Jégkorong: Garát-Gasparics Fanni novemberig Svédországba szerződött

Vágólapra másolva!
2023.09.12. 22:13
null
Fotó: brynas.se
Az egyik legjobb magyar női jégkorongozó, Garát-Gasparics Fanni november 5-ig a svéd Brynäs IF csapatában folytatja pályafutását, közben bízik benne, hogy az újjáalakult tengerentúli profiliga (PWHL) egyik klubja kiválasztja majd és ott fejezi be a szezont.

 

A Brynäs kedden jelentette be, hogy megszerezte a 28 éves válogatott játékost.

Garát-Gasparics kedd este, közvetlenül svédországi repülőútja előtt az MTI-nek elmondta, a nyáron sok minden történt, ami jelentősen befolyásolja a karrierjét.

„Május közepén még úgy volt, hogy a tengerentúli PHF-ligában maradok, a Metropolitan Rivetersben, ahol az előző szezonban is játszottam. Csakhogy augusztus elején bejelentették, hogy a PHF helyett egy másik liga, a PWHL alakul meg, hat csapattal. Ebben fognak játszani a világ legjobbjai, kanadaiak, amerikaiak és néhány légiós. Nagyon bízom benne, hogy a jövő heti drafton az egyik klub kiválaszt majd. Erre tettem fel sok mindent. Végigdolgoztam a nyarat, és most, amíg november közepéig nem lesznek táborok a PWHL-ben, addig Svédországban, a Brynäsnél folytatom” – mondta Garát-Gasparics, aki a PHF-ben All Star-válogatott volt – négy gólt lőtt a gálán –, a Rivetersben pedig 24 mérkőzésen 14 pontot (7 gól, 7 gólpassz) termelt.

„Azért november 5-ig írtam alá, mert után jön a válogatott szünet, majd november közepén lesznek a tengerentúli táborok. Minden csapat aláírt már három-három játékossal, kétségtelenül a világ legjobbjaival, és a klubok további 15-15 játékost draftolhatnak, én is egy ilyen helyre pályázok. Arra is van terv, ha nem kelnék el a drafton, ugyanakkor nagyon-nagyon bízom benne, hogy kiválasztanak” – fogalmazott.

Az augusztusban alapított PWHL-ben Montreal, Toronto, New York, Boston, Ottawa és Minneapolis városában lesz egy-egy klub. Az első szezon januárban indul és május végéig vagy június elejéig tart. Az alapszakaszban minden gárda 24 találkozót játszik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik