Erste Liga: a Diósgyőr legyőzte az FTC-t a negyeddöntő első meccsén

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.02.18. 20:55
null
A DVTK hatgólos meccsen nyert az FTC ellen (Fotó: Erste Liga)
A jégkorong Erste Liga rájátszásának negyeddöntőjében a Diósgyőr 4–2-re legyőzte a Ferencvárost az első mérkőzésen. A Budapest Jégkorong Akadémia HC hosszabbítás után 4–3-ra nyert a FEHA19 ellen.


A gól nélküli első harmad után a második játékrész derekán Valentyin Razumnyak találatával került előnybe a Diósgyőr. Két perccel a vezető gól után Seregély Máté kiegyenlített, azonban még a második harmadban Páterka Bence is betalált, így 2–1-es hazai vezetéssel várhatták a felek az utolsó harmadot.

Az FTC Jari Sailio révén ismét egalizált, viszont Roman Berdnyikov és Jan Blasko is válaszolt a zöld-fehérek egyenlítő góljára, így a miskolci gárda 4–2-re nyerni tudott az Erste Liga negyeddöntőjének első mérkőzésén. A csapatok legközelebb vasárnap találkoznak egymással.

A másik szombati összecsapáson rendkívül szoros meccset vívott egymással a BJA HC és a FEHA19. A hazaiak Szita Donát duplájával már a második harmad elején kétgólos előnyre tettek szert. A fehérváriak nem adták fel a küzdelmet, s a második játékrész 5. és 19. percében is bevették a fővárosiak kapuját – 2–2 volt az állás a harmadik harmad előtt.

Tíz perccel a rendes játékidő vége előtt Keceli-Mészáros Mátyás is gólt ünnepelhetett, így már a vendégeknél volt az előny. Az öröm nem tartott sokáig, 26 másodperccel a harmadik FEHA19-gól után Tóth Richard kiegyenlített.

A hosszabbításban négy percet kellett várnunk a mindent eldöntő találatra: Ivan Vorobjov góljával 4–3-ra megnyerte az összecsapást a BJA HC.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA, NEGYEDDÖNTŐ
ELSŐ MÉRKŐZÉS
DVTK JEGESMEDVÉK–FTC-TELEKOM 4–2 (0–0, 2–1, 2–1)

Miskolci Jégcsarnok, 1015 néző. V: Rencz, Nagy A., Kis-Király, Váczi.
DVTK: VORIS – Bennett, Szirányi B. / Wehrs (1), Ilvessuo / Kiss R., Vojtkó / Skrabov, Pecsét – Galajda, Razumnjak 1, Miskolczi (1) / BERDNYIKOV 1 (1), PÁTERKA 1 (1), Kulesov (1) / Lövei (1), Blasko 1, Mattyasovszky / Vas J., Ritó, Farkas M. Edző: Tokaji Viktor
FTC: Nagy Kristóf – Hrabal, Marva / SEREGÉLY MÁTÉ 1, Kärmeniemi (1), / Boros, Mesikämmen / Kucsma, Kozma D. – Kulmala, Nagy G., Tóth A. / Betteridge (1), Kestilä (1), SAILIO 1 (1) / Kreisz B., Tóth Gergő, Turbucz / Bán, Galántai, Farkas Lőrinc. Edző: Fodor Szabolcs
Kapura lövések: 37–24. Gól – emberelőnyből: 4/1, ill. 2/0. Fegyelmi büntetések: 10 perc fegyelmi (Skrabov, ill. Galántai)
MESTERMÉRLEG

Tokaji Viktor: – Ilyen közönség előtt, hazai jégen nagyon jó érzés nyerni. A szombati találkozó bizonyította, amire számítottunk, érzelmileg túlfűtött összecsapások várnak ránk a Fradi ellen. Mi irányítottunk, külön örülök, hogy az FTC-nek kellett az eredmény után korcsolyáznia. Többször is meg tudott újulni a csapatom, így kell folytatnunk a párharcot.
Fodor Szabolcs: – Nagyon jó hokimeccset láttunk, annak ellenére, hogy ezzel egy null oda. A rövid távú memóriába elraktározzuk, miben kell javulnunk, ha meg akarjuk verni a DVTK-t. Minden tudásunkra szükségünk lesz, hogy a miskolci csarnokban le tudjuk győzni. Szoros meccs volt, végig közel voltunk az ellenfelünkhöz.

BUDAPEST JÉGKORONG AKADÉMIA HC–FEHA19 4–3 (1–0, 1–2, 1–1, 1–0) – hosszabbításban
Vasas Jégcentrum, 585 néző. V: Németh M., Tóth R., Muzsik, Szabó D.
BJA HC: Farkas R. – VOROBJOV 1 (1), Tóth Gergely / Gőz, Garát / Pozsgai, Szabó B. / Ádám, Dóczi – Culigin, Galoha, Djumics / Elo (1), Viikilä (1), Schlekmann / NAGY KRISZTIÁN (2), TÓTH R. 1 (1), SZITA 2 / Molnár B., Ritter, Weidemann. Edző: Kangyal Balázs
FEHA19: Márkus – Mingazov (1), Reiter A. / Racsinszkij, Dobmayer / Csollák, Dolinar / Alapi, Kóger B. – Cizas, MOKSANCEV 1, Ambrus Cs. / Rétfalvi, ZOHOVS (2), Keceli-Mészáros 1 / Dobos, Fekete A. 1, Németh Z. / Blasits, Dézsi Barnabás, Farkas László. Edző: Anatolij Bogdanov
Kapura lövések: 27–35. Gól – emberelőnyből: 3/0, ill. 2/1. Fegyelmi büntetések: végleges fegyelmi (Kirils Galoha)
MESTERMÉRLEG
Kangyal Balázs:
– A csapatom nem tartotta magát azokhoz a taktikai elemekhez, amelyekről a meccs előtt beszéltünk. Látszott a fehérváriakon, hogy a DEAC elleni győztes párharcból érkeztek, teljesen más intenzitással hokiztak, mint mi. Hiába gondolták sokan, nem volt könnyű választás, hogy ellenük küzdünk a negyeddöntőben, mert jó csapatuk van, gyorsan és technikásan játszanak.
Arany Máté (másodedző): – Nagyon büszkék vagyunk a srácokra, mert jó mérkőzést játszottak az alapszakasz győztese ellen. Az elején kicsit lassúak voltunk, nem mentünk bele kellő magabiztossággal az ütközésekbe, de aztán elkaptuk a fonalat. Szeretnénk átmenteni vasárnapra a lendületünket, hasonlóan szoros meccset akarunk játszani.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik