PUSZTAI VIOLA
PUSZTAI VIOLA
2021.04.18 08:23 Frissítve: 2021.04.18 08:36

Jégkorong: A fejemmel is védtem, mégsem tudtunk nyerni... – Hetényi Zoltán

Vezetett is az A-csoportos világbajnokságra készülő fehéroroszok ellen a magyar férfi jégkorong-válogatott, de végül 3–2-es vereséget szenvedett a Vasas Jégcentrumban rendezett Három Nemzet-tornán. Pedig Hetényi Zoltán az első harmadban még fejjel is védett, Scott Macaulay pedig megszerezte az első gólját a magyar nemzeti csapatban. Velük beszélgetett az NSO Tv.

Hetényi Zoltán a homlokán hordozza néhány napig a fehéroroszok elleni kemény csata harci sérülését, miután az első harmad végén az egyik lövésnél a korong átjutott a rácsos fejvédőjén. Kapusunk el is indult lefelé, azt hitte, vérzik, de végül csupán felhorzsolta a bőrét, a mérkőzés végére pedig egy kisebb púp keletkezett a jobb szemöldöke felett. 

„Jól vagyok, csak meglepődtem, hogy a korong így átütött a fejvédőn keresztül. Tiszta sor, hogy a játékos nagyon jó technikával lőtte. Sajnálatos, hogy miután az ember a fejével is véd, nem tudtunk nyerni, ez kicsit bosszantó. De tényleg nagyon jó csapat ellen játszottunk, és azért meg tudtuk őket izzasztani” – mondta a 44 lövésből 41-et megfogó, a magyar válogatottból a meccs legjobbjának választott kapus. 

Videónkban bővebben is beszél a fehéroroszok elleni találkozóról, elmondja, milyenek látta a védelmünket, s az is szóba kerül, hogy Sean Simpson a következő hetekben ki akarja alakítani a rigai olimpiai selejtezőre utazó együttest. 

Amelyben természetesen ott akar lenni Scott Macaulay is, aki a beloruszok ellen megszerezte az első gólját a magyar válogatottban. A találatáról, a torna tapasztalatairól, illetve arról is megkérdeztük, jelent-e bármilyen előnyt, hogy Sean Simpson szövetségi kapitány ugyancsak Kanadából származik,  ugyanabból a hokikultúrából jött, mint a honosított védő. 

JÉGKORONG, HÁROM NEMZET-TORNA
FEHÉROROSZORSZÁG–
MAGYARORSZÁG 3–2 (1–1, 0–0, 2–1)
Vasas Jégcentrum, zárt kapuk mögött. V: Kókai, Kincses, Muzsik, Váczi
FEHÉROROSZORSZÁG: 
Sosztak – Antonov, Falkovszkij – Jevenko, Znaharenko – Korobov, Szolovjov – BELEVICS 1, Kosztyicin (1), Paré – DROZD (1), Martinov, Sztefanovics 1 – Karaban, Zsuk, GYEMKOV – LOPACSUK (2), Usziv. Szövetségi kapitány: Mihail Zaharov
MAGYARORSZÁG: 
HETÉNYI Z.
MACAULAY 1, Stipsicz – Szabó D., SZIRÁNYI B. 1 – Tóth Gergely, Pozsgai – Horváth M. – ERDÉLY CS. (1), HÁRI J. (2), Magosi B. – Bartalis I., Papp, Terbócs – Csányi, Galanisz, Tóth Richárd – Mihály Ákos, Szita, Vas J. Szövetségi kapitány: Sean Simpson
Kapura lövések: 
44–29
Kiállítások: 
6, ill. 10 perc + 10 perc fegyelmi (Hári J.)

A torna végeredménye: 1. Fehéroroszország 6 pont (8–3), 2. Ausztria 3 (2–5), 3. MAGYARORSZÁG 0 (2–4)

2021.10.14 19:36:57

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A Nemzetközi Jégkorongszövetség elküldte a megfigyelőit Kínába, s az ő tapasztalataik alapján dönt majd arról, maradhat-e a pekingi játékok mezőnyében a hazaiak férficsapata; ha nem, a világranglistán 11. Norvégia lehet a beugró.

2021.10.07 21:54:44

Jégkorong BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. A felelősség tehát továbbra is nagy a mai magyar jégkorongozókon, mert úton-útfélen a közelmúlt hőseivel hasonlítják össze őket, viszont a körülményeket tekintve ők már többre hivatott sportolók, és remélhetőleg szintet is tudnak lépni.

2021.10.07 20:27:00

Jégkorong CS. B.

A magyar szövetség bejelentése szerint hat együttes a selejtezőben kezdi meg a szereplését.

2021.09.22 20:45:45

Jégkorong H. Á.

Az osztrák bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokságban szereplő Fehérvár AV19 bajnoki menetrendje.

2021.09.22 17:54:20

Jégkorong H. Á.

A magyar bázisú nemzetközi jégkorong-bajnokság alapszakaszának menetrendje, eredményei.