Erste Liga: a Brassó ismét ráadásban győzte le a Gyergyót

R. P.R. P.
Vágólapra másolva!
2023.03.10. 20:22
null
Kóger Dániel gólpassza az első találatnál (Fotó: Erste Liga)
A jégkorong Erste Liga elődöntőjének negyedik meccsén a Corona Brasov hosszabbításban 4–3-ra legyőzte a Gyergyót, és ezzel 2:2-re egyenlített az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.

 

A Brasov izgalmas meccsen gyűrte le a Gyergyót. Bár a vendégeknek háromszor is sikerült egyenlíteniük, a ráadásban ismét a hazaiak voltak eredményesek, egész pontosan Kóger Dániel, s ez a találat már azonnali győzelmet jelentett.

Ezzel az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása 2:2-re alakult.

JÉGKORONG
ERSTE LIGA
ELŐDÖNTŐ, 4. MÉRKŐZÉS
Corona Brasov (romániai)–Gyergyói HK (romániai) 4–3
(1–1, 2–1, 0–1, 1–0) – h. u.
Brassó, 1400 néző. Vezette: Nagy A., Németh M., Váczi, Árkovics
BRASSÓ: Toth – Clarke (2), Sweeney / O. Williams, Garcia / Bors, Boriszenko / Gajdó T. – KÓGER D. 1 (1), SCHABER 1 (1), VanWormer 1 / VALCHAR (2), Gliga 1, Domingue (1) / Szabó K., Sills, Gajdó B. / R. Vasile, Antal, Buda. Edző: Dave MacQueen
GYERGYÓ: Rinne – Haaranen (1), Marttinen / Saari, Fejes / Kozma Zs., IMRE (1) – B. Orbán (1), Tranca, BODÓ 1 (1) / Vincze P., SYLVESTRE 2, Sárpátki / Csiszer, Császár, Szigeti / Sándor-Székely, DiDiomete, Bíró G. Edző: Szilassy Zoltán
Kapura lövések: 49–31
Gól – emberelőnyből: 4/2, ill. 2/1
MESTERMÉRLEG
Dave MacQueen:
– Az előző meccsen egyértelműen a Gyergyó volt jobb, ezúttal nem. Sok korongot lőttünk be, csökkentettük az eladott pakkok számát, és a speciális helyzetekben is remekeltünk. Balszerencsénk volt a harmadik kapott gólnál, de büszke vagyok rá, ahogyan reagáltunk.
Szilassy Zoltán: – Igazi rájátszáshokit láthattunk, valamint a Brassó legjobb formáját. Kiegyenlített küzdelem folyt a jégen, de sajnos egy tökéletes lövés az ellenfél javára billentette a mérleg nyelvét. Elenyésző a különbség a két csapat között, vasárnap folytatódik a küzdelem.

Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2:2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik