P. SZ.
2022.09.08 21:58 Frissítve: 2022.09.08 23:11

Jégkorong BL: a címvédő kiütötte a Fehérvár AV19-et

A Fehérvár AV19 7–1-es vereséget szenvedett a svéd Rögle Ängelholmtól a férfi jégkorong Bajnokok Ligája csoportkörének 3. fordulójában, így pont nélkül várja a szombati 4. BL-meccsét.

 

Roy kapus hatodszor kapitulál… (Fotó: Imago Images)

JÉGKORONG
BAJNOKOK LIGÁJA
3. FORDULÓ
D-CSOPORT 

RÖGLE BK (svéd)–HYDRO FEHÉRVÁR AV19 7–1 (3–1, 2–0, 2–0)
Ängelholm, 2600
néző. Vezette: Hebeisen (svájci), Sjöqvist, A. Svensson, D. Persson (mind svéd). 
RÖGLE:
CLANG – Sund (1), Jonsson / Mozík (1), Wallinder / Kapla (1), Lesund 1 / Engström 1 – Everberg, Tambellini (1), Zaar (1) / L. Larsson 1, KASPER 1 (1), STAL LYRENÄS 1 (1) / SHEEN 1 (1), Ferguson, ROSDAHL 1 (1) / Strömgren, Edström, Sjödin / Niederbach. Edző: Cam Abbott
FEHÉRVÁR: ROY – Fournier, H. Nilsson / Betker, Szabó D. / Horváth M., Dobmayer – Newell, Hári J., Kuralt / Erdély Cs., Findlay, Petan / Vértes, Bartalis I., Terbócs / Magosi B. (1), Sarauer 1, Németh K. (1). Edző: Kevin Constantine
Kapura lövések: 39–20. Gól – emberelőnyből: 6/1, ill. 3/0
MESTERMÉRLEG
Kevin Constantine: – Néhány játékosunk megbetegedett, és nem elég komplett a keretünk, hogy így is felvegyük a kesztyűt a Röglével, ahogy az első összecsapáson tettük. Bevallom, akkor is erősebbek nálunk a svédek, ha mindenki bevethető a mi oldalunkon, de a fejlődésünk szempontjából fontos, hogy erősebb ellenfelekkel játsszunk – ahogy a mondás tartja: ami nem öl meg, az megerősít. Nem haltunk meg, tehát erősödtünk.

Foghíjas védelemmel lépett jégre a Hydro Fehérvár AV19 Ängelholmban a Bajnokok Ligájában. Emiatt sajnos az első harmad inkább emlékeztetett a Zürich ellenire, mintsem a Rögle elleni első találkozóra – no nem azért, mert Olivier Roy nem védett volna jól (a svájciak ellen azért ludas volt egy-két kapott gólban), ezúttal erről szó sem volt.

A kanadai kapus számos bravúrt mutatott be, de a svédek így is hamar háromgólos előnybe kerültek – leginkább azért, mert Tim Campbell sérülés miatt tétmeccsen még nem lépett jégre az idényben, de a Rögle ellen Andrew O'Brien sem játszhatott, Stipsitz Bence pedig nem érezte jól magát, s mindössze egy órával a kezdés előtt derült ki, betegség miatt ő is kihagyja a mérkőzést.

Andrew Sarauer révén az első harmadban szépített a Volán, de a második és harmadik játékrészben már csak a Röglének termett babér, az utolsó negyedórában érezhetően mindenki csak azt várta, legyen vége – bár a hazaiak így is ütöttek még két gólt.

Kiütközött a két fél közötti különbség, a svédek a játék minden elemében: sebességben, technikában, szervezettségben felülmúlták a fehérváriakat, így nehéz lenne azt mondani, hogy az eredmény csalóka – ahogy mondani szokták, ebben most ennyi volt. A magyar klubra pénteken ismét utazás vár, a címvédőnek nem sikerült visszavágni, de lapozni kell, és szombaton a Zürich ellen javítani.

2022.09.13 12:41:52

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság alapszakaszának menetrendje, eredményei.

2022.09.20 10:38:03

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar női jégkorong-válogatott alapembere szorult helyzetekben lép elő vezéregyéniséggé.

2022.09.16 23:09:07

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. Pat Cortina nem merev ember, játékosai számára egyáltalán nem megközelíthetetlen, alázatos, de egészen biztos, hogy tiszteletet parancsol. Ocskay Gábor hangoztatta mindig: szerinte a magyar sportolónak korbácsos edző kell, mert aki puha és bratyizik, azt egy idő után elfogyasztják reggelire az aktuális sztárok.

2022.09.07 23:36:15

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Csíkkarcfalván működő Székelyföldi Jégkorong Akadémia igazgatója, Nagy Attila állt a rendszerváltó csapat élére. Szerdai Facebook-bejegyzésében többek között így írt az RJSZ-ben kialakult helyzetről: „Mostantól tehát azon leszünk, hogy jogi úton szerezzünk érvényt az igazunknak és a sportág érdekének. Nyilvánvalóan figyelünk arra, hogy a szövetségnek valamilyen módon kiszolgáltatott kluboknak, Erste Ligá-s csapatoknak ne ártsunk az eljárás során.”

2022.09.05 23:35:23

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. Akik viszont folytatják, azokra legalább egy meghódítandó csúcs még mindenképpen vár: a magyar női jégkorong-válogatott sohasem szerepelt olimpián.