inkább ez a mérkőzés mutatja, mire lehetünk képesek – tetszett, amit láttam, főleg a kapunkban. Ha az első felkészülési meccsünket vesszük alapul, már mostanra is rengeteget fejlődtünk.

További eredmény: GKS Katowice (lengyel)–ZSC Lions Zürich (svájci) 2–1 – hosszabbításban

 

A Fehérvár további programja
3. forduló, szeptember 8.

18.05: Rögle–Fehérvár AV19
4. forduló, szeptember 10.
14.30:
Zürich Lions–Fehérvár AV19
5. forduló, október 4.
18.00:
GKS Katowice–Fehérvár AV19
6. forduló, október 12.
19.00:
Fehérvár AV19–GKS Katowice

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik