Erste Liga: az FTC legyőzte a DVTK-t, s bejutott az elődöntőbe

Vágólapra másolva!
2023.02.27. 21:23
null
A Ferencváros ott lesz a legjobb négy között (Fotó: Erste Liga)
A jégkorong Erste Liga negyeddöntőjében a Ferencváros hosszabbítás után 2–1-re legyőzte a Diósgyőrt a hatodik mérkőzésen, s bejutott a legjobb négy közé. 

Turbucz Martin kilép két védő között, s eközben a korongot is megtartja, majd alaposan megnézi, hova lője azt. Végül úgy dönt, az alapszakasz álomcsapatába választott DVTK-s Janis Voris korcsolyái közé bombáz. Jó döntés volt, a pakk a kapuban pihen, s a Tüskecsarnokba kilátogatókból örömként robban ki mindaz a feszültség, ami a hétfői meccs 72 perce és nyolc másodperce alatt felgyülemlett.

Hiszen Turbucz találatával a mérkőzés mellett a négy győzelemig tartó párharcot is megnyerte az FTC-Telekom, amely így egyedüliként mondhatja el magáról, hogy magasabban kiemelt ellenfelét búcsúztatva jutott az Erste Liga legjobb négy csapata közé. Tartja a mondás, több mérkőzésből álló sorozatban mindig az „utolsó ütést” a legnehezebb bevinni, s ezúttal sem volt másként, a DVTK Jegesmedvék szombaton Miskolcon egy „meccslabdát” már hárított, s ezúttal is csak a hosszabbításban tört meg egy végletekig kiélezett találkozón. Ám a nüanszok összességében az FTC irányába billentették el a mérleget – a zöld-fehérek a sorozat mindkét hosszabbításba torkolló meccsét megnyerték –, így készülhetnek az elődöntőre.

Az elődöntőben már nem választás alapján dől el a párosítás, az FTC alapszakasz-ötödikként az első Budapest Jégkorong Akadémia HC ellen küzdhet a döntőért, s ami még fontosabb, mivel a másik ágon az egyaránt erdélyi Gyergyói HK (2. kiemelt) és a Corona Brasov (4.) maradt állva, a magyar bajnoki címért is.

JÉGKORONG ERSTE LIGA
NEGYEDDÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS
FTC-TELEKOM–DVTK JEGESMEDVÉK 2–1
(1–0, 0–0, 0–1, 1–0) – hosszabbítás után
Budapest,
Tüskecsarnok, 1366 néző. Vezette: Babic, Németh M., Kis-Király, Váczi D.
FTC: ARANY G. – Hrabal, Kucsma / Kärmeniemi (1), Seregély Máté / Marva, Mesikämmen / Galántai, Kozma D. – Betteridge, Kestilä, Sailio / Kulmala, NAGY G. 1, Sointu (1) / Kreisz B., Tóth A., TURBUCZ 1 / Bán, Farkas Lőrinc, Tóth Gergő. Edző: Fodor Szabolcs
DVTK: VORIS – Kiss R., Vojtkó / Wehrs, Ilvessuo (1) / Skrabov, Szirányi B. / Bennett, Illés – Páterka, Kulesov, Razumnjak / Blasko, Miskolczi, Mattyasovszki / Berdnyikov 1, VAS J. (1), Farkas M. / Pecsét, Galajda, Lövei. Edző: Tokaji Viktor
Kapura lövések: 48–36
Gól – emberelőnyből: 2/0, ill 3/0
Fegyelmi büntetések: végleges kiállítás (Skrabov)
MESTERMÉRLEG
Fodor Szabolcs: – A negyedik harmadban több helyzetünk volt, ezért meglepően nyugodt voltam. Természetesen a párharc alatt sok feszültség gyülemlett fel, ami néha érezhető volt rajtunk. A lényeg, hogy mindez megérte, mert bejutottunk az elődöntőbe. Büszke vagyok, hogy ezt egy papíron erősebb csapat ellen tettük meg.
Tokaji Viktor: – Egy hibával többek követtünk el, mint a Ferencváros, ami a rájátszásunkba került. Talán ez a tapasztalatlanság számlájára írható. Arra büszke vagyok, hogy egyetlen gólt sem kaptunk emberhátrányban. A támadójátékunk egy, vagy másfél személyre van kiszabva, de egy góllal nehéz mérkőzést nyerni, ezzel a párharc során már másodszor szembesültünk.

TOVÁBBJUTOTT: a Ferencváros, 4–2-vel

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik