Jégkorong: Pozsgai Tamás bízik benne, hogy mihamarabb felépül a sérüléséből

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2023.04.28. 13:45
null
Pozsgai Tamás lágyéksérüléssel küzd (Fotó: Dömötör Csaba)
Pozsgai Tamás kisebb lágyéksérüléssel bajlódik, de reményei szerint vasárnap már tudja folytatni az edzéseket a két hét múlva kezdődő világbajnokságra készülő magyar jégkorong-válogatottal.

 

A Budapest JA 34 esztendős hátvédje az MTI-nek pénteken elmondta, még a lengyelek elleni múlt pénteki felkészülési mérkőzésen egy rossz mozdulatnál sérült meg, a bal lágyékát fájlalja. Utána még elutazott a csapattal Nagy-Britanniába, de ott elővigyázatosságból nem játszott a két barátságos meccsen.

„Érzem a fájdalmat, de kezeljük az orvosokkal lézerrel, ultrahanggal és kenőcsökkel. Vasárnap találkozik újra a válogatott, akkor ismét megnézzük, milyen a jégen a lábam, fájnak-e a mozdulatok. Remélem, addig meggyógyulok” – nyilatkozta Pozsgai Tamás.

Kevine Constantine szövetségi kapitány alakulata az eddigi nyolc felkészülési mérkőzéséből mindössze egyet nyert meg, és jövő szerdán, illetve csütörtökön az MVM Dome-ban a szintén elit vb-s Szlovéniát, május 9-én pedig Kanadát fogadja.

A világbajnokságon sorrendben Dánia (május 13.), az Egyesült Államok (május 14.), Franciaország (május 16.), Svédország (május 18.), Finnország (május 19.), Németország (május 21.) és Ausztria (május 22.) lesz az ellenfél Tamperében. A nyolcas utolsó helyezettje kiesik a divízió 1/A-ba, az első négy helyezett pedig negyeddöntőt játszhat a rigai csoport négy legjobbjával.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik