Jégkorong: kikaptak a magyarok az U20-as vb nyitókörében

P. SZ.P. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.12.10. 18:05
null
Nem sikerült győzniük a magyaroknak Kazahsztán ellen (Fotó: Vörös Dávid)
A magyar junior jégkorong-válogatott 5–2-re kikapott Kazahsztántól a budapesti U20-as divízió 1/A-s világbajnokság nyitókörében.

Nem adott okot túlzott bizakodásra, hogy a hazai rendezésű U20-as divízió 1/A-világbajnokságon a magyar csapat Kazahsztán ellen kezd, hiszen korosztályos mérkőzésen még sosem győzte le az ázsiai nemzet legjobbjait. Hatvan perc játék után ez a kijelentés helytálló maradt.

Már az első harmadban 2–0-s előnybe kerültek a kazahok, de Mihalik Gergő távoli bombájával szépített Ladányi Balázs együttese, majd emberelőnyből Dobos Mihály Bendegúz távoli lövése jutott túl kis szerencsével Vlagyimir Nyikityinen – a kapus előtt kiválóan takartak a magyarok, ám vélhetően így sem lesz büszke rá, hogy a mamutjai alatt-között csorgott be a pakk.

A harmadik harmadot nagyobb elánnal kezdték a mieink, azonban az ellenfél egy szerencsés góllal ismét magához ragadta az előnyt, innen pedig nem volt visszaút, a kazahok még kettőt ütöttek – ráadásul emberhátrányban állították be az 5–2-es végeredményt.

JÉGKORONG
U20-AS DIVÍZIÓ 1/A-VB (TÜSKECSARNOK)
1. FORDULÓ

Magyarország–Kazahsztán 2–5 (0–2, 2–0, 0–3)

A hétfői program:
12.30: Franciaország–Japán
16.00: Kazahsztán–Dánia
19.30:
Ausztria–Magyarország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik