Erste Liga: háromgólos előnyről vesztett pontot az Újpest

Vágólapra másolva!
2022.11.01. 21:13
null
Just (balra) szerezte az újpestiek győztes gólját (Fotó: Vörös Dávid / ute.hu)
Fordulatokban bővelkedő mérkőzésen diadalmaskodott odahaza az Újpest és a FEHA19 is – utóbbi kétgólos hátrányból felállva a Dunaújvárosi Acélbikákat győzte le szétlövéssel, előbbi 5–2-es vezetésről bukott egy pontot. Szintén szétlövéssel nyert a DVTK a Csíkszereda ellen, míg a Gyergyó „simán csak” győzött 3–1-re a DEAC otthonában.

 

A nap első meccsén Fehérváron a házigazda játszott mezőnyfölényben, de a harmad közepén a vendégek szerezték meg a vezetést Varga Arnold révén. Sőt, a második harmad elején Varga megint betalált, de Kamil Mingazov gyorsan válaszolt a hazaiaktól, majd a játékrész közepén Kóger Balázs egyenlített. A záró harmadban aztán továbbra is nyomott a Fehérvár, s ismét csak a harmad közepén sikerült újra betalálniuk a hazaiaknak Simon Péter egy késleltetett kiállítás miatti előnyös helyzetet váltott gólra, de Joel Lammi révén megint gyorsan jött a felelet, s a hátralévő időben már nem esett újabb gól – ahogy a ráadásban sem, így szétlövés döntött, amelyben a FEHA volt a jobb így utolsó helyezettként sorozatban második sikerét aratta.

Még ennél is fordulatosabb mérkőzést hozott a Corona Brasov újpesti vendégjátéka, ahol a negyedik perc elején Benk András góljával vezetést szerzett a hazai brigád, a vendégek pedig a második harmad elején két emberelőnyt is gólra váltva fordítottak. A harmad közepén aztán alig fél perc alatt vágott kettőt az Újpest, így ismét a lila-fehéreké volt az előny, amelyet aztán két újabb góllal még a szünet előtt tovább erősítettek, s 5–2-es vezetéssel fordulhattak az utolsó(nak gondolt) harmadra. A brassóiak ugyanis előbb bő tíz perccel a vége előtt szépítettek, majd feljöttek 5–4-re, s végül 9 másodperccel a vége előtt – videózás után – CJ Garcia révén egyenlítettek is. A ráadásban a vendégek előbb büntetőt hibáztak, ám a végén Kyle Just végül eldöntötte az idény egyik legfordulatosabb meccsét a hazaiak javára.

Miskolcon az első harmad nagy részében a hazaiak veszélyeztettek, kettős emberelőnyben igazi tűzijáték alakult ki az ex-DVTK-s Adorján Attila kapuja előtt. A Szeredának voltak szórványos helyzetei, ám a gólra a második harmad 45. másodpercéig várni kellett. Ekkor Sofron István értékesítette a ziccerét. A hazaiak sokáig hiába játszottak remekül, Adorjánon nem tudtak kifogni. Az 54. percben a szezonban először pályára lépő Wehrs Kevin – amikor éppen kiegészült a Csíkszereda – középről nem hibázott. A gól nélküli ráadást követte a szétlövés, amelyben a DVTK kétszer is betalált, így megnyerte az összecsapást.

A nap egyetlen ráadásmentes mérkőzésén Debrecenben a Gyergyói HK emberhátrányban szerezte meg a vezetést, Vokla Rolandot támadták le, és egy passz után Hetényi Zoltánnak esélye sem volt. A 25. percben megduplázta előnyét a székely csapat. A hajdúságiak erősen nyomtak a záró harmadban, de csak az 55. percben tudtak szépíteni, aztán a Gyergyó egy üres kapus góllal zárta le az összecsapást.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA
FEHA19–Dunaújvárosi Acélbikák 4–3
(0–1, 2–1, 1–1, 0–0, 1–0) – szétlövéssel
Székesfehérvár, 397 néző. V: Haszonits, Timár, Sábián, Muzsik.
FEHA19: Márkus – MINGAZOV 1 (1), Kóger B. 1 / Csollák, Dobmayer / Farkas B., REITER A. (2) / Ivády, Salamon – Cizas 1, Simon P. 1, AMBRUS CS. (2) / Rétfalvi, Farkas L., Keceli-Mészáros / Mayer, Fekete A., Zezelj / Alapi, Dézsi Barnabás, Győrffy (1). Edző: Anatolij Bogdanov
DAB: KOVÁCS D. – Svars (1), VARGA A. 2 / Brus, Léránt / LAMMI 1, Vas Márk / Erdély B., Marosi – Niskanen, Török (1), Valtola / Dézsi Bence, Embrich, Hadzinikolic (1) / Pinczés O. (1), Somogyi B., Szalma (1) / Horváth Á., Stan, Strenk. Edző: Niko Eronen
Kapura lövések: 48–29.
Gól – emberelőnyből:
4/0, ill. 4/0
MESTERMÉRLEG
Anatolij Bogdanov: – Volt, amikor a sebesség került előtérbe, és akadtak olyan időszakok, amelyekben a taktikai harc dominált. Keményen játszottunk, harcoltunk minden korongért. Hátrányba kerültünk, de a második harmad jól sikerült. Keveset hibáztunk, megvoltak a lehetőségeink a győzelemre már a szétlövés előtt is, például a ráadásban, emberelőnyben. Végül ránk mosolygott a szerencse!
Niko Eronen: – Úgy kezdtünk, ahogy szerettünk volna, nálunk volt a pakk, irányítottuk a játékot. Elhúztunk két góllal, úgy tűnt, minden a legnagyobb rendben. Szépített a Fehérvár, ekkor valami történt a csapattal, mintha kicsit elvesztettük volna a koncentrációt. Összességében nem rossz az egy pont Fehérváron, de a FEHA19 jobban akarta, megérdemelte a győzelmet. Amit láttunk a csapattól, azzal nem lehetünk elégedettek, itt az idő, hogy mindenki felébredjen.

DVTK Jegesmedvék–SC Csíkszereda (romániai) 2–1 (0–0, 0–1, 1–0, 0–0, 1–0) – szétlövéssel
Miskolc, 1085 néző. V: Varjú, Nagy Attila, Szabó Dániel, Balla.
DVTK: VORIS – Szirányi B., Vojtkó / Skrabov (1), Ilvessuo / Kiss R., WEHRS 1 / Illés – Galajda, Miskolczi, Mattyasovszky / Páterka, Razumnjak, Kulesov 1 / Blasko, Farkas M., Lövei / Pecsét, Ritó, VAS J. Edző: Tokaji Viktor
CSÍKSZEREDA: ADORJÁN A. – Kubát, Farkas T. / CLARKE (1), Gecse / Salló, Láday / Bajkó Cs., Casaneau – Szkacskov, Rokay Sz., Péter B. / Stach (1), SOFRON 1, Részegh T. / Becze T., Fodor Cs., Reisz / Részegh Zs., Rokay N. Edző: Hozó Levente
Kapura lövések: 50–35.
Gól – emberelőnyből: 8/0, ill. 5/0
MESTERMÉRLEG
Tokaji Viktor:
– Férfias, hősies küzdelemben nyertünk. Megnehezítettük a dolgunkat, rengeteg emberelőnyös szituációt hagytunk ki. A hajrában kivédekeztük az emberhátrányos helyzeteinket, a szétlövésben pedig jobbak voltunk.
Hozó Levente: – Lusták voltunk és nem korcsolyáztunk eleget a találkozó elején, aminek következtében sok kiállítást szedtünk össze. Ki-ki meccs alakult ki a jégen, és a felek jó játékot produkáltak. Mindkét kapus kiváló teljesítményt nyújtott, nyerhettünk volna, de a szétlövés már csak ilyen, lutri, amiből ezúttal a hazaiak jöttek ki jobban, így csak egy pont jutott nekünk.

Újpesti TE–Corona Brasov (romániai) 6–5 (1–0, 4–2, 0–3, 1–0) – hosszabbításban
Megyeri út, 545 néző. V: Rencz, Soós, Kövesi, Szabó Dávid.
ÚJPEST: Rajna – KISS D. (2), Tornyai / Kmec (1), Pokornyi 1 / Balázsi, Ph. Kiss (1) – Benk 1, Henttonen (2), JUST 2 (1) / Kiss P., PERESZUNKO 1 (1), Shirley / Kovács Alex 1 (1), Nemes (1), Németh A. (1) / Balogh B., Kovács S., Lászlóffy. Edző: Virág Csaba
BRASSÓ: Tőke – Boriszenko, Sweeney (1) / Garcia 1, Williams / Bors, Gajdó T. / Buda – Domingue, Schaber, Van Wormer (1) / GLIGA 2 (1), VALCHAR 2, ZAGIDULLIN (2) / Gajdó B., Kovács M., Szabó P. / Antal, A. Vasile, R. Vasile. Edző: Dave MacQueen
Kapura lövések: 49–34.
Gól – emberelőnyből:
2/2, ill. 2/2
MESTERMÉRLEG
Virág Csaba: – Szerettünk volna három pontot szerezni, főleg azután, hogy három góllal is vezettünk. Az első két harmadban fegyelmezetten, taktikusan játszottunk, a harmadikban azonban túlságosan visszavettünk a tempóból. Öt gólt lőttünk a rendes játékidőben, de sokkal többet is lőhettünk volna, korábban le kellett volna zárnunk a meccset. Sajnáljuk az elvesztegetett pontot.
Strenk Hunor (segédedző): – Az Újpest az első harmadban magasan fölénk nőtt, sokkal jobban kezdett. A második játékrészben összeszedtünk hat perc buta kiállítást, és a hazaiak könyörtelenül kihasználták az öt a hármat és az öt a négyet is. Akkor eldőlni látszott a mérkőzés, de legalább a hosszabbítást kiharcoltuk.

Debreceni EAC–Gyergyói HK (romániai) 1–3 (0–1, 0–1, 1–1)
Debrecen, 450 néző. V: Németh M., Juhász, Vincze D., Fényi.
DEAC: Hetényi Z. – Bogesics, Szoszunov 1 / Jakabfy, Zalamaj / Bukor, Vokla / Sándor B. – Kozma F., Mihalik A., Novotny / Dalecky, Izacky, Spirko / Molnár D., Révész M., Sági Martin (1) / Mihalik G., Szmirnov. Edző: György József
GYERGYÓ: RINNE – Haaranen, Jalonen (1) / Fejes, Saari / Imre, Kozma Zs. – B. ORBÁN 1 (1), Tranca 1, Bodó (1) / Sylvestre, Sárpátki (1), Vincze P. 1 / Sándor-Székely, Császár, Szigeti / DiDiomete, Csiszer, Silló. Edző: Szilassy Zoltán
Kapura lövések:
43–26.
Gól – emberelőnyből:
4/0, ill. –
MESTERMÉRLEG
Kecskeméti Áron (segédedző): – Soha rosszabb vesztes mérkőzést! Amikor a csapat kihozza magából a maximumot, bármi is az eredmény, emelt fővel jöhet le mindenki a pályáról. Ezúttal benne volt a meccsben az is, hogy mi nyerünk, hiszen igencsak nagy kihívás elé állítottuk a gyergyói kapust. Vannak olyan napok, amikor egyszerűen semmi sem megy be.
Szilassy Zoltán: – Inkább küzdelmes volt ez a meccs, mint látványos, de ez a kisebb pálya következménye, itt másképp kell hokizni. Elégedett vagyok a csapatommal, egy gólon tartotta a jelentős támadóerőt képviselő debreceni együttest. Hiányérzetem csak amiatt van, hogy bár sokat tartózkodtunk a hazai harmadban, nem lőttünk eleget kapura. Kilencpontos túrán vagyunk túl, egy rossz szavam sem lehet.

AZ ÁLLÁS
M GY HGY HV V L–K Gk P
1. Budapest JA12 8 1 1 2 58–32 +26 27
2. Gyergyói Hoki Klub 12 8 4 52–31 +21 24
3. SC Csíkszereda 13 5 2 4 2 42–36 +6 23
4. DVTK Jegesmedvék 12 5 3 1 3 37–30 +7 22
5. FTC-Telekom 11 7 4 36–32 +4 21
6. DEAC 15 5 1 1 8 47–54 –7 18
7. Corona Brasov 14 5 1 1 7 40–46 –6 18
8. UTE 13 4 1 1 7 40–42 –2 15
9. Dunaújvárosi Acélbikák 13 3 2 2 6 34–47 –13 15
10. FEHA19 13 2 1 1 9 25–61 –36 9

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik