Erste Liga: még mindig csak a vendégsiker – megint előnyben az FTC

Vágólapra másolva!
2023.03.11. 20:24
null
Viikiila(jobbra) nem szerzett pontot, Marva viszont igen (Fotó: BJA HC)
Szombat este a magyar bajnoki címvédő Ferencváros 3–1-re győzött a Budapest Jégkorong Akadémia vendégeként a hazai bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság, az Erste Liga elődöntőjének ötödik meccsén, ezzel összesítésben 3–2-re vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.

 

Tulajdonképpen semmi meglepetés nem történt Káposztásmegyeren, hiszen a fővárosi elődöntő korábbi négy összecsapásának mindegyikén vendéggyőzelem született: az előző két káposztásmegyeri meccset a Ferencváros nyerte, viszont a két Tüskecsarnokban rendezett mérkőzésen a Budapest Jégkorong Akadémia nyert.

A szombati mérkőzésen a az első két harmad rendkívül jól szervezett játékot hozott mindkét csapat részéről – az első 20 percben a BJA, a másodikban a ferencvárosiak jártak közelebb a vezetés megszerzéséhez, de Arany Gergely (FTC) és Kornakker Dániel (BJA) is jól állta a sarat a kapuk előtt.

A harmadik felvonásban aztán már megérkeztek a gólok is: Iro Marva szerzett vezetést a vendégeknek, s majd a játékrész közepén Farkas Lőrinc duplázta meg az FTC előnyét. A hazaiak Ivan Vorobjov bombájával gyorsan zépíteni tudtak, így az igazán izgalmasnak ígérkezett a végjáték: s végül Tóth Adrián szólógóljával a Ferencváros bő két perccel a vége előtt megszerezte a győztes gólt – a hátralévő időt már Kornakker nélkül töltötte a BJA, ám nem sikerült a zárkózás. Sikerült viszont a végén Schlekman Márknak (BJA),Kirils Galohának (BJA) Jari Sailiónak és Rasmus Kulmalának összeverekedniük, így paprikás hangulatban zárult a mérkőzés.

A párharc hatodik mérkőzését hétfőn este rendezik a Tüskecsarnokban, és ha sikerül az FTC-nek hazai pályán nyerni – amire eddig nem akadt példa az elődöntőben – 30. alkalommal lesz magyar bajnok, s kerül be ismét az Erste Liga döntőjében.

A másik ágon a Gyergyó és a Corona Brasov összecsapása 2–2-es döntetlenre áll négy meccs után.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA
ELŐDÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS
BUDAPEST JA–FTC-TELEKOM 1–3
(0–0, 0–0, 1–3)
Vasas Jégcentrum, 1165 néző. V: Nagy A., Soós, Muzsik, Kövesi
BJA HC: Kornakker – Pozsgai, Szabó B. / Garát, Uimonen (1) / Vorobjov 1, Tóth Gergely / Gőz, Dóczi – Culigin, Galoha, Djumics / Elo, Viikilä, Schlekmann / Tóth Richárd, Nagy Krisztián (1), Szita / Molnár B., Ritter, Ravasz. Edző: Kangyal Balázs
FTC: ARANY G. – Hrabal, Marva 1 / Boros, Mesikämmen / Kärmeniemi, Seregély Máté / Kozma D. – Kulmala, Nagy G., Turbucz / Betteridge, SAILIO (1), Sointu / Bán, Farkas Lőrinc 1 (1), Tóth Gergő (1) / Galántai, Kreisz B., TÓTH A. 1 (1). Edző: Fodor Szabolcs
Kapura lövések:
38–32
Gól – emberelőnyből:
3/1, ill. 1/0
MESTERMÉRLEG

Kangyal Balázs: – Hajtós mérkőzés volt, kísértetiesen emlékeztetett a párharc második összecsapására. Próbálkoztunk, próbálkoztunk, csak nem esett le a tantusz, hogy nem az a sorozat lényege, ki játszik szebben, ügyesebben, kreatívabban. Valami hiányzik hazai pályán, ami átlendítene minket a holtponton.
Fodor Szabolcs: – Ugyanolyan mérkőzés volt, mint a többi. Rendkívül erős csapat ellen játszottunk, amely alapszakaszgyőztesként továbbra is a párharc esélyese. Megbeszéltük, hogy ha kell, csúszunk-mászunk a jégen, megtettük, ami most elég volt a győzelemhez. De semmi sem dőlt el, hétfőn meg kell ismételnünk ezt a Tüskecsarnokban.

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állás: 3–2 az FTC javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik