Erste Liga: a Csíkszereda és a Gyergyói HK is simán győzött

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2023.02.20. 19:55
null
A Gyergyói HK hetet vágott a Dunaújvárosnak (Fotó: Erste Liga)
A jégkorong Erste Liga-rájátszás negyeddöntőjének második mérkőzésén a Csíkszereda 4–1-re legyőzte a Brassót, a Gyergyói HK pedig 7–3-as sikert aratott a Dunaújvárosi Acélbikák ellen.

 

A Csíkszereda a negyeddöntő első mérkőzésén rendkívül szoros összecsapáson hosszabbítás után 6–5-re alulmaradt a Corona Brasov vendégeként. A második meccsen szintén a brassói egyesület volt hazai pályán, ám ezúttal közel sem sikerült olyan teljesítményt nyújtania, mint hosszabbításos siker alkalmával.

A vendégek már a nyolcadik percében két góllal vezettek, a második harmad 15. percében pedig már négy volt a különbség a két csapat között – a harmadik gólt Sofron István szerezte. Az utolsó harmad előtt Koger Dániel révén szépített a Brassó, de így sem sikerült izgalmassá tennie a találkozó hajráját – a Csíkszereda 4–1-re győzött, és kiegyenlítette a párharcot.

Akárcsak az első mérkőzésen, most sem okozott nehézséget a Dunaújváros felülmúlása a Gyergyói HK-nak, amely az 5–2-es győzelmet követően 7–3-ra győzte le az Acélbikákat. Szigeti Ákos és Bodó Christopher góljának, valamint Sárpátki Tamás duplájának köszönhetően már a második harmad elején 4–0-ra vezetett a hazai csapat. Ezt követően betalált a a dunaújvárosi gárda, de Orbán Brance egyszer, Sebastien Sylvestre pedig kétszer válaszolt a szépítő gólra. Hatgólos különbségnél még két gólnak „örülhettek” a vendégek, így alakult ki a 7–3-as Gyergyó-siker.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA, NEGYEDDÖNTŐ
2. MÉRKŐZÉSEK
CORONA BRASOV (romániai)–SPORT CLUB CSÍKSZEREDA (romániai) 1–4 (0–2, 1–2, 0–0)
Brassó, 1450
néző. V: Mach, Soós, Balla, Fényi.
BRASSÓ: Toth – Sweeney, Clarke / Garcia, O. Williams / Bors, Boriszenko (1) / Gajdó T. – Kóger 1, Schaber, Van Wormer (1) / Domingue, Gliga, Valchar / Kovács M., Sills, Szabó K. / Antal, R. Vasile, Buda. Edző: Dave MacQueen
CSÍKSZEREDA: ADORJÁN A. – Kubát (1), Schaus / Szavcsenko (1), Ferencz-Csibi 1 / Mikkola, Láday / Bajko – Krikunov (1), Stach 1, Szkacskov (1) / Reisz Á., PÉTER B. 1 (1), Sofron 1 / Becze T. (1), Milan (1), Vesely / Casaneanu, Fodor Cs. Edző: Jeff Paul
Kapura lövések: 56–31. Gól – emberelőnyből: 7/0, ill. 2/0. Fegyelmi büntetések: végleges kiállítás (Garrett Clarke ill. Láday Tamás)
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 1–1
MESTERMÉRLEG
Dave MacQueen:
– Nem küzdöttünk olyan hatékonyan és elszántan, ahogy azt vártam. A párharcok többségét az ellenfél nyerte meg, mert fizikailag erősebb volt, mint mi. Az emberelőnyeinket jobban kell kihasználnunk. Tanulni fogunk a hibáinkból, egyénileg és csapatként is javulnunk kell. Idegenben legalább egy meccset meg kell nyernünk, de messze még a párharc vége.
Jeff Paul:
– Nagyon kicsúcsosodtak a játékosok fizikai adottságai a meccsen, és ez nekünk kedvezett, különösen itt, a rájátszásban. Nagyon jó csapat ellen nyertünk mérkőzést idegenben. Kiváló edzőjük van, aki át tudja ültetni az elképzeléseit a gyakorlatba, de mi már a következő összecsapásra összpontosítunk. Büszke vagyok a srácaimra, hogy ilyen tartást adtak a csapatnak.

GYERGYÓI HOKI KLUB (romániai)–DUNAÚJVÁROSI ACÉLBIKÁK 7–3 (3–0, 3–1, 1–2)
Gyergyószentmiklós, 1200
néző. V: Korbuly, Tóth R., Kövesi, Kocsány.
GYERGYÓ: Rinne – Haaranen (1), Marttinen / Fejes, Saari / Imre, Kozma Zs. – BODÓ 1 (1), B. Orbán 1 (1), Tranca (1) / SÁRPÁTKI 2, SYLVESTRE 2 (2), Vincze P. (1) / Császár (1), Sándor-Székely, Szigeti 1 / Bíró G., DiDiomete (1). Edző: Szilassy Zoltán
DAB: Jarvinen (KOVÁCS D. (1)) – Brus, Varga A. (1) / Kmec, Svars / Léránt, Vas Márk / Lammi, Tamás / – Embrich (1), Ödman Hadzinikolic 1, VALTOLA 1 (1) / Niskanen (1), Somogyi B. 1, Szalma / Dézsi Bence, J. Mihalik, Ribcsuk / Marosi, Pinczés O., Szabó Cs. Edző: Niko Eronen
Kapura lövések: 44–34. Gól – emberelőnyből: 3/1, ill. 6/2
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–0 a Gyergyó javára
MESTERMÉRLEG
Szilassy Zoltán: – Az ellenfelünk sokkal jobban kezdett, mint a korábbi egymás elleni meccsünkön, de igyekeztünk tartani magunkat az előzetesen megbeszéltekhez. A rájátszásban az a legfontosabb, hogy lépésről lépésre haladjunk, és folyamatosan javítsunk azon, ami hibás volt az előző mérkőzésünkön. A játékosaim az elméletet tudják, de a gyakorlatba még néha hiba csúszik.
Niko Eronen: – Jobban kezdtük a hétfői meccset, mint a vasárnapit, ennek tudatában nagyon rossz érzés, hogy a vége megint sima gyergyói győzelem lett. A hazaiak minden tekintetben jobbak voltak nálunk az utóbbi két találkozón, rengeteget kell készülnünk a következő meccsre, ha pariban akarunk lenni. Nem így akartuk kezdeni a párharcot, de tudom, hogy ennél több van bennünk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik