Erste Liga: újabb fehérvári siker, negyeddöntőbe jutott a FEHA19

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.02.12. 19:50
null
Fotó: Sári Péter/FEHA19
A jégkorong Erste Liga negyeddöntőbe jutásért zajló párharc harmadik mérkőzésén a FEHA19 4–3-ra nyert a DEAC ellen, ezzel nagy meglepetésre elérte a továbbjutáshoz szükséges harmadik győzelmet. A második párbaj harmadik meccsén a Dunaújváros 8–3-ra nyert, így 2–1-re vezet az Újpest ellen.

A FEHA 2–0-ra, majd 3–1-re is vezetett, ám a debreceniek visszajöttek a meccsbe, és a harmadik harmad közepén egyenlítettek. Ám 53:55-nél Dobos Mihály Bendegúz megszerezte a második gólját a fehérváriaknak, és erre már nem volt válasza a vendégeknek.

A FEHA19 ezzel 3–0-ra megnyerte a párharcot, és bejutott a legjobb nyolc közé. Az eredmény nagy meglepetés, hiszen a DEAC jóval esélyesebbnek számított a negyeddöntőre.

A negyeddöntő párosítása választás útján alakul ki (az alapszakasz 1–3. helyezettje választ az alapszakasz 5-6. helyezettje, illetve a rájátszáskvalifikáció alapján a 7. és 8. pozícióban bejutó csapatok közül.) A negyeddöntő párharcai 4 győztes mérkőzésig tartanak.

A másik párbajban a Dunaújváros és az Újpest harmadik meccsén 11 gólt szerzett a két csapat, de ebből nyolcat az Acélbikák,amely így 2–1-re vezet.

JÉGKORONG, ERSTE LIGA
A NEGYEDDÖNTŐBE JUTÁSÉRT
3. MÉRKŐZÉSEK
FEHA19–DEAC 4–3
(2–1, 1–1, 1–1)
Székesfehérvár, 658 néző. V: Korbuly, Rencz, Mizsák, Muzsik.
FEHA19: MÁRKUS – Mingazov, Reiter A. / Racsinszkij, Dobmayer / CSOLLÁK 1, Dolinar / Győrffy, Salamon – Cizas, Moksancev, Ambrus Cs. / RÉTFALVI (1), Zohovs (1), Keceli-Mészáros (1) / DOBOS 2, Fekete A. (1), Németh Z. (1) / Balasits, Dézsi Barnabás, Farkas László 1. Edző: Anatolij Bogdanov
DEAC: Hetényi Z. – Jakabfy, ZALAMAJ (2) / Bogesics, Bukor /Sándor B., Szoszunov – DALECKY 2, Mihalik A., SPIRKO (3) / Novotny 1, Révész M., Szmirnov / Kozma F., Sági Martin, Versich / Borbát, Mihalik G., Ördög. Edző: György József
Kapura lövések: 32–27. Gól – emberelőnyből: 4/0, ill. 2/2.
Az egyik fél harmadik győzeleméig tartó párharc végeredménye: 3–0 a FEHA19 javára
MESTERMÉRLEG
Anatolij Bogdanov:
– A győzelmünk egyik kulcsa Márkus Levente teljesítménye volt, tartást adott a csapatnak a párharcban. Ez megnyugtatott mindenkit, bíztak benne a fiúk. A siker szempontjából fontos pillanat volt, hogy amikor a harmadik harmadban egyenlített az ellenfél, akkor is fel tudtunk állni és szerezni még egy gólt. A remek csapatmunkának köszönhetjük a győzelmet és a továbbjutásunkat.
György József: – Ez a párharc nem itt dőlt el, hanem Debrecenben. A Fehérvár megérdemelten győzött le minket. Annak ellenére, hogy jeleztem az öltözőben, hogy jó csapattal találkozunk majd, nem a megfelelő komolysággal mentünk bele a párharcba. Ezen a mérkőzésen rendben voltunk, de ez nem volt elég.

Dunaújvárosi Acélbikák–UTE 8–3 (3–0, 3–2, 2–1)
Dunaújváros, 268 néző. V: Németh M., Timár, Fényi S., Balla.
DAB: J. JÄRVINEN – Brus, VARGA A. / KMEC (3), Svars / Léránt, Vas Márk (1) / Lammi, Strenk O. – EMBRICH 1 (1), ÖDMAN HADZINIKOLIC 1 (2), VATLOLA 1 (1) / DÉZSI BENCE (1), SOMOGYI B. 1 (1), SZALMA 3 / Mihálik 1, Niskanen (1), Ribcsik (2) / Marosi, Pinczés O., Szabó Cs. Edző: Niko Eronen
UTE: Rajna (Sági Máté) – Erdőhelyi, Jekunen (1) / Kiss D., Ph. Kiss / Balázsi, Pokornyi – Just, Kovács Alex, Pereszunko (1) / Kiss P., Madácsi, Shirley / Benk, Nemes 1, Németh / Balogh B. (1), Kovács S. 1, Nádasy 1. Edző: Virág Csaba
Kapura lövések: 51–46. Gól – emberelőnyből: 6/2, ill.: 3/0. Az egyik fél harmadik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a DAB javára
MESTERMÉRLEG
Niko Eronen:
– Az első harmadunkkal nagyon elégedett voltam, keményen, jó sebességgel kezdtünk, de összességében is csak egy-két rövidzárlatunk volt a hatvan perc alatt. Fontos volt, hogy négy sorral tudtunk játszani és a negyedik is megértette, mi a feladata. Most azonban el kell felejtenünk az eredményt, és csak a hétfői meccs a fontos, szeretnénk lezárni a sorozatot.
Virág Csaba: –Sajnos nem beszélhettünk csapatvédekezésről. Nagyon gyengén játszottunk hátul, pedig ez az alapja mindennek, s ebben mindenképpen javulnunk kell. Elöl megvoltak a sanszaink, lőhettünk volna mi is több gólt, olykor nem volt szerencsénk, de a hazai csapat jobban megdolgozott a sajátjáért.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik