P. SZ.
2023.03.29 11:29 Frissítve: 2023.03.29 12:30

Erste Liga: a Tüskecsarnokban lezárhatja a Ferencváros a döntőt

Hétfőn a Gyergyói HK hazai pályán fölényesen nyert az Erste Liga döntőjében, de ha szeretne még egyszer jégre lépni a szurkolótábora előtt, szerdán a Tüskecsarnokban is le kell győznie az FTC-Telekomot.

 

Az alapszakaszban remeklő gyergyói Vincze Péter (pirosban) hétfőn először ütött gólt a döntőben (Fotó: GYHK)

Egy „meccslabda” hárítva, de még mindig kettő van a Ferencvárosnál. Az Erste Liga döntőjében hétfőn ugyan győzött a Gyergyói HK hazai pályán (a párharc során először), ám a zöld-fehérek így is vezetnek 3–2-re. Szerdán a Tüskecsarnokban eldőlhet, hogy a Fradi 2019 után ismét megnyeri-e a magyar bázisú bajnokság döntőjét – bár 2020-ban is Erste Liga-győztesnek vallhatta magát, de akkor a koronavírus-járvány kitörése miatt a finálé meccseit nem játszották le, és osztott bajnoki címet hirdettek. S bár (abban az évben és) azóta minden egyes magyar bajnoki címet elhódított az FTC, értelemszerűen ezzel nem elégedne meg, pláne, hogy karnyújtásnyira került a hőn áhított trófeától.

Amit nyilván elhappolna előle a Gyergyó, amely első döntős szereplését váltaná bajnoki címre. A szombati, Tüskecsarnokban elszenvedett vereség után Szilassy Zoltán vezetőedző azt nyilatkozta a Nemzeti Sportnak, együttese teljesítménye bizakodásra, hitre ad okot, kiemelve, hogy a Ferencváros minden egyes győzelmekor csupán egy góllal maradt alul csapata – egyszer ráadásul csak hosszabbításban.

A rutin a zöld-fehérek mellett szól, sok játékosuk már tudja, milyen érzés megnyerni a bajnokságot, ám láthatóan a székelyföldiek is szép lassan, de annál biztosabban felveszik a döntő ritmusát, egyre kevésbé tűnnek megilletődöttnek, ráadásul az alapszakaszban kulcsszerepet játszó hokisaik is újra csúcsformába lendülhetnek (Sébastien Sylvestre már eddig is kiemelkedően teljesített). Az alapszakasz 36 meccsén a Christopher Bodó, Brance Orbán, Vincze Péter hármas összesen 159 pontot gyűjtött – ezzel szemben a döntő első négy mérkőzésén csupán hatot, ebből is csak egy volt gól (Bodó szerezte). Az ötödiken aztán előreléptek, és három találat mellett két gólpasszt is kiosztottak.

Ennek venné elejét a Fradi szerdán – egyrészt nyilván hazai közönség előtt szívesebben ünnepelne bajnoki címet, másrészt ha a Gyergyó 1–3-ról egyenlítene a párharcban, ráadásul Erdélyben játszhatná a mindent eldöntő meccset, lélektani előnybe is kerülne.

ERSTE LIGA
DÖNTŐ, 6. MÉRKŐZÉS

18.30: FTC-Telekom–Gyergyói HK (Tv: M4 Sport+)

7. MÉRKŐZÉS (ha szükséges)
PÉNTEK
17.15:
Gyergyó–FTC, (Tv: M4 Sport)

2023.06.05 18:20:14

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A magyar drukkerek mintha azt üzennék ezzel az eredménytől teljesen független buzdítással: nem baj, hogy bucira vernek, mi így szeretünk benneteket... Nem veszik figyelembe, hogy nagyon megváltozott idehaza a jégkorong helyzete, egyre jobb az infrastruktúra, egyre több pénz került be a sportág vérkeringésébe, a mostohagyerek-szerepről már régen nem lehet beszélni.

2023.05.24 00:36:53

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Olyan közel kerültünk, hogy meghosszabbítsuk élvonalbeli tagságunkat, mint korábban még soha.

2023.05.22 19:23:41

Jégkorong nemzetisport.hu

Sofron Istvánék 3–1-re is vezettek, mégsem sikerült nyerniük Ausztria ellen.

2023.05.19 14:07:42

Jégkorong nemzetisport.hu

A világelső házigazda a harmadik harmadban öt gólt ütött a magyar hokiválogatottnak, így 7–1 lett a vége.