Erste Liga: visszakapaszkodott, de végül kikapott az FTC

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.03.08. 19:51
A Ferencváros visszakapaszkodott kétgólos hátrányból, de hosszabbításban a BJAHC nyerte meg 4–3-ra a két csapat harmadik mérkőzését a jégkorong Erste Liga elődöntőjének szerdai játéknapján. Összesítésben az FTC 2–1-re vezet.
Kirils Galoha szerdán három gólt ütött az FTC kapujába (Fotó: Árvai Károly)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Kirils Galoha szerdán három gólt ütött az FTC kapujába (Fotó: Árvai Károly) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

 

Az összesítésbeli hátránya megfelezéséért jégre lépő BJAHC Kirils Galoha éles szögből ütött emberfóros góljával korán vezetést szerzett (0–1), és egy kétperces emberhátrány kivédekezésével meg is tartotta előnyét az első szünetig.

A második harmad szédületesen kezdődött: nem egészen öt perc leforgása alatt mindkét csapat két-két gólt ütött! Galoha kipattanóból növelte a vendégek előnyét (0–2), Tóth Gergő bravúrosan, fonákkal emelte be a szépítő gólt (1–2), megint Galoha következett – a kapu mögül kapott passzból lőtte újabb gólját, mesterhármas! (1–3) –, majd Rasmus Kulmala vágta be közelről a keresztbe tett korongot (2–3).

A játékrész csendesebb folytatásában az FTC kibekkelt egy emberhátrányt, aztán kezdődhetett a harmadik periódus, méghozzá Fradi-góllal: nagyszerű adogatás végén Turbucz Martin ütötte be közelről a Nagy Gergőtől kapott korongot (3–3).

A rendes játékidő végén a BJAHC emberfórba került, szinte végig a Fradi kapuja előtt tartotta a korongot, de nem sikerült gólt ütnie – jöhetett a hosszabbítás.

A ráadás 5:19 percig tartott, a BJAHC emberelőnyös, szerencsés góllal harcolta ki a győzelmet: Nagy Krisztián távoli korongja a kapu mellé tartott, de egy ferencvárosi korcsolyán irányt változtatva a hálóban kötött ki (3–4).

A negyedik mérkőzést csütörtökön rendezik a Tüskecsarnokban.

A másik ágon két mérkőzés után 1–1-re áll a Gyergyó–Brassó csata; a harmadik meccs csütörtökön lesz.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA
ELŐDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉS
FTC-TELEKOM–BUDAPEST JÉGKORONG AKADÉMIA HC 3–4 (0–1, 2–2, 1–0, 0–1) – hosszabbításban
Tüskecsarnok, 1411
néző. V: Korbuly, Babic, Muzsik, Szabó D.
FTC:
Arany– Hrabal, Boros / Seregély Máté, Kärmeniemi / Marva (1), Mesikämmen – Betteridge, Farkas Lőrinc, Sailio, / Kulmala 1 (1), Nagy G. (2), Turbucz 1 / Kreisz B., Tóth A., Tóth Gergő 1 / Bán, Galántai, Kucsma. Edző: Fodor Szabolcs
BJA HC: Kornakker – Pozsgai (1), Szabó B. / Garát, Uimonen / Vorobjov (1), Tóth Gergely / Dóczi, K. Varga – Culigin, Galoha 3, Djumics (1) / Elo, Viikilä, Schlekmann (1) / Tóth R., Nagy Krisztián 1 (1), Szita / Molnár B., Ritter, Ravasz. Edző: Kangyal Balázs
Kapura lövések: 31–42
Gól – emberelőnyből: 1/0, ill. 4/2
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 az FTC javára
MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs:
– Elképesztő, mennyit dolgozott a csapat azért, hogy 3–1-es hátrányból kiegyenlítsen. A hosszabbítás elején is rengeteg helyzetünk volt, de a kiállítás megpecsételte a sorsunkat. Nem változtatunk a csütörtöki mérkőzésre semmit, ugyanígy harcolunk, és megteszünk mindent annak érdekében, hogy nyerjünk. Büszke vagyok a srácokra.
Kangyal Balázs: – A sport minden szépsége benne volt a mérkőzésben. Összeszedetten, jól játszottunk a meccs elején, amihez most gólok is párosultak. A vezetésünket okosabban kellett volna menedzselnünk, ehelyett a hibáinkat kíméletlenül kihasználta a Fradi. Ki-ki meccs lett belőle a végére, sokat tanulhatunk belőle.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik