Erste Liga: lenullázta a listavezető BJAHC az FTC-t

Vágólapra másolva!
2022.11.20. 19:11
null
McCormick (fehérben) zárta a gólgyártást (Fotó: fradi.hu)
A magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság (Erste Liga) vasárnapi játéknapján a listavezető Budapest Jégkorong Akadémia HC simán nyert a magyar bajnoki címvédő Ferencváros otthonában, a DEAC hazai pályán győzött a DVTK ellen, ahogy a Dunaújvárosi Acélbikák is a FEHA19-et fogadva.

 

A kupagyőztes debreceniek legutóbbi bajnokijukon – két héttel ezelőtt – a Ferencváros vendégeként nyertek 4–0-ra, és a DVTK Jegesmedvék ellen az utolsó pillanatokig úgy tűnt, egymást követő második találkozójukat hozzák le kapott gól nélkül. Az előjelek pedig nem azt ígérték, hogy DEAC közel áll a nullázáshoz, mert sérülések miatt csak három sorral állt ki, de a záró harmad közepén már 3–0-ra vezettek a vendéglátók. A sérült Hetényi Zoltán helyét átvevő Gönczi Lajos közel állt a shootouthoz, ám 77 másodperccel a vége előtt Jesper Ilveusso találatával szépített a Jegesmedvék.

A nap másik korai meccsén aztán kiderült, hogy a Ferencváros folytatta az éppen a DEAC ellen megkezdett sorozatát, de ennek vélhetően nem örültek a zöld-fehérek, akik a debreceniek elleni mérkőzés után a listavezető Budapest Jégkorong Akadémia ellen sem tudtak gólt szerezni pályaválasztóként. A Tüskecsarnokban lejátszott fővárosi rangadón ugyanis a Schleckmann Márk góljával hamar vezetést szereztek, s Mirko Djumics a dudaszó pillanatában duplázta meg a vendégek előnyét az első 20 perc végén. A szerb csatár aztán a második harmadban gólpasszosként is bekerült a jegyzőkönyvbe – Tóth Richárdnak adta vissza a „kölcsönt”. A Ferencváros hiába próbálkozott az egész mérkőzésen több kapura lövéssel, újabb találattal csak a vendégek tudtak előrukkolni, Darren McCormick lőtte be a 4–0-s vendéggyőzelmet jelentő gólt másfél perccel a meccs vége előtt.

A Fejér megyei rangadón a Dunaújvárosi Acélbikák több mint 40 kapura lövési kísérlettel adtak hangot a papírformának, s Olli Valtola góljával szereztek vezetést az első harmad második felében. A vendégek a második felvonás elején Fekete Alex révén emberelőnyből egyenlítettek ugyan, ám több babér már nem termett számukra: a szünet előtt Oliver Ödman szerezte meg újra a vezetést a bikáknak, a záró harmadban pedig Nejc Brus állította be a 3–1-es hazai győzelmet jelentő végeredményt.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA
Debreceni EAC–DVTK Jegesmedvék 3–1
(0–0, 1–0, 2–1)
DEAC: GÖNCZI – Bogesics, Szoszunov / Jakabfy, ZALAMAJ (1) / Bukor, Sándor B. – Szmirnov, Mihalik A., Novotny 1 / Dalecky (1), Izacky (1), Spirko 1 / MOLNÁR D. (1), Kozma F., Sági Martin 1. Edző: György József
DVTK: Voris – Szirányi B., Vojtkó / Skrabov, Ilvessuo 1 / Kiss R., Wehrs / Illés – Galajda, Miskolczi, Mattyasovszky / Páterka, Razumnjak, Kulesov / Blasko, Farkas M. (1), Lövei / Pecsét, Ritó, Vas J. Edző: Tokaji Viktor
Debrecen, 476 néző. Vezette: Nagy A., Soós, Szabó D., Árkovics. Kapura lövések: 32–43. Gól emberelőnyből: 3/1, ill. 4/0
MESTERMÉRLEG
Kecskeméti Áron (másodedző): – Jellemző ránk az erős kezdés, most is egyből belehúztunk, de a DVTK túlélte a nagy vihart. Utána már rendkívül taktikusan hokiztunk, mert négy alapemberünk nélkül csak így lehetett esélyünk a győzelemre. Mindenki óriási dicséretet érdemel, de külön ki kell emelnem Gönczi Lajos kapus teljesítményét, amire nem találok szavakat.
Tokaji Viktor: – Nem voltunk elég élesek, sehogyan sem találtuk a módját, hogy miként kellene gólt, gólokat szerezni. Egy idő után frusztrálttá váltunk, nem tudtuk irányítani a mérkőzést. A DEAC remekül használta ki a helyzeteit, ezért megérdemelten nyert. Semmi gond, tragédia azért nem történt.
Tudósított: BERECKI ATTILA

FTC-Telekom–Budapest JAHC 0–4 (0–2, 0–1, 0–1)
FTC:
Arany – Kärmeniemi, Seregély Máté / Hrabal, Marva / Mesikammen, Sarcia / Kucsma – Kreisz B., Nagy G., Tóth A. / Betteridge, Kestilä, Kulmala / Farkas L., Galántai, Tóth Gergő / Bán, Kozma D., Low. Edző: Fodor Szabolcs
BJA HC:
Farkas R. – Pozsgai, Szabó B. / Varga, Gőz / Garát, Uimonen / Dóczi – Culigin (1,) Galoha, McCormick 1 / Elo (1), Viikilä (1), Schlekmann 1 / TÓTH R. 1 (1), Nagy Krisztián (1), DJUMIC 1 (1) / Molnár B., Weidemann, Ritter. Edző: Kangyal Balázs
Tüskecsarnok,
610 néző. V: Babic, Mach, Kövesi, Mizsák. Kapura lövések: 30–29. Gól – emberelőnyből: 2/0, ill. 3/1
MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs:
– Ugyan kikaptunk négy nullra, de sokkal biztatóbb volt a játékunk, mint a legutóbbi egymás elleni meccsünkön. Ha belőjük az első helyzetünket, máshogyan is alakulhatott volna a mérkőzés, de mindenképp jó irányba halad a csapat. Nálunk minden kimaradt, náluk pedig minden bement, de voltak periódusok, amikor mi domináltunk.
Kangyal Balázs:
– Hihetetlenül jól játszottunk, de természetesen nem szabad temetni a Fradit, hiszen a zöld-fehérek a regnáló bajnokok, és meghatározóak voltak az elmúlt években az Erste Ligában. Ez volt az első mérkőzésünk az idényben, amikor nem fiatal, ugyanakkor ügyes, hanem igazi profi felnőttcsapat képét mutattuk.

Gyergyói HK (romániai)–Corona Brasov (romániai) 2–3 (1–1, 1–0, 0–1, 0–0, 0–1 – szétlövéssel)
GYERGYÓ:
Rinne – Haaranen (1), Jalonen (1) / Fejes, Saari / Imre, Kozma Zs. – BODÓ 1 (1), B. Orbán, Tranca 1 / Sylvestre (1), Sárpátki, Vincze P. / Császár, Sándor-Székely, Szigeti / Csiszer, Di Diomete Silló . Edző: Szilassy Zoltán
BRASSÓ:
POLC – Boriszenko, Sweeney / Bors, WILLIAMS 1 / Gajdó T., Vasile R. / Buda – Kóger (1), Schaber 1, Van Wormer (1) / Domingue, Gliga, Valchar 1 / Gajdó B., Szabó P. (1), Zagidullin / Antal, Kovács M., Vasile A. Edző: Dave MacQueen
Gyergyószentmiklós,
1216 néző. V: Csata, Rédai, Bandi, Magyar (mind romániaiak). Kapura lövések: 49–45. Gól – emberelőnyből: 3/1, ill. 2/0. Fegyelmi büntetések: végleges fegyelmi (Di Diomete, Bors)
MESTERMÉRLEG
Szilassy Zoltán:
– Azzal vigasztaltam a játékosaimat, hogy nem szabad elkeserednünk, mert jobban játszottunk, mint a Csíkszereda ellen. Most román bajnoki mérkőzések következnek, amelyek egyre nehezebbek, mivel emelkedik a bajnokság színvonala. Azt gondolom, a kettős terhelés kérdésében közös nevezőre kell jutniuk az erdélyi csapatoknak.
Strenk Hunor (másodedző):
– Óriási fegyvertény, hogy idegenben be tudtuk gyűjteni a két pontot, hiszen a Gyergyó az egyik legjobb formában lévő csapat a bajnokságban. A kapusunk nagyszerű estét fogott ki, nagyban hozzájárult a győzelmünkhöz. Az erdélyi rangadó nekünk és a szurkolóknak is nagyon fontos, remélem, lendületet ad a folytatásra a győzelmünk.

Dunaújvárosi Acélbikák–FEHA19 3–1 (1–0, 1–1, 1–0)
DAB:
KOVÁCS D. – Svars, VARGA A. (1) / BRUS 1, Lammi / Erdély, Vas Márk / Somogyi N. – EMBRICH (2), ÖDMAN 1 (2), VALTOLA 1 (1) / Dézsi, Léránt, Somogyi B. / Pinczés, Stan, Szalma / Horváth Á., Marosi, Szabó Cs. Edző: Niko Eronen
FEHA19: TÓTH K. – Reiter, Salamon / Dobmayer, Kóger B. / Farkas B., Szabó P. – Cizas, Ambrus (1), FARKAS L. (1) / Trastasenkovs, FEKETE 1, Ivády / Nagy Á., Grin, Kiss Á. / Alapi, Dézsi, Győrffy. Edző: Anatolij Bogdanov
Dunaújváros, 220 néző. V: Haszonits, Tóth, Kedves, Fényi. Kapura lövések: 40–26. Gól emberelőnyből: 7/0, illetve: 3/1
MESTERMÉRLEG
Niko Eronen: – A pénteki mérkőzés után megbeszéltük, hogy minden tekintetben jobban kell játszanunk, mint a BJA HC ellen. Meg is szereztük a vezetést még az első harmadban, a másodikban viszont több hibát is elkövettünk. A harmadik harmadra viszont ismét fölénybe kerültünk, megérdemelten győztük le a fehérváriakat.
Arany Máté (másodedző): – Nehéz hét áll mögöttünk, három meccset is játszottunk néhány nap alatt, sok hiányzónk is van, szóval talán emiatt nem voltunk elég energikusak. Az első harmadban nem játszottunk jól, utána sikerült pluszenergiákat mozgósítanunk, de talán erre fáztunk rá a harmadik játékrészben, addigra el is fogytunk.
Tudósított: SZENTIMREY TAMÁS

AZ ÁLLÁS
1. Budapest Jégkorong Akadémia 16 12 1 1 2 76–37 +39 39
2. Gyergyói Hoki Klub 15 10 1 4 63–38 +25 31
3. DVTK Jegesmedvék 15 6 3 1 5 45–39 +6 25
4. DEAC 17 7 1 1 8 54–55 –1 24
5. FTC-Telekom 15 8 7 42–47 –5 24
6. Sport Club Csíkszereda 15 5 2 4 4 46–45 +1 23
7. Dunaújvárosi Acélbikák 16 5 2 2 7 46–58 –12 21
8. Corona Brasov 15 5 2 1 7 43–48 –5 20
9. UTE 16 4 2 1 9 52–58 –6 17
10. FEHA19 16 2 1 2 11 32–74 –42 10

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik